Sony WF-1000XM5 офіційно представлені. Ціна і характеристики найкращих TWS на ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через понад два роки після виходу останньої моделі флагманських TWS, Sony нарешті представила їхнього наступника. Нові WF-1000XM5 приносять чимало змін, як з візуального, так і з технічного боку. Що конкретно? Давайте розглянемо їх ближче.

Дизайн і комфорт Sony WF-1000XM5

Не зовсім зрозуміло, чому Sony вирішила не продовжувати лінійку навушників LinkBuds і LinkBuds S… WF-1000XM5 можна було б назвати LinkBuds Pro. Це було б набагато простіше сказати і запам’ятати покупцеві, ніж індекс WF і “якісь випадкові цифри”. Але це лірика.

З точки зору дизайну навушники WF-1000XM5 отримали більш обтічні форми, ніж їхній попередник. Передня частина корпусу матова, а краї блискучі. Вага кожного навушника становить 5.9 грам, кейс також отримав більше заокруглень і важить 39 грам. Навушники захищені від бризок за стандартом IPX4, а це означає, що їм не страшний дощ і піт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony WF-1000XM5 стали на 25% меншими і на 20% легшими, ніж WF-1000XM4, що має позначитися на комфорті їхнього носіння. Навушники доступні у двох кольорах: чорному і сріблястому (на фото має вигляд бежевого). Як і в минулому поколінні, замість силіконових амбушур Sony використовує “пінки”, які краще ізолюють від звуків навколишнього середовища.

Краща якість звуку та шумозаглушення

Навушники мають оновлений 8.4-мм драйвер, який отримав назву Dynamic Driver X. Він вирізняється широкою частотною характеристикою та низьким рівнем спотворень. Фірмовий процесор V2 забезпечує 24-бітову обробку звуку, а система DSEE Extreme (відома за іншими моделями Sony) призначена для поліпшення музики нижчої якості до максимально можливої.

Кодек LDAC забезпечує передачу звуку до 24 біт/96 кГц, завдяки чому навушники сертифіковані Hi-Res Audio Wireless. Заявлена технологія просторового звучання 360 Reality Audio, цього разу з динамічним відстеженням положення голови, як у Apple AirPods.

Sony обіцяє, що її система ANC – найкраща на ринку. За її ефективність відповідає окремий процесор V2, укупі з шістьма мікрофонами, що аналізують навколишні звуки. На борту також є прозорий режим та інші функції, відомі за навушниками Sony, такі як Speak-to-Chat або Adaptive Sound Control.

WF-1000XM5 використовує з’єднання Bluetooth з функцією багатоточкового зв’язку. Навушники можна під’єднати до двох пристроїв одночасно, і вони автоматично перемикатимуться між джерелами звуку. Що важливо, мультипоінт працює і при ввімкненому кодеку LDAC, що не підтримує більшість конкурентів. Швидке сполучення з Android і Windows забезпечують Google Fast Pair і Microsoft Swift Pair.

Із зарядним кейсом час автономної роботи WF-1000XM5 становить 24 години, а самі навушники забезпечують до 8 годин автономної роботи з шумозаглушенням. Зі свого боку, 3-хвилинна зарядка дає їм до години прослуховування. Також підтримується бездротове заряджання.

Ціна і дата виходу Sony WF-1000XM5

За даними Sony, нові навушники надійдуть у продаж у серпні і коштуватимуть 300 доларів (на 50$ дорожче AirPods Pro). Поки, на жаль, конкретної дати не оголошено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.