Samsung Galaxy Tab S9 Ultra проти Galaxy Tab S8 Ultra: прогнози

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року компанія Samsung обома руками вчепилася в категорію “великих планшетів”, випустивши сміливий та красивий Galaxy Tab S8 Ultra. Для когось цей планшет став перебором, для когось — чудовим робочим конячком.

І хоча питання про те, чи потрібен вам 14,6-дюймовий планшет, поки залишається відкритим, Samsung, зважаючи на все, сподобався цей продукт, оскільки, як стверджується, Galaxy Tab S9 Ultra вже на підході.

Чи призведе це до появи нових істотних оновлень чи способів взаємодії з пристроєм? Якщо ви є власником Tab S8 Ultra, чи варто задуматися про оновлення?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікувані характеристики Galaxy Tab S9 Ultra у порівнянні з Galaxy Tab S8 Ultra:

  • Той самий великий 14,6-дюймовий дисплей
  • Тонкіші рамки?
  • Оновлення до UFS4.0 та LPDDR5X
  • Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy

Дизайн та розмір

Занадто великий для використання

Galaxy Tab S8 Ultra і без того величезний — площею він нагадує ноутбук, тому його точно не назвеш «пристроєм для роботи однією рукою». Для роботи (або перегляду Netflix) його найчастіше кладуть на стіл або підпирають клавіатурою.

Galaxy Tab S9 Ultra, схоже, готовий піти тими ж стопами. Величезний екран, в комплекті з яким йде перо S Pen та магнітна смужка для заряджання стілусу на пристрої. Дуже тонкий та високотехнологічний, але без роз’єму для навушників.

За деякими чутками, батарея S9 Ultra буде меншою, що призвело до припущень про те, що ми можемо побачити невеликі зміни у пристрої. Або більш тонкий профіль, що ми не можемо собі уявити, або ще тонші обідки, що ми подвійно не можемо собі уявити. У будь-якому випадку, невеликий косметичний ремонт має бути, чи не так? Можливо, Samsung знайде спосіб прибрати виріз, який займав частину цього чудового екрану?

Продуктивність та програмне забезпечення

OneUI у квадраті

Очевидно, що новий пристрій буде оснащений найновішим апаратним забезпеченням – Galaxy Tab S9 Ultra буде оснащений Snapdragon 8 Gen 2 Made for Galaxy, як і телефони Galaxy S23, випущені на початку 2023 року. Це трохи розігнаний Snapdragon, розроблений Samsung спільно з Qualcomm. Круто.

Але, крім цього, Tab S9 Ultra також має отримати оновлення сховища до UFS 4.0, яке вдвічі швидше, ніж раніше використовуване UFS 3.1. А також оперативна пам’ять LPDDR5X, яка трохи швидше за аналоги без X.

Це не призведе до того, що Tab S8 Ultra миттєво застаріє, ні. Будьте впевнені, торік це був звір-планшет, і цього року він залишиться таким. Але якщо ви тільки зараз вибираєте планшет, то, можливо, апаратне забезпечення Galaxy Tab S9 Ultra з перспективою на майбутнє здасться вам привабливішим.

Камера

Планшети, особливо такого рівня, не надто часто використовуються як фотоапарати. Так, для відеодзвінків потрібні дійсно хороші фронтальні камери, але модуль задньої камери не має особливого значення, аби він міг фіксувати деталі в документах.

При цьому Tab S8 Ultra оснащений дуетом 12 Мп камер на передній панелі для широкого або надширокого огляду. Зрозуміло, передбачено і функцію відстеження осіб. Ми вважаємо, що подвійна камера на передній панелі це перебір, можливо, Tab S9 Ultra буде оснащений тільки однією камерою? Але жодної достовірної інформації щодо цього не просочилося.

Що стосується камер на задній панелі, то інформації про їхнє оновлення немає, так що, можливо, повториться ситуація з 13-Мп основною і 6-Мп надширококутними камерами.

Якість звуку та тактильні відчуття

Чотири динаміки у стереосистемі та потужний звук. Це те, що було у Tab S8 Ultra, і ми очікуємо від Tab S9 не меншого. За останні кілька років Samsung проробила велику роботу з динаміками у своїх топових пристроях. Якщо Tab S9 Ultra звучатиме так само, як і його попередник, це буде досить добре. Якщо ж він отримає оновлення у цій галузі – ще краще.

Час роботи від акумулятора та заряджання

Найменша батарея?

Чутки стверджують, що Galaxy Tab S9 Ultra може мати трохи меншу батарею, ніж Tab S8 Ultra, – 10880 мАг проти 11200 мАг. Різниця невелика, але нам все ж таки цікаво, навіщо це може знадобитися.

Щодо часу автономної роботи, то ми не надто турбуємося. UFS 4.0 забезпечує покращення енергоефективності приблизно на 45%, і Snapdragon 8 Gen 2 повинен трохи менше витрачати енергії при тому ж обсязі роботи, чи не так? Ми чекаємо на дуже схожий час автономної роботи від обох планшетів.

Про підвищення швидкості зарядки нічого не сказано, тому для обох планшетів передбачено швидкий зарядний пристрій потужністю 45 Вт.

Порівняння технічних характеристик

Нижче наведено повний список відомих нам технічних характеристик Galaxy Tab S9 Ultra та Tab S8 Ultra:

Galaxy Tab S9 Ultra Galaxy Tab S8 Ultra Розміри, вага Невідомо 12.85 х 8.21 х 0.22 дюйми

(326.4 х 208.6 х 5.5 мм)

Екран 14.6” AMOLED 120 Гц 14.6” AMOLED 120 Гц Процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 “Made for Galaxy” 3,36 ГГц 4 нм Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 3 ГГц 4 нм 2

12 ГБ/256 ГБ

16 ГБ/512 ГБ

LPDDR5X/UFS 4.0

8 ГБ / 128 ГБ

12 ГБ/256 ГБ

16 ГБ/512 ГБ

LPDDR5/UFS 3.1

Камери 13 МП основна

6 МП надширока

12 МП фронтальна ширококутна

12 Мп передня надширока

13 МП основна

6 МП надширока

12 МП фронтальна ширококутна

12 Мп передня надширока

Акумулятор 10,880 мАг 11.200 мАг Зарядка USB-C

45 Вт у провідному виконанні

USB-C

45 Вт у провідному виконанні

Якщо тільки Samsung не витягне з рукава якийсь секретний туз, ці два планшети, здається, будуть дуже схожі. Звичайно, треба почекати та подивитися.

Резюме

Galaxy Tab Ultra – це, безумовно, довгострокова інвестиція. Ці планшети коштують недешево, але, на щастя, мають потужне апаратне забезпечення і гарантію оновлення Android протягом 4 років, що дозволить їм працювати ще довгий час.

Враховуючи все сказане вище, ми вважаємо, що власники Tab S8 Ultra будуть цілком задоволені ним ще довгий час. Тим не менш, Tab S9 Ultra зараз оповитий таємницею, так що хтось знає — можливо, на горизонті на нас чекає сюрприз.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.