Топ-5 головних порад для вибору планшета

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибрати підходящий для будь-яких потреб планшет легко. Головне – пам’ятати про важливі критерії, на які потрібно звертати увагу. Розкажемо про 5 основних порад при виборі планшета та про що варто пам’ятати під час покупки.

Діагональ та характеристики екрану

Планшети можна вважати мобільною версією ноутбуків, тому розмір та якість екрану важливі як для робочих потреб, так і для розваг – перегляду фільмів, відео, сайтів тощо. Дисплей будь-якого планшета має кілька параметрів, на які важливо звернути увагу при виборі:

  • Діагональ. Одним із мінімальних значень вважається 7 дюймів, а максимальним – 11 і більше дюймів.
  • Роздільна здатність екрана, яке відповідає за чіткість картинки.
  • Глибина кольору – кількість кольорів, що відображаються, що впливає на насиченість зображення.

Вибираючи планшет з великим екраном та високою роздільною здатністю, можна забезпечити собі не тільки комфортний перегляд улюбленого контенту, але й зручність при роботі з документами, якщо пристрій потрібний ще й для робочих потреб. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Внутрішня та оперативна пам’ять

При виборі планшета велику роль відіграє його продуктивність, а також розмір внутрішньої пам’яті для зберігання файлів та програм:

  • Оперативна пам’ять або ОЗП – від її обсягу залежить швидкість роботи планшета та можливість запуску більш вимогливих програм. Для робочих та повсякденних потреб варто звертати увагу на моделі від 2 ГБ оперативної пам’яті, проте золотою серединою вважається 4 ГБ ОЗП.
  • Внутрішня пам’ять – сховище для фото, відео, програм та інших файлів має бути містким. Важливо пам’ятати, що частина пам’яті буде зайнята операційною системою планшета та його оболонкою, тому моделі з 16 та 32 ГБ часто не виправдовують очікувань користувачів – їх пам’ять занадто обмежена спочатку і швидко закінчується.

Розмір та ергономічність

Мобільність та можливість використання поза домом – це те, що робить планшети незамінним гаджетом для будь-яких потреб. При покупці варто звертати увагу на розміри корпусу пристрою, матеріал виготовлення, а також вагу. Планшет має бути досить легким, але при цьому міцним та надійним.

Зручність та корисні функції

Інтерфейс планшета має бути інтуїтивно зрозумілий, а функції – прості та зручні у використанні. Особливо це важливо для тих, хто купує планшет для робочих завдань та цінує корисні інструменти, які можуть їх полегшити. Наявність таких інструментів залежить якості фірмової оболонки гаджета.

Наприклад, планшет оснащений графічною оболонкою Magic UI 6.1 на базі Android 12 і пропонує низку зручних можливостей для роботи:

  • Рядок обраних програм – дозволяє не шукати потрібні програми щоразу, а мати до них швидкий доступ.
  • Великі папки на домашньому екрані візуально спрощує роботу з ними.
  • Режим багатозадачності з одночасним запуском до 4 вікон – дозволяє використовувати відразу кілька додатків (наприклад, відкритий документ, месенджер, калькулятор та браузер), що є вкрай важливим для робочих завдань.

Ціна та доступність

Планшет з хорошими характеристиками необов’язково має бути дорогим – на ринку можна зустріти по-справжньому якісні, але при цьому бюджетні моделі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.