Ґаджети

Galaxy Tab S9+ vs Galaxy Tab S8+: чи достатньо поліпшень

Share

Сьогодні на заході Galaxy Unpacked компанія Samsung презентувала три нові планшети – Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ та Galaxy Tab S9 Ultra. Усі три нові планшети мають швидші процесори, гучніші динаміки, міцніший корпус і покращений S Pen. Вони також отримують новішу версію One UI для кращої багатозадачності та продуктивності.

Однак чи варто оновлювати ці покращення, якщо у вас уже є пристрій серії Galaxy Tab S8? У цій статті порівнюються характеристики та функції Galaxy Tab S9+ і Galaxy Tab S8+.

Galaxy Tab S9+ проти Galaxy Tab S8+: дисплей, динаміки та довговічність

Galaxy Tab S8+ і Galaxy Tab S9+ дуже схожі. У них 12,4-дюймові екрани Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю QHD+, частотою оновлення 120 Гц і HDR10+. Galaxy Tab S9+ оснащений функцією Vision Booster для поліпшення передачі кольору на вулиці. У них обох є сканер відбитків пальців на дисплеї і S Pen у комплекті, який магнітно прикріплюється до задньої панелі для зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак Galaxy Tab S9+ має міцнішу конструкцію з класом захисту від пилу та води IP68. Навіть S Pen, що поставляється в комплекті, має рейтинг IP68. Тож, якщо ви багато подорожуєте або проводите час на пляжі чи біля басейну, Galaxy Tab S9+ буде найкращою покупкою.

Обидва планшети оснащені чотирма динаміками з Dolby Atmos, але ті, що на Galaxy Tab S9+, на 20 % більші, що забезпечує більш вражаюче звучання. Проте, це не таке значне оновлення, щоб розглядати новий планшет замість Galaxy Tab S8+. Динаміки минулорічної моделі досить гучні для більшості випадків використання.

Galaxy Tab S9+ має трохи покращений S Pen із рейтингом IP68.

S Pen на Galaxy Tab S9+ заряджається від планшета незалежно від його орієнтації. S Pen на Galaxy Tab S8+ заряджається тільки в одному напрямку. Tab S9+ також сумісний з S Pen Creator Edition, який має іншу поверхню та ширший кут нахилу для кращого малювання.

Galaxy Tab S9+ працює швидше та надійніше за тривалих навантажень

Samsung оснастила Galaxy Tab S9+ процесором Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Цей новий чіп потужніший і набагато енергоефективніший, ніж чіп Snapdragon 8 Gen 1 всередині Galaxy Tab S8+. Південнокорейська фірма також використовувала новішу систему випарної камери для кращого двостороннього розсіювання тепла в Galaxy Tab S9+. Це призводить до стабільної продуктивності навіть за тривалих навантажень, як-от тривалі ігрові сесії або редагування відео.

Galaxy Tab S8+ і Galaxy Tab S9+ мають 12 ГБ ОЗП, 256 ГБ/512 ГБ вбудованої пам’яті та слот для карт пам’яті microSD. Galaxy Tab S8+ також має варіант з 8 ГБ ОЗП і 128 ГБ пам’яті. У них є 5G, GPS, Wi-Fi 6E, Bluetooth і порт USB 3.2 Type-C. Вони також оснащені Samsung DeX і Wireless DeX.

Galaxy Tab S8+ був запущений з Android 12 і має право на чотири оновлення ОС (до Android 16). Galaxy Tab S9+ з коробки працює під управлінням One UI 5.1.1 на базі Android 13 і отримає чотири оновлення ОС (аж до Android 17) і п’ять років оновлень безпеки.

У Galaxy Tab S9+ надширококутна камера трохи краща, ніж у Galaxy Tab S8+.

Обидва планшети мають 12-мегапіксельну надширококутну фронтальну камеру та 13-мегапіксельну основну камеру, здатну записувати відео до 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду. Основна надширококутна камера Galaxy Tab S8+ має роздільну здатність 6 МП, а камера Galaxy Tab S9+ – 8 МП. Інші речі залишаються колишніми.

Galaxy Tab S9+ проти Galaxy Tab S9+: що краще для вас?

Більшості людей не потрібно переходити з Galaxy Tab S8+ на Galaxy Tab S9+, якщо тільки у когось є проблеми з продуктивністю Galaxy Tab S8+ або йому вкрай потрібен рейтинг IP68. Так, у нового планшета трохи кращі динаміки і злегка змінений S Pen, але це все.

Якщо ви хочете купити новий планшет, ви можете пропустити Galaxy Tab S9+ і заощадити трохи грошей, купивши Galaxy Tab S8+, оскільки зараз на нього діятиме велика знижка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Firefox почне аналізувати пошукові запити користувачів

    Браузер Firefox почав вивчати пошукові запити користувачів. Як пояснили в компанії Mozilla, яка розробляє програму,…

    20.05.2024

    Компанія TCL представила унікальний смартфон, який можна скласти втричі

    Компанія TCL у рамках виставки Display Week 2024 у Каліфорнії представила прототип гнучкого смартфона TCL…

    20.05.2024

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024

    Фінська компанія HMD випустить смартфон у відомому дизайні лінійки Nokia Lumia

    Фінська компанія HMD відроджує легендарний дизайн Fabula, відомий за моделями Nokia N9 та ранніми смартфонами…

    20.05.2024

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024