У мережі підрахували собівартість Apple Vision Pro. Вона вас здивує

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здається, у обурення з приводу ціни Apple Vision Pro з’явилося обґрунтування: аналітики Wellsenn XR порахували, скільки коштують усі компоненти девайса.

Найдорожча частина гарнітури – два 1,3-дюймових OLED-дисплея виробництва Sony. Кожен коштує по $350. Збірка гаджета – $130. Вартість корпусу – $120, і в таку ж ціну обходиться центральний процесор Apple M2. Співпроцесор Apple R1, необхідний для занурення користувача в доповнену і віртуальну реальність, оцінили в $60.

Ще $131 Apple витратила на комплект камер, датчики для відстеження рухів і вібромотор. Два модулі IPD – $20. Комплект оптичних лінз – $60. AMOLED-екран гарнітури замовили у LG за $30. Ще $20 – за 512 ГБ постійної пам’яті Samsung UFS 4.0, і ще $20 – за оперативну пам’ять LPDDR5 об’ємом 12 ГБ. І по дрібницях: модулі Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.3 коштують $6 і $2, компоненти живлення PMIC – $4, мікрофони – $3.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За систему охолодження, друковану плату і шнур живлення компанія заплатила $34. Внутрішній акумулятор оцінили в $3, а зовнішній – у $15. Ну і $23 за упаковку і сумку для зберігання батареї.

За підрахунками аналітиків, гаджет можна зібрати за $1509. Щоправда, тут не враховано вартість програмного забезпечення, дизайну і розробки, але ж на неї в Apple пішло сім років і праця тисячі інженерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.