Експерти iFixit оцінили ремонтопридатність 15-дюймового MacBook Air

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці порталу iFixit демонтували 15-дюймовий MacBook Air з процесором M2 і оцінили його ремонтопридатність. Весь процес демонтажу опубліковано на їхньому YouTube-каналі.

Як зазначили фахівці iFixit, конструкція нового MacBook Air майже така сама, що й у 13-дюймової версії, випущеної минулого року. Щоб потрапити всередину 15-дюймового лептопа, потрібно відкрутити кілька гвинтів із п’ятигранною головкою, щоб зняти нижню кришку.

Фахівці зазначили, щоб демонтувати пристрій, необхідно викрутити тонну гвинтів, а також безліч затискачів, які потрібно від’єднати від різних частин ноутбука. Apple не спростила видалення материнської плати, і схоже, що компанія хоче перешкодити дешевшому ремонту сторонніми організаціями, зберігши цю практику для майбутніх моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор ємністю 66,5 Втг приблизно на 25% більший, ніж у 13-дюймової моделі, але забезпечує такий самий час роботи (15-18 годин) завдяки більшому екрану. Конструкція з кількома осередками, ймовірно, призначена для підвищення швидкості зарядки.

Як і інші MacBook Air, 15-дюймова модель має безкулерний дизайн, що iFixit розглядає як “неоднозначне благо”. З одного боку, відсутність кулера означає, що ноутбук працює тихіше і не буде збирати всередині корпусу пил, але, з іншого боку, через троттлінг процесор за високого навантаження не зможе реалізувати максимальний потенціал продуктивності. Теплове сканування показало, що температура навколо процесора досягає максимуму в 37,9 °C.

Загалом ремонтопридатність 15-дюймового MacBook Air iFixit оцінили в 3 бали з 10 можливих. Проте оцінка може зрости до 5 балів, якщо Apple надасть обіцяні запасні частини та керівництво з демонтажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.