Apple розкрила секрет свого нового революційного гаджета

Цю технологію по праву вважають майбутнім комп'ютерної техніки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні компанія Apple нарешті продемонструвала свій новий гаджет – “окуляри змішаної реальності” Vision Pro. Управляються вони виключно очима, голосом і жестами рук, тобто не торкаючись ні до чого. Набір датчиків і камер дає змогу точно зчитувати всі жести.

Оскільки на словах це звучить як щось нереальне, Apple опублікувала 20-хвилинне відео, де детально розповіла про управління революційним гаджетом. У компанії запевняють, що спеціально підбирали інтуїтивний спосіб управління.

Більшість жестів управління інженери Apple перенесли зі смартфонів, тому довго звикати до роботи з окулярами користувачам не доведеться. Наприклад, рухом пальців можна наближати зображення в додатках або змінювати розмір вікон. Зум у такому разі відбувається в тому місці, куди спрямований погляд людини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У компанії зазначили, що використання таких жестів “відчувається чарівно”, але водночас дуже інтуїтивно.

Водночас тривале використання віртуальної клавіатури і додатків може призвести до втоми рук через те, що вони довгий час перебувають у висячому положенні. Тому інженери постаралися створити максимально комфортні умови для використання пристрою в розслабленому стані.

Це гарнітура змішаної реальності для перегляду фільмів, спілкування і роботи. Пристрій нагадує футуристичну гірськолижну маску і дає змогу “накладати” картинку поверх реальності, відображаючи різні інтерфейси. Сама Аpple описує Vision Pro як “новий тип комп’ютера, який доповнює реальність, плавно змішуючи цифровий світ з реальним”.

Пристрій повністю автономний – він не прив’язаний до смартфона або комп’ютера, і пов’язаний тільки “шнурком” з акумулятором, який ховається в кишеню. Продажі Apple Vision Pro почнуться на початку 2024 року. Ціна – 3499 доларів. Цю технологію компанія Apple по праву вважає майбутнім комп’ютерної техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.