Новий Apple Mac Pro – перший ПК компанії з PCI Gen4 для розширення можливостей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім нового MacBook Air компанія Apple оновила два своїх ПК – Mac Studio та Mac Pro. Обидва отримали найновіший процесор M2 Ultra, до 192 ГБ оперативної пам’яті та підтримку аж шести Studio Display. Також було представлено і просту модифікацію Mac Studio.

Почнемо з головної особливості просунутого Mac Pro – він отримав M2 Ultra, повністю позбавившись чіпів Intel. Як запевняють співробітники компанії, новинка втричі швидше за всі минулі рішення. 

Також це перший ПК на Apple Silicon з розширенням можливостей: всього шість слотів PCIe Gen4 x16 для підключення периферії. Можна встановити мережні пристрої, додатковий об’єм пам’яті або картку відеозахоплення. Новинка, швидше за все, не підтримуватиме сторонні відеокарти NVIDIA або AMD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще Mac Pro оснащений вісьмома портами Thunderbolt 4, які можна використовувати для одночасного підключення до шести моніторів Pro Display XDR. В наявності два USB 3.2 Type A, два HDMI, два мережеві порти на 10 ГБ і 3,5-мм аудіороз’єм на задній панелі.

Новий M2 Mac Pro 2023 коштує $6999 і буде доступний з 13 червня.

Друга новинка – Mac Studio на процесорі M2 Max або M2 Ultra. Перша версія на 20% швидше, ніж Mac Studio на M1 Max, і на 50% швидше при рендерингу Adobe After Effects. Крім того, вона в чотири рази швидше за найпотужніший iMac на базі процесорів Intel. А ось у другої версії на 30% продуктивніша графічна частина і на 20% — процесорна. Також є підтримка новітньої версії HDMI, Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3.

Mac Studio на M2 Max буде доступний вже наступного тижня за 1999 $.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.