Apple анонсувала очки доповненої реальності Vision Pro

Гаджет дозволяє інтегрувати додатковий інтерфейс в навколишній простір.

Пристрій доповнює в реальний простір такі програми як браузер, відеозв’язок та інші, створюючи віртуальний робочий простір.

Управління здійснюється поєднанням руху очей і жестами та голосом. Причому є можливість настроювання розташування рук, наприклад, на колінах або перед собою. 

Розташовувати елементи інтерфейсу можна як у двовимірному, так і тривимірному просторі. Віртуальний фон – опціональна функція. Він може заповнювати весь видимий простір чи залишати частину видимих ​​реальних об’єктів видимими. Якщо перед користувачем з’являється людина, Vision Pro визначить її та впише у поле зору. 

Як запевняє Apple, текст виведений перед очима буде легко читаний, а відео та аудіо набуває обсягу. Також заявлено підтримку ігор. На старті доступно понад 100 тайтлів за підпискою Apple Arcade. 

Зовні гарнітура Vision Pro схожа на гірськолижні окуляри. Передня панель виконана зі скла і поміщена в корпус з алюмінію. Модульна конструкція дозволяє змінювати ремінці, що кріпляться до гаджета на магнітах. Живлення йде від зовнішнього акумулятора та фіксується збоку окулярів, за принципом магнітної зарядки. 100% акумулятора вистачає приблизно на 2 години гарнітури. Два дисплеї надвисокої роздільної здатності перетворюють простір на кінотеатр з 30-метровим екраном та просунутою аудіосистемою. Пристрій отримав два потужні процесори – M2 і новий R1, розроблений спеціально для окулярів Vision Pro.


Дата виходу запланована на наступний рік за ціною $3499.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.