Топ-10 найкращих фітнес-браслетів: рейтинг 2023 року

На що звернути увагу і як вибрати фітнес-браслет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який фітнес-браслет краще купити? Цим питанням часто задаються користувачі, які набувають такого пристрою вперше. На ринку представлено безліч трекерів активності: вартість найдоступніших варіантів починається з декількох сотень гривень, тоді як вироби преміум-класу можуть коштувати до 5 000 гривень і більше. Однак найчастіше суттєва різниця в характеристиках не надто очевидна.

Бюджетні гаджети оснащуються звичайним TFT-екраном, тоді як гарні фітнес-браслети комплектуються дисплеєм OLED або AMOLED. Чим більший розмір панелі, тим зручніше вам буде взаємодіяти з пристроєм. До того ж на більшому екрані відображається більша корисна інформація.

Мабуть, головною характеристикою сучасного трекера активності є набір вбудованих датчиків: від цього безпосередньо залежать якість, кількість і тип даних, що збираються, а отже, і можливості щодо аналізу стану організму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найкращі фітнес-браслети, окрім звичайних показників на кшталт кількості зроблених кроків, витрачених калорій та пройденої відстані, можуть аналізувати частоту серцевих скорочень (ЧСС), рівень вмісту кисню в крові (SpO2) та артеріальний тиск, знімати електрокардіограму, навіть визначати температур судин.

Крім того, хороші фітнес-браслети допоможуть в оцінці стресового навантаження та вивченні сну.

Функціональні особливості пристроїв, у тому числі найкращі фітнес-браслети для жінок, залежать від прошивки трекера. Варто звернути увагу на реалізовані спортивні режими — добре, якщо серед них є професійні програми для бігу, їзди на велосипеді та ін. Це дозволить вам досягти максимальної ефективності тренувань.

Ще один важливий параметр – засоби бездротового зв’язку, що відповідають за обмін даними зі смартфоном та іншим обладнанням. Крім Bluetooth, бажано наявність чіпа NFC. Найкращі фітнес-браслети 2023 року також несуть на борту приймач GPS.

Важливою характеристикою спортивного браслета є наявність герметичного корпусу: у разі відсутності ви не зможете використовувати трекер під час занять водними видами спорту. При виборі smart bracelet також потрібно звернути увагу на ємність акумулятора та час автономної роботи у різних режимах.

Топ 10 найкращих фітнес-браслетів

Xiaomi Smart Band 7

Це один з найкращих фітнес-браслетів Xiaomi. Пристрій підтримує понад 110 спортивних режимів, а час роботи від акумулятора сягає 14 днів. Завдяки режиму Always-On ви з легкістю можете розглянути дату та час, не підносячи зап’ястя з браслетом до обличчя та не торкаючись його пальцями. Доступно понад 100 динамічних циферблатів.

Гаджет відстежує частоту серцевих скорочень у реальному часі протягом усього дня та надає точні результати у вигляді простих для читання графіків. Трекер вібруватиме, попереджаючи вас про те, що значення ЧСС виходить за межі безпечної зони. Крім того, доступне відстеження фаз сну та показників жіночого здоров’я.

Huawei Band 7

Тим, хто хоче вибрати найкращий фітнес-браслет, варто звернути увагу на цю модель. Ремінець гаджета виконаний з дихаючого матеріалу і майже не відчувається на зап’ястя, а ультратонкі рамки не відволікають від контенту, що відображається на дисплеї. Функція циферблата-заставки дає змогу демонструвати основну інформацію на вимкненому екрані.

Реалізовано 96 спортивних режимів, включаючи біг, плавання, їзду на велосипеді, йогу та багато інших. Технологія TruRelax дозволяє визначати рівень стресу та показує дихальні вправи, завдяки яким ви зможете швидко заспокоїтись у напруженій ситуації.

Система TruSleep 2.0 допомагає дотримуватися здорового режиму сну, виявляючи шість основних проблем і надає понад 200 наукових рекомендацій.

Amazfit Band 7

Це гарний фітнес-браслет із позитивними відгуками. Ви отримаєте 120 спортивних режимів, а заряд батареї вистачить на 18 днів звичайного використання. Інтелектуальний алгоритм PeakBeats покаже вам усі дані про тренування, включаючи максимальне споживання кисню (VO2Max), повний час відновлення, навантаження та ефект. Реалізовано функції відстеження рівня стресу, якості сну та показників жіночого здоров’я.

Redmi Smart Band 2

Це один із найкращих бюджетних фітнес-браслетів дочірнього бренду Xiaomi. Ви отримаєте більше 30 режимів, таких як біг на свіжому повітрі, йога та ін. Вбудований високоточний датчик PPG відстежує частоту серцевих скорочень 24 години на добу.

Можна контролювати рівень насичення крові киснем, переглядати докладні звіти про якість та тривалість сну, визначати стресові стани та оцінювати показники жіночого здоров’я. Час автономної роботи смарт-браслету – до 14 діб.

Oppo Band 2

До кращих фітнес-браслетів можна включити цю модель китайської компанії Oppo. Пристрій обладнаний яскравим дисплеєм зі 100-відсотковим охопленням кольорового простору DCI-P3. Ви зможете вибирати з більш ніж 100 режимів тренувань, до яких входять біг, ходьба, їзда на велосипеді, плавання, великий теніс, йога та багато іншого. Заявлений час роботи спортивного браслета на одній зарядці – 14 днів. Відстежуються фази сну, стресові стани, аномальні серцеві ритми та ін.

