Найкращий планшет 2023 року: найкращі планшети, які можна купити просто зараз

Багато з найкращих сучасних планшетів досить потужні, щоб стати чудовою альтернативою ноутбуку, водночас вони легші й у певному сенсі більш універсальні, а підтримка стилуса робить їх ще й чудовим інструментом для творчості.

Навіть ті планшети, які не такі потужні, все одно здатні впоратися з основними робочими завданнями, як-от надсилання електронної пошти, набір документів і участь у відеодзвінках.

Звісно, планшети призначені не лише для роботи, на них також можна дивитися відео, користуватися соціальними мережами та грати в ігри, але завдяки великим, чітким екранам, пристойним динамікам і потужним процесорам найкращі планшети чудово справляються і з усіма цими завданнями.

Тому, незалежно від того, чи шукаєте ви один із найкращих iPad або один із найкращих Android-планшетів, ви отримаєте багато чого від того планшета, який купуєте. А оскільки ці пристрої надають вам усі переваги сенсорного екрана, не змушуючи вас платити за цю функцію, ви отримуєте портативний пристрій, який є надзвичайно універсальним, але, як правило, не таким дорогим, як, скажімо, деякі з найкращих ноутбуків 2-в-1.

Звичайно, було б нерозумно просто взяти й купити найдорожчу модель, яку ви можете собі дозволити. Наприклад, iPad Pro 2022 може бути найпотужнішим пристроєм на базі iPadOS, але ви можете виявити, що iPad Air робить усе, що вам потрібно, а це значить, що ви заощадите гроші й отримаєте саме той планшет, який ідеально підходить вам, обравши дешевший Air. Насправді, можливо, все, що вам дійсно потрібно, – це один із найкращих дешевих планшетів.

Ми протестували всі основні планшети і використовували їх у повсякденному житті протягом тривалого періоду часу. Ми знаємо, на що звернути увагу і що варте вашого часу та грошей.

Нижче представлені найкращі планшети. Приділяючи особливу увагу продуктивності, програмному забезпеченню, якості екрана, часу автономної роботи та взаємодії з аксесуарами, наш список допоможе вам зробити правильний вибір, а також знайти оптимальне співвідношення ціни та якості.

Наразі ви не знайдете тут найкращих планшетів на базі Windows просто тому, що ми вважаємо за краще вибирати планшети на базі iPad і Android. Але все може змінитися, оскільки цей список регулярно оновлюється завдяки постійній появі нових планшетів, тому заглядайте сюди частіше, щоб дізнатися, що нового з’явилося.

На горизонті маячить планшет Google Pixel Tablet, у липні або серпні, можливо, піде серія Samsung Galaxy Tab S9, а у вересні або жовтні буде наплив нових iPad. Тож у 2023 році на нас чекає ще багато цікавого.

1. iPad Pro 12.9 (2022) – найкращий iPad на сьогоднішній день

iPad Pro 12.9 (2022) станом на 2023 рік є найдосконалішим планшетом Apple, який має потужність рівня ноутбука завдяки процесору M2. Можливо, це надмірність, оскільки майже нічого з того, що ви робите на планшеті, не зможе витримати навіть M1 з попереднього покоління, але це, безумовно, робить його перспективним.

У більшості інших аспектів він дуже схожий на iPad Pro 12.9 (2021), включно з наявністю масивного 12,9-дюймового екрана, у якому використовується світлодіодне підсвічування mini-LED для створення якіснішого зображення, ніж на менших iPad.

Він також напрочуд тонкий і легкий для всіх пропонованих технологій, має такі зручні функції, як Face ID, потужні камери та, звісно, підтримку таких аксесуарів, як Apple Magic Keyboard і Apple Pencil 2 – останній з яких тут кращий, ніж будь-коли, завдяки функції визначення наведення, що робить його ще зручнішим для малювання, ніж інші iPad.

Так, iPad Pro 12.9 (2022) коштує дуже дорого, і для більшості користувачів це, ймовірно, занадто, але якщо вам потрібен суперпотужний планшет, то це саме те, що вам треба.

2. iPad Pro 12.9 (2021) – найкращий професійний планшет

iPad Pro 12.9 (2021) – це вражаючий планшет, головною особливістю якого, мабуть, є його процесор M1. Цей процесор був узятий прямо з топових комп’ютерів Apple Mac 2021, тож ви дійсно отримуєте міць настільного комп’ютера в планшеті.

