Найкращі фітнес-браслети у 2023 році: для спортсменів і не тільки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розповідаємо про найкращі фітнес-браслети, які можна купити у 2023 році. У нашій добірці можна знайти і бюджетні моделі, і топові браслети для професійних спортсменів.

Розумні годинники – це добре, але багато хто з них коштують зовсім чималих грошей, їхні розміри бувають вельми значними, та й заряджати такі моделі потрібно досить часто. Якщо ж вам потрібен компактний, водночас недорогий і невибагливий пристрій, який допоможе зробити тренування ефективнішими або банально стежитиме за вашим здоров’ям і надсилатиме сповіщення про вхідні повідомлення та дзвінки, немає нічого кращого за фітнес-трекер.

Xiaomi Mi Smart Band 8

  • Дисплей: 1,62 дюйма, AMOLED, 192×490 пікселів
  • Захист: WR50 (5 атм)
  • Акумулятор: 190 мАг

Ще з часів появи перших Mi Band китайська Xiaomi впевнено увірвалася в число лідерів ринку фітнес-браслетів. Відтоді конкурентів у компанії істотно додалося, але гаджети Xiaomi досі користуються великою популярністю. І популярністю, треба сказати, заслуженою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось і Xiaomi Mi Smart Band 8 не тільки привертає відмінною автономністю і вражаючим набором функцій, а й своєю капсульною конструкцією, завдяки якій пристрій можна використовувати не тільки як браслет, а й надіти його на шию, як кулон, або закріпити на шнурівці черевика. Сам же браслет відстежує понад 150 типів тренувань, вміє моніторити сон, пульс і рівень кисню в крові, а його яскравий AMOLED-дисплей відмінно читається навіть на сонці.

HUAWEI Band 7

  • Дисплей: 1,47 дюйма, AMOLED, 194×368 пікселів
  • Захист: WR50 (5 атм)
  • Акумулятор: 180 мАг

Один з головних конкурентів Xiaomi Mi Smart Band 8 – фітнес-браслет HUAWEI Band 7 помітно дешевший за перший гаджет. При цьому він також оснащується яскравим AMOLED-дисплеєм, щоправда меншої діагоналі – 1,47 дюйма. Але для декого це може стати не недоліком, а скоріше перевагою.

На відміну від розробки Xiaomi, цей браслет не такий універсальний – модульної конструкції тут не передбачено. Трохи менша і його автономність. Ну як менше… Навіть у цьому випадку при звичайному використанні батареї пристрою вистачить до 14 днів роботи без підзарядки. Ну а можливості з відстеження показників організму і фізичної активності у них схожі.

Amazfit Band 7

  • Дисплей: 1,47 дюйма, AMOLED, 198×368 пікселів
  • Захист: 5 атм
  • Акумулятор: 232 мАг

Якщо вам сподобався дизайн HUAWEI Band 7, але душа більше лежить до продукції Amazfit, придивіться до моделі Amazfit Band 7. Її зовнішність практично не відрізняється від такої у розробки HUAWEI, і навіть дисплей браслета має таку саму діагональ 1,47 дюйма, також побудований на яскравій AMOLED-матриці, та й їхня роздільна здатність практично ідентична – 198×368 пікселів.

Чим продукти відрізняються, так це значно кращою автономністю Amazfit Band 7, здатного пропрацювати до 18 днів без підзарядки за типового сценарію використання. При цьому браслет вміє відстежувати всі ключові показники організму і бере до уваги навіть гру з домашніми тваринами. Щодо спортивних режимів, то їх тут понад 120.

DIGMA Force A8

  • Дисплей: 0,96 дюйма, TFT, 80×160 пікселів
  • Захист: IP67
  • Акумулятор: 90 мАг

Є хороші фітнес-браслети і в асортименті DIGMA. Наприклад, як вам модель DIGMA Force A8? Гаджет не тільки пропонує класичні для будь-якого подібного браслета функції, але і вміє вимірювати артеріальний тиск. При цьому його вартість більш ніж невелика.

У пристрої встановлено невеликий 0,96-дюймовий TFT-дисплей з роздільною здатністю 80×160 пікселів. Він без проблем витримує короткочасне занурення під воду на глибину до метра, а акумулятора браслета вистачає до 10 днів роботи без підзарядки. Та й вигляд він має максимально брутальний.

ZDK H8

  • Дисплей: 0,96 дюйма, 80×160 пікселів
  • Захист: IP67
  • Акумулятор: 120 мАг

Якщо DIGMA Force A8 виконаний у максимально брутальному стилі, то ZDK H8, навпаки, привернув нас своїм жіночним, витонченим дизайном, явно розрахованим на прекрасну половину людства. Чого вартий тільки той факт