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Мабуть, це один з найкращих фітнес-браслетів для Андроїд. Його особливість – великий екран з відмінною передачею кольору і адаптивною яскравістю. Є підтримка навігаційних систем BeiDou, GPS, ГЛОНАСС, Galileo та QZSS. Доступно більше 110 режимів тренувань, включаючи 14 спеціалізованих програм.

Якщо ви захоплюєтеся бігом, допоможе професійний віртуальний інструктор: передбачено 10 завантажених уроків бігу різної інтенсивності, з урахуванням часу та інших параметрів, таких як ЧСС.

Інші функції браслета для спортсменів включають цілодобове відстеження частоти серцевих скорочень та рівня кисню в крові, моніторинг рівня стресу, контроль сну, керування станом жіночого здоров’я та дихальні вправи.

Honor Band 6

Модель може стати оптимальним вибором для тих, хто хоче купити найкращий недорогий фітнес-браслет. Гаджет автоматично розпізнає 6 видів фізичної активності: біг, ходьба, гребний тренажер, еліптичний тренажер та ін. За допомогою технології TruSeen 4.0 браслет контролює ЧСС протягом усього дня, а у разі виявлення аномалій видає попередження.

Пристрій відстежує тривалість сну та його фази, а також генерує персональні рекомендації, які допоможуть добре виспатися.

Fitbit Charge 5

Фітнес-браслет із вимірюванням тиску забезпечує найширшу функціональність у плані контролю здоров’я. Ви зможете вимірювати температуру тіла, знімати електрокардіограму, відстежувати рівень вмісту кисню в крові, а також контролювати варіативність серцевого ритму, зміни дихального ритму та якість сну. Реалізовано функції моніторингу жіночого здоров’я та ін.

Garmin Vivosmart 5

До рейтингу найкращих фітнес-браслетів можна включити цей зручний трекер. Ви отримаєте можливість контролювати рівні енергії організму протягом дня: таким чином, ви зможете визначити найкращий час для активності та відпочинку.

Гаджет постійно відстежує частоту пульсу, визначає рівень насичення крові киснем, спостерігає за сном та фіксує стресові навантаження. Крім того, smart bracelet проводить моніторинг водного балансу, частоти дихання, показників жіночого здоров’я та інших параметрів.

Digma Force A8

Тим, хто хоче вибрати недорогий фітнес-браслет із вимірюванням тиску, можна звернути увагу на цю модель. Вона також здатна визначати рівень вмісту кисню в крові та частоту серцевих скорочень. Ви зможете отримати інформацію про якість та тривалість сну. Однак на розширену функціональність розраховувати не варто.

Як вибрати фітнес-браслет: коментарі експерта

Професійний фітнес-тренер Дар’я Арькова вважає, що більшість браслетів і розумних годинників, які вважають пульс, мають приблизно однакову точність — досить приблизну. Ось її поради.

Якщо ви збираєтеся займатися без фанатизму і не плануєте високоінтенсивних тренувань, підійдуть практично будь-які моделі.

Якщо вас хвилює не тільки пульс, а ви хотіли б рахувати калорії, витрачені за день, то майте на увазі: багато популярних смарт-годинників нараховують фантастичні цифри витрати калорій за тренування, особливо новачкам.

Оскільки перші кілька місяців серце недостатньо треноване, пульс скаче під 90% від максимуму — годинник автоматично думає, що людина там тренувалася як олімпійський чемпіон. А насправді це були десять присідань і, зрозуміло, вони не коштували триста калорій.

При рівномірних навантаженнях показання досить точні, але при інтервальних навантаженнях, коли різко змінюється інтенсивність, годинник не встигає відстежувати точні зміни в кожний момент часу, оскільки вени скорочуються трохи повільніше, ніж серце. А дані годинника засновані якраз на зміні обсягу та наповнюваності вен.

При виборі браслета для спорту звертайте увагу на точність вимірювання за трьома базовими параметрами:

Вимірювання пульсу – для розуміння, в якій пульсовій зоні ви знаходитесь і наскільки інтенсивно тренуєтеся. чому нема прогресу. Можливо, ви просто не висипаєтеся. Якість сну безпосередньо впливає на самопочуття та можливості організму побудувати м’язи або спалити якусь кількість жиру.

Для бігунів важливо вибрати годинник, який відстежує активність без увімкненого GPS, щоб займатися на доріжці. В ідеалі пошукати модель, яка вміє визначати каденс бігу (частота кроків). Це важливий параметр, який впливає на швидкість та ефективність витрачених зусиль.

Для тих, хто збирається займатися плаванням, важливим параметром є водонепроникність. Також при плаванні для багатьох за комфортом годинник виграє у нагрудних датчиків, тому що у них менше шансів сповзти від опору води.

Що краще: смарт-годинник чи фітнес-браслет?

Сучасні трекери фізичної активності за низкою параметрів можуть змагатися зі смарт-годинником. І все ж розумні браслети орієнтовані насамперед тих користувачів, які захоплюються спортом і ведуть активний спосіб життя.

У свою чергу, смарт-годинник – це більш статусний аксесуар, який може запропонувати підтримку Wi-Fi та стільникового зв’язку. У ряді випадків годинник і зовсім може замінити смартфон, взявши на себе голосові дзвінки та обмін повідомленнями. Крім того, пристрої двох типів розрізняються у плані дизайну: смарт-годинник зовні дуже схожий на звичайні хронометри.

Само собою, за розширену функціональність доведеться заплатити: ціна розумного годинника преміального класу, як, наприклад, Apple Watch Ultra може перевищувати 25 тисяч гривень.

Якщо вам потрібен гаджет в першу чергу для контролю здоров’я та активності, варто віддати перевагу фітнес-браслету. Якщо ж потрібні додаткові можливості та постійна взаємодія зі смартфоном, можна придивитися до розумного годинника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.