Ми були вражені, коли тестували планшет – цей процесор відмінно справляється з такими завданнями, як редагування фото і відео, а також з іграми. Але це не все, чим може похвалитися цей планшет. В iPad вперше встановлений міні-світлодіодний екран з напрочуд високою піковою яскравістю 1600 ніт, частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю 2048 x 2732. Він чіткий, яскравий, живий і загалом вражаючий.

iPad Pro 12.9 (2021) також має довговічний акумулятор, гідну камеру, алюмінієвий корпус преміум-класу та підтримку Magic Keyboard і Apple Pencil 2 (вони продаються окремо), але перетворюють його на справжню машину для підвищення продуктивності, і ми використовували їх без зупинки під час нашого тестування.

Тож, якщо ви хочете повноцінно працювати і творити на планшеті або ви просто великий любитель планшетних ігор, iPad Pro 12.9 (2021) стане ідеальним пристроєм. Але якщо ваші потреби легші, то ви можете вважати його занадто дорогим і великим.

3. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra – найкращий планшет на базі Android

Випустивши Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, компанія Samsung прагне не просто конкурувати з iPad Pro 12.9 (2022), а перевершити планшет Apple. І, в певному сенсі, їй це вдається.

Планшет Samsung має ще більший 14,6-дюймовий екран і поставляється зі стилусом S Pen у комплекті – тоді як для iPad вам доведеться купувати Apple Pencil окремо. Хоча ми думали, що величезний екран здасться нам непомірно великим, насправді він чудовий, незалежно від того, чи використовуєте ви його для художніх робіт або просто для перегляду фільмів.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra також може більш-менш зрівнятися з найкращим планшетом Apple за багатьма параметрами, включаючи потужність, завдяки топовому процесору Snapdragon 8 Gen 1, і камери. При цьому обидва планшети оснащені зручною надширокою камерою 12 МП на передній панелі.

Для Samsung Galaxy Tab S8 Ultra можна також придбати складну клавіатуру, у нього чудові динаміки та великий обсяг пам’яті. Тож у багатьох відношеннях це справді ще більший iPad Pro – тільки під управлінням Android. Але останній пункт є важливою частиною того, чому Tab S8 Ultra не зовсім відповідає найкращому, що може запропонувати Apple, тому що Android – трохи незручна операційна система для планшетів.

Якщо врахувати, що сам планшет досить великий та важкий то перемога залишається за Apple. Але для прихильників Android, які хочуть отримати найкращий доступний варіант і при цьому не обмежені в бюджеті, цей планшет – те, що потрібно.

4. iPad Air (2022) – більш доступна версія iPad Pro

Останній iPad Air від Apple має набагато більше спільного з iPad Pro, ніж із планшетами стартового рівня. І коли ми тестували його, нам доводилося постійно перевіряти, що це за планшет насправді.

Тут є дисплей на весь корпус, процесор M1, сумісність з Apple Pencil і довговічна батарея. І, звичайно ж, він працює на iPadOS від Apple, яка є надзвичайно корисною операційною системою для планшетів. Під час тестування його продуктивність виявилася дуже близькою до iPad Pro, що вражає, якщо врахувати його ціну.

Це один із найкращих планшетів, які ми тестували, і iPad Pro та Galaxy Tab S8 Ultra перевершують його лише за деякими параметрами, наприклад, завдяки більшим екранам, додатковому об’єму пам’яті та дисплеям високої роздільної здатності. Але якщо у вас немає грошей, щоб купити ці два планшети преміум-класу, ця альтернатива середнього рівня може стати для вас чудовим варіантом.

5. iPad Pro 11 (2021) – найкращий 11-дюймовий iPad

iPad Pro 11 (2021) – чудовий планшет, але він просто трохи не дотягує до iPad Pro 12.9 (2021) з його світлодіодним міні-дисплеєм. Замість цього йому доводиться задовольнятися LCD-дисплеєм, як і його попереднику, але в нього, як і раніше, чудовий 11-дюймовий екран 1668 x 2388 із частотою оновлення 120 Гц, і в нього такий самий потужний процесор Apple M1, як і в його старшого брата, тож ніщо не повинно сповільнити його роботу.

iPad Pro 11 (2021) також має більш компактну і легку конструкцію, ніж 12,9-дюймова модель, що робить його більш портативним. Унаслідок меншого розміру і слабшого екрана він виявився доступнішим, хоча, звісно, далеко не дешевим. Якщо у вас є зайві гроші, ви завжди можете витратити їх на Magic Keyboard або Apple Pencil, обидва з яких підтримуються. Загалом, це дуже потужний і універсальний планшет, хоча його трохи підводить обмежене програмне забезпечення.

