Apple розповіла про причини та складнощі випуску 15-дюймового MacBook Air

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після нещодавньої конференції WWDC 2023 компанія Apple раз у раз пояснює з приводу представлених пристроїв. Дійшла черга і до нового 15-дюймового MacBook Air. Топ-менеджери “яблучної” корпорації розповіли про причини випуску цього пристрою і складнощі в його створенні.

Питання про MacBook Air 15 ставив Марк Спунауер з порталу Tom’s Guide, а відповідали на них Кейт Бержерон, віцепрезидент Apple з розробки апаратного забезпечення, і Лаура Мец з відділу маркетингу комп’ютерів Apple. На питання про причини випуску цього ноутбука вони сказали, що компанія побачила на ринку великий попит з боку користувачів на подібні пристрої. При цьому далеко не всім потрібна висока продуктивність та інші фішки 16-дюймового MacBook Pro.

Що ж стосується вибору нетипової діагоналі екрана в 15,3 дюйма (стандартом вважаються 15,6″), представники Apple пояснили, що їхньою метою було отримати 15 дюймів. Однак виріз в екрані дозволив збільшити діагональ, надавши користувачам більше корисної площі. Цікаво також, що інженери хотіли зробити 15-дюймову модель такою ж тонкою, як і 14-дюймову, – 11,3 мм, але з міркувань надійності та міцності конструкції їм все ж довелося збільшити товщину до 11,5 мм. У будь-якому разі, вони зробили найтонший 15-дюймовий ноутбук у світі. До слова, саме домогтися достатньої міцності корпусу і стало найбільшим викликом при створенні цього пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевагами збільшеного розміру в Apple вважають два додаткові вуфери, які роблять звук голоснішим і насиченішим, збільшений трекпад і ті ж 18 годин автономної роботи, що і в меншій версії, незважаючи на більший екран.

Від відповіді на питання з приводу ціни 15-дюймового ноутбука представники компанії тактовно відійшли, розповівши, що він у 12 разів продуктивніший за найпотужніший MacBook Air на базі чіпів Intel, і загалом перехід на процесори розробки Apple відкриває перед користувачами значно більше можливостей, ніж це було можливо раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.