Найкращі ігрові комп’ютери на 2023 рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш потужну ігрову платформу, ніж накручений настільний ПК, купити неможливо. Ось все, що вам потрібно знати, щоб вибрати відповідну забійну ігрову систему плюс поточні фаворити з наших кращих оглядів.

Незважаючи на привабливість (і простоту) ігрових консолей та портативних пристроїв, гра на ПК ніколи не була такою сильною. Цінителі знають, що ніщо не зрівняється з якістю ігрового процесу, який можна отримати на настільному комп’ютері, створеному для ігор. І сьогодні практично кожен рішучий покупець ПК може придбати комп’ютер із графічною потужністю, необхідною для запуску новітніх ігор на моніторі Full HD (1080p) із високими налаштуваннями деталізації.

На якому настільному ПК ігри виглядають і запускаються краще, ніж Sony PS5 або Microsoft Xbox Series X? Якщо ви маєте великі кошти, то це замовний екземпляр від елітного виробника ПК, такого як Falcon Northwest, Maingear або Velocity Micro. Однак кілька добре продуманих рішень допоможуть вам придбати відповідний ігровий настільний комп’ютер від провідних брендів, таких як Dell, Lenovo або MSI — навіть якщо ви не маєте великих грошей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось найкращі ігрові настільні комп’ютери 2023 року для всіх бюджетів та наші останні найкращі добірки у цій категорії. Кожен ігровий ПК, який ми рекомендуємо, ретельно протестували — від величезних до компактних ПК — для різних цілей. За нашими кращими добірками слідує керівництво, яке пояснює, як купити ігровий настільний комп’ютер, що підходить саме вам та вашому бюджету.

NZXT Player: One

Чому ми вибрали його

У бюджетних пристроях головне – вартість, і хоча ви можете знайти і менш дорогі системи, ми вважаємо, що NZXT Player: One виправдовує свою ціну в 1049 доларів. Не йдучи на компроміс із дизайном або зовнішнім виглядом, цей пристрій має якість і стиль індивідуального складання, а також надійну дворічну гарантію. Ба більше, процесор Intel Core i5-12400F і графіка Nvidia GeForce RTX 3050 забезпечують стабільну ігрову продуктивність 1080p за таку ціну.

Для кого він призначений

Якщо у вас бюджет трохи менше 999 доларів, вам безумовно сподобається ця система. Ви зможете насолоджуватися комфортною грою з частотою понад 60 кадрів за секунду з роздільною здатністю 1080p, отримуючи водночас переваги машини з висококласним зовнішнім виглядом і не сплачуючи за неї високу ціну. Простіше кажучи, NZXT Player: One – це більш преміальний варіант для бюджетного настільного комп’ютера, але водночас із незначною доплатою.

Lenovo Legion Tower 7i Gen 8

Чому ми вибрали його

Ви говорите, що вас не влаштовують ігри з роздільною здатністю 1080p, і ви хочете грати з роздільною здатністю 1440p або навіть 4K? Lenovo Legion Tower 7i Gen 8 – це базовий і стриманий варіант, який має серйозний потенціал. Наша тестова модель коштувала дорого, але не обов’язково, щоб ваш ноутбук коштував так само багато, і навіть у тому вигляді, в якому він був протестований, його ціна насправді нижча, ніж у справжніх топових моделей. Ви знайдете альтернативи для скромніших бюджетів і потреб, але це готове рішення для хардкорних гравців, готових грати з високою роздільною здатністю і на високих налаштуваннях, завдяки процесору Intel Core i9-13900KF і графічному процесору Nvidia GeForce RTX 4080 у нашій моделі.

Для кого він призначений

Ви не знайдете тут стільки візуальних налаштувань і вишукувань, як у деяких фірмових варіантах, але зверніть увагу на Legion Tower за преміальну і міцну якість збірки, можливість модернізації, тихі вентилятори і (недооцінений аспект) загальну доступність. Lenovo Legion Tower 7i Gen 8 – найкращий вибір серед готових ПК для захоплених гравців.

iBuyPower Gaming RDY Y40BG202

Чому ми вибрали його

Покупці, які шукають середній ціновий діапазон, хочуть отримати поєднання продуктивності та вартості, і iBuyPower Gaming RDY Y40BG202 потрапляє точно в ціль. Зовні цей настільний комп’ютер виглядає як машина, що коштує дорого, завдяки шикарному корпусу, але при цьому його ціна не перевищує 3 000 доларів. Усередині, в нашому екземплярі, встановлено процесор Intel Core i7-13700KF і графічний процесор Nvidia GeForce RTX 4070 Ti – два оптимальні рішення для верхнього сегмента середнього цінового діапазону, які дають вам максимум потужності за ваші гроші. Наші претензії незначні, а завдяки продуктивності, ціні та стилю ви знайдете, за що полюбити цей зібраний ПК.

Для кого він призначений

Навіть якщо ваш бюджет дозволяє вийти за межі початкового рівня, це все одно бюджет, тому отримати гідну угоду все одно важливо. Цей стильний настільний комп’ютер сподобається покупцям, які хочуть грати в 1080p або 1440p з надшвидкою частотою кадрів. Ціна, можливо, перебуває на верхній межі того, що ви вважаєте середнім рівнем, але ціни на комплектуючі зросли за останні два роки, і вона на тисячі менша, ніж у деяких із наших висококласних моделей. І навпаки, якщо ви задовольняєтеся іграми з роздільною здатністю 1080p, ви можете знайти дешевшу альтернативу вище за списком.

Origin Millennium 5000D (2023)

Чому ми вибрали його

Corsair виробляє фантастичні ігрові настільні комп’ютери високого класу, а Origin PC (тепер дочірня компанія Corsair) виробляє чудовий ігровий ПК високого класу у виставковому корпусі Corsair. PC Millennium 5000D не для людей з невеликим бюджетом. Наша тестова модель коштувала 5 371 долар, хоча деякі моделі коштують удвічі менше. У будь-якому разі, якщо у вас є місце для великої машини, то в цьому Origin є все, про що тільки можна мріяти: процесор Intel Core i9-13900KS, графічний процесор Nvidia GeForce RTX 4090 і два SSD-накопичувачі загальним об’ємом 4 ТБ.

Для кого він призначений

Серед інших наших пропозицій ви знайдете компактніші ігрові системи, які не потребують великих витрат, а іноді й продуктивніші, але Origin Millennium – це бездоганно зібраний гігант із шикарним підсвічуванням і широкими можливостями для модернізації та розширення. Якщо вам хочеться похвалитися якістю ігор у 1440p і 4K у будь-якому з жанрів, це чудовий вибір.

Alienware Aurora R15

Чому ми вибрали його

Виділяючись серед моря чорних прямокутних коробок, повністю білий корпус Aurora з унікальним дизайном надає родзинку захопленим геймерам. Стиль, найімовірніше, викличе розбіжності, але він відповідає опису “зухвалий”. Форма, колір і підсвічування корпусу створюють футуристичний вигляд, хоча пластиковий корпус – це мінус.

Для кого він призначений

Якщо ви хардкорний геймер, який не хоче, щоб його ПК розчинявся на задньому плані (або ви дотримуєтеся повністю білого стилю і віддаєте перевагу готовим ПК), то ця модель для вас. Наша модель для огляду дуже дорога, але пластикова збірка стає більш зрозумілою при набагато меншій початковій ціні. Якщо ви є любителем бюджетних або популярних ігор, можливо, ціна (і навіть стиль) не для вас, але віддані геймери повинні розглянути цей вибір.

Falcon Northwest Talon (2022)

Чому ми обрали його

Falcon Northwest Talon, створений на замовлення руками одного кваліфікованого фахівця, – це не що інше, як ідеальний ігровий настільний комп’ютер. В останній моделі знайшлося місце для масивних материнських плат E-ATX і 13-дюймових відеокарт, але при цьому вона, як і раніше, належить до середнього класу. Однак при вазі близько 19 кілограмів вона більше схожа на повнорозмірну “вежу”, оскільки виготовлена з товстого алюмінію, а не з тонкої сталі або (фу) пластику. Користувацьке рідинне охолодження, елегантне (і відносно стримане) підсвічування, міцна конструкція і вишукані кабелі входять у стандартну комплектацію.

Для кого він призначений

Заряджений 16-ядерним процесором AMD Ryzen 9 7950X, GeForce RTX 4090 Founders Edition, 64 ГБ оперативної пам’яті Kingston Fury Beast і SSD на 2 ТБ, наш тестовий Talon коштує трохи менше семи тисяч доларів. Як і належить, Talon відповідає цій ціні, демонструючи просто неймовірну частоту кадрів і результати в бенчмарках. (Ми вважаємо 4 000 балів у PCMark 10 від UL ознакою відмінної продуктивності; цей ноутбук набрав 10 152 бали). Звісно, ви можете витратити менше грошей на блискавичний ігровий ПК, але якщо для вас важливі неперевершена якість та інженерні рішення, то флагман Falcon Northwest матиме неперевершену перевагу.

MSI Infinite RS 13th

Чому ми вибрали його

Якщо ви граєте в ігри та стримите на одному ПК, вам знадобиться потужний комп’ютер. Навіть якщо ви не можете дозволити собі супер-преміальну збірку високого класу, краще вибрати широкодоступний “підключи і грай” варіант від великого виробника. Збірка “зроби сам” – ідеальний варіант, але не кожен стример є технічно підкованим будівельником, а в цьому разі у вас є підтримка і гарантія. MSI Infinite має високу стартову ціну, але надає все необхідне для початку роботи; наша дорога модель для огляду містить блискавичний процесор Intel Core i9-13900KF і графічний процесор Nvidia GeForce RTX 4090.

Обидві ці частини здатні обробляти ваш потік і відтворювати ігри з високою частотою кадрів, забезпечуючи найкращі враження для ваших глядачів. Найвідданіші та найпрофесійніші стримери мають два ПК, оскільки більшість із них використовують один для гри, а інший – для стримінгу одночасно. Ми також можемо звернути вашу увагу на унікальну (але нішеву) модель CLX Hathor, у якій потоковий та ігровий ПК об’єднано в одному корпусі, але вона не так широко поширена, як ПК від великих виробників.

Для кого він призначений

Ідеальна аудиторія цього настільного ПК – геймери, які серйозно ставляться до частоти кадрів, а також хочуть транслювати свій ігровий процес. Якщо ви тільки починаєте займатися стрімінгом, вам не потрібна така потужність, хоча вона, звісно, допоможе вашим іграм працювати більш плавно. Якщо ви вже зарекомендували себе в стрімінгу або домоглися успіху, цей комп’ютер може підняти вас на новий рівень. Тільки не забудьте взяти із собою гаманець.

Falcon Northwest FragBox (2022)

Чому ми вибрали його

Подібно до ТАРДІС Доктора Хто (менший зовні та більший всередині), FragBox від Falcon Northwest може багато чого для невеликої коробки. Цей компактний настільний комп’ютер усього вдвічі менший за середній ПК із середньою висотою корпусу, але його можливості розширення не поступаються великим корпусам. Наприклад, у корпус поміщається величезна 13,8-дюймова відеокарта з 3,5 слотами, шість накопичувачів і 1000-ватний блок живлення. При цьому він досить тихий, щоб використовувати його в будь-якому місці вашого будинку. Falcon Northwest стягує додаткову плату за свою приголомшливу ефективність використання простору (наш тестовий екземпляр коштував близько 5500 доларів), але він практично поодинці підтримує традицію LAN-party.

Для кого він призначений

Оснащений процесором Core i9-13900K і GeForce RTX 4090, наш FragBox пронісся повз наші бенчмарки, задовольнивши самого шаленого 4K-геймера. Незалежно від того, що ви виберете – Intel або AMD, ви отримаєте конструкцію світового класу і можливість налаштування, підкріплені неперевершеною трирічною гарантією на деталі і роботу. Це симпатичний корпус – альтернатива компактним платформам, які домінують у сегменті ігрових систем малого форм-фактора.

Corsair Vengeance i7400

Чому ми вибрали його

Ми не можемо не захоплюватися Falcon Northwest Talon, але навіть у покупців вищого класу є свій бюджет. Що робити, якщо вам хочеться похвалитися ігровим десктопом, але у вас є, скажімо, тільки $4 000, а не $7 000? Vengeance i7400 від Corsair, що об’єднує графічний процесор GeForce RTX 4090 з Core i9-13900K від Intel, – це вигідне рішення, з 64 ГБ оперативної пам’яті для серйозної багатозадачності та бездоганною конструкцією, забезпеченою дворічною гарантією.

Для кого він призначений

Укомплектований першокласними компонентами Corsair – від системи рідинного охолодження до шести вентиляторів із RGB-підсвіткою (водночас напрочуд тихих у роботі), Vengeance – це фантастично швидкий ігровий ПК, який (без образ) зібрано краще, ніж ви могли б зібрати самі.

Velocity Micro Raptor Signature Edition (Ryzen 7000)

Чому ми вибрали його

Ми часто бачимо значний перетин між ігровими настільними комп’ютерами та професійними робочими станціями. І ті, й інші – це дорогі ПК із передовими потужностями CPU і GPU, які легко можуть задовольнити як хардкорних геймерів, так і креативних дизайнерів, CGI-рендерів і відеоредакторів. Velocity Micro’s Raptor Signature Edition швидко долає цю межу; його консервативний дизайн і підсвічування виконані з більшим смаком, ніж у більшості ігрових машин, але в нього в запасі маса потужності, завдяки процесору Ryzen 9 7950X і відеокарті Nvidia GeForce RTX 3080 Ti.

Для кого він призначений

Для ігрових настільних комп’ютерів Raptor – це “сплячий” комп’ютер, майже без надмірностей, але із серйозною конкурентоспроможною швидкістю і можливостями для вимогливих ігор і найкращих творчих застосунків. Він коштує недешево (5 799 доларів США), але заповнює собою відмінну нішу як для роботи, так і для розваг після неї.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.