6. Samsung Galaxy Tab S7 Plus – легендарна класика

Samsung Galaxy Tab S7 Plus – серйозний конкурент лінійці iPad Pro, про яку ви вже читали вище. Звичайно, його затьмарило сімейство Tab S8, але він, як і раніше, чудовий. Його екран, можливо, перевершує iPad, оскільки це 12,4-дюймовий Super AMOLED з роздільною здатністю 2800 x 1752 і частотою оновлення 120 Гц. Лінійка iPad Pro може зрівнятися з ним, але ці планшети оснащені LCD-екранами, які здебільшого не такі хороші.

Усередині знаходиться процесор Qualcomm Snapdragon 865 Plus, який здався нам досить потужним. Крім того, він поставляється в металевому корпусі преміум-класу і є неймовірно тонким – його товщина становить всього 5,7 мм.

Хочете високошвидкісний інтернет? Версія Galaxy Tab S7 Plus також постачається з підтримкою 5G, а в комплекті ви отримаєте стилус Samsung S Pen безкоштовно. Android не такий хороший на планшетах, як iPadOS, але якщо вам потрібна альтернатива iPad на Android, то це може бути саме те, що потрібно.

7. iPad Air 4 (2020) – найкращий планшет середнього рівня

iPad Air 4 (2020) – це, мабуть, найкращий планшет для тих, хто не може дозволити собі витратитися на модель Pro, оскільки в ньому є багато чого з того, що відрізняє лінійку iPad Pro, але коштує він дешевше. Він навіть оснащений процесором A14 Bionic, який можна знайти в лінійці iPhone 12, і ми переконалися, що він надзвичайно потужний.

iPad Air 4 (2020) також підтримує клавіатуру Smart Keyboard та Apple Pencil. Тому він майже так само гарний як заміна ноутбука або пристрою для загальної продуктивності, як iPad Pro.

Завдяки хорошим технічним характеристикам і широкому вибору кольорів, у яких його можна купити, iPad Air 4 (2020) стане чудовим вибором для багатьох людей – хоча найдешевша модель постачається лише з 64 ГБ пам’яті, що не так вже й багато.

8. iPad 10.9 (2022) – найкращий універсальний iPad

iPad 10.9 (2022) – це суттєве оновлення для базової лінійки планшетів Apple. У нього новий, схожий на iPad Pro дизайн, великий 10,9-дюймовий екран, тривалий час автономної роботи і поліпшені камери, причому фронтальна камера тепер розміщена на довгому краю, що нескінченно краще для відеодзвінків.

Додайте до цього яскраві кольори, в яких ви можете придбати планшет, і підтримку різних аксесуарів, таких як Apple Pencil, і ви отримаєте чудовий планшет, який за своєю ціною дуже близький до iPad Air від Apple.

Проте, iPad 10.9 (2022) підтримує тільки оригінальний Apple Pencil, а не Apple Pencil 2, і в нашому огляді ми знайшли екран більш відбивним, ніж хотілося б, тож тут все ж є деякі компроміси.

9. Lenovo Yoga Tab 13 – відмінний планшет для розваг

Lenovo Yoga Tab 13 – це справді цікавий планшет, який виходить далеко за рамки простого смартфона з великим екраном. Це починається з його дизайну, оскільки він має вбудовану підставку, яка дає змогу встановлювати його під кутом на поверхні без будь-якого чохла або навіть підвішувати його до предметів – звідси і назва Yoga. Це виявилося неймовірно корисним, оскільки ми могли легко розміщувати планшет на різних поверхнях під час відтворення музики або фільмів.

Lenovo Yoga Tab 13 також оснащений великим динаміком, розташованим у нижній частині підставки. Він більший і потужніший, ніж більшість динаміків подібних планшетів, тому на ньому приємно дивитися фільми та грати в ігри навіть без навушників.

Крім того, Lenovo Yoga Tab 13 оснащений портом micro HDMI, що є незвичайною знахідкою для планшета. Це дає змогу під’єднувати його до інших пристроїв, щоб ви могли легко вивести зображення на більший екран або використовувати його як другий екран для комп’ютера, тому нам здалося, що Tab чудово підходить для використання як портативний другий екран.

Крім того, у нього є всі основні характеристики планшета, включно з великим 13-дюймовим екраном, потужним процесором Snapdragon 870 і великим акумулятором ємністю 10 200 мАг з підтримкою швидкої зарядки 30 Вт. У нього немає камери на задній панелі, однак це єдиний суттєвий недолік.

10. iPad 10.2 (2021) – відмінний базовий iPad

iPad 10.2 (2021) – це доступний iPad, і виглядає він саме так, оскільки має старомодний дизайн з обтяженою рамкою. Ми не є великими шанувальниками цієї особливості, але майже всі інші частини iPad 10.2 (2021) справили на нас враження.

Від чудової 12-мегапіксельної надширококутної 12-мегапіксельної камери селфі (яка значно покращує якість відеодзвінків) до технології дисплея True Tone (яка допомагає поліпшити видимість на вулиці) – тут є багато чого, що може сподобатися. Ви також отримуєте подвоєний обсяг пам’яті порівняно з попередньою моделлю та збільшену потужність.

Apple забезпечила його процесором A13 Bionic, який значно перевершує свого попередника. Під час тестування смартфон працював трохи швидше, додатки завантажувалися швидко. Ми легко справлялися з багатозадачністю і не відчували жодних затримок. Нехай це і бюджетний iPad, але він, як і раніше, є дуже функціональним планшетом.

Як вибрати найкращий планшет для вас?

Під час вибору планшета насамперед необхідно вирішити, як часто ви хочете використовувати його. Чи буде це додатковий пристрій для розваг і продуктивності, чи він замінить ноутбук як основний обчислювальний пристрій? Сучасні планшети, безумовно, можуть впоратися з усіма завданнями базового ноутбука. Потім вам потрібно буде визначитися з ціновим діапазоном, оскільки планшети можуть варіюватися від дешевих бюджетних пристроїв до дуже дорогих ультрасучасних портативних пристроїв, набагато дорожчих, ніж ноутбуки, на зміну яким вони прийшли. Нарешті, буде корисно вибрати між планшетом Apple iPadOS і пристроєм Android, виходячи з того, яким сервісам і програмному забезпеченню ви віддаєте перевагу.

Як ми тестуємо планшети?

Кожен планшет у цьому списку був ретельно протестований і пройшов через всебічний огляд, тому ми точно знаємо, що їх відрізняє і як їх порівнюють. Виходячи з цього, ми ранжували їх на основі наших висновків, враховуючи також їхню вартість і якість.

Який бренд вибрати?

Різні бренди випускають пристрої, орієнтовані на різних покупців, тому не існує “найкращого” бренду, є тільки бренд, який найкраще підходить вам.

Планшети Amazon відмінно підходять для малобюджетних розваг, але не такі хороші для роботи або творчості. У Samsung теж є подібні пристрої, хоча його планшети преміум-класу краще підходять для роботи.

Планшети iPad від Apple відповідають усім вимогам, але коштують дорого, тому підходять не всім. Планшети Lenovo відмінно підходять для роботи, особливо для студентів, а пристрої Yoga володіють функціями, які чудово підійдуть і для розваг.

Інші, дрібніші виробники планшетів, як правило, фокусуються на розважальних інструментах, хоча деякі з них будуть хороші для роботи, а деякі стануть у пригоді і творчим людям.

На що звернути увагу під час купівлі планшета?

Головне, на що слід звернути увагу, – це сума, яку ви хочете витратити, та операційна система, яку ви хочете придбати. Основними варіантами є iPadOS від Apple та Android. Потім подумайте, що ще важливо для вас у планшеті: розмір, потужність, камера чи акумулятор – і обирайте відповідно.

Який планшет може замінити ноутбук?

Якщо ви сподіваєтеся виконувати серйозну роботу на планшеті, то хорошим варіантом буде iPad Pro, наприклад, iPad Pro 12.9 (2022). У нього великий екран, велика потужність і підтримка клавіатури. Як альтернативу Android розгляньте Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, який має схожі характеристики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.