PlayStation 5 Slim: усе, що вам потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

PlayStation 5 вийшла вже кілька років тому, тому починають з’являтися чутки про можливу тонку версію, яка продовжить тенденцію, задану всіма попередніми консолями PlayStation.

Враховуючи, що PS5 є найбільшою консоллю, яку коли-небудь випускала компанія Sony, PlayStation 5 Slim не може з’явитися досить скоро. Ось що ми знаємо на даний момент.

Коли вийде PS5 Slim?

Наразі офіційна дата виходу не оголошена, ба більше, компанія Sony навіть не підтвердила, що випустить PS5 Slim. Але оскільки така ситуація спостерігається з моменту випуску першої PlayStation, ми вважаємо, що це цілком імовірно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Insider Gaming, компанія Sony працює над зменшеною версією PS5 з від’єднуваним дисководом, яка буде випущена приблизно у вересні 2023 року, що означає, що анонс може відбутися дуже скоро.

Навіть компанія Microsoft визнала, що PS5 Slim не за горами. У судових документах, пов’язаних із придбанням видавництва Activision, компанія заявила, що PlayStation 5 Slim очікується “пізніше цього року”:

PlayStation також продає менш дорогу версію Digital Edition за 399,99 доларів США і, як очікується, випустить PlayStation 5 Slim пізніше цього року за такою ж зниженою ціною.

Протягом останніх кількох поколінь Sony зазвичай представляла Slim-версію приблизно через 3-4 роки після появи першої консолі. З PS4 ми також спостерігали появу моделі Pro, яка була випущена приблизно в той самий час, що і PS4 Slim.

Уже з’явилися чутки про те, що PlayStation 5 Pro з’явиться у 2023 або 2024 році, тому видається ймовірним, що PlayStation 5 Slim вийде на ринок саме в цей час, хоча Insider Gaming вважає, що модель Pro з’явиться наступного року, через деякий час після Slim.

Скільки коштуватиме PS5 Slim?

Поряд із меншими габаритами, Slim-моделі також мають тенденцію до зниження цін. На PlayStation 4 ми бачили такі ціни:

  • PlayStation 4 – 399 доларів (початкова ціна)
  • PlayStation 4 Pro – 399 доларів
  • PlayStation 4 Slim – 299 доларів

Таким чином, коли з’явилася модель Pro, ціни на неї перейшли від оригінальної PS4, а ціна на PS4 Slim була знижена на 100 доларів.

Якщо Sony повторить це з моделями PS5 Pro і Slim, то вони можуть виглядати наступним чином:

  • PlayStation 5 – 499 доларів
  • PlayStation 5 Pro – 499 доларів
  • PlayStation 5 Slim – 399 доларів

Зверніть увагу, що ціна в $399 – це саме та ціна, яку Microsoft очікує отримати за Slim. Як повідомлялося вище, ця оцінка заснована на поточній ціні PlayStation 5 Digital, яка не має фізичного приводу для дисків з іграми, але коштує дешевше – 399 доларів.

Чи отримає цифрова модель додаткову знижку, залишається під питанням, але ми, звичайно, хотіли б її побачити.

Які характеристики та особливості PS5 Slim ми побачимо?

Як і у випадку з PS4 і PS4 Slim, є велика ймовірність того, що PS5 Slim буде практично повністю повторювати свого старшого брата в плані характеристик і специфікацій. У попередньому поколінні ми бачили, що через обмеження за розміром молодший варіант позбувся пари портів (AUX і оптичного), але в іншому вони були практично однаковими. Sony все ж придумала, як підвищити енергоефективність нової версії, що дало змогу використовувати компактніший блок живлення і, відповідно, компактніший корпус, тож, можливо, ми побачимо це і в PS5 Slim.

Очевидно, що головною зміною, швидше за все, стане дизайн. Як уже говорилося, PS5 – це справжній монстр у плані розмірів, а його дизайн викликає деякі розбіжності, оскільки білий сучасний дизайн не всім підходить, особливо якщо йдеться про такий великий пристрій.

Таким чином, нині в моді компактні та дешевші пристрої. І це вже перемога.

У звіті Insider Gaming стверджується, що частково це буде досягнуто за рахунок того, що дисковий накопичувач консолі стане окремим і буде підключатися до неї через додатковий порт USB-C на задній панелі (і продаватися окремо, якщо вам знадобиться заміна). Питання полягає лише в тому, чи буде ця версія консолі такою ж, як і нинішня PS5 Digital, але з додатковим зовнішнім дисководом, або ж Sony знову зробить її меншою, ніж ця модель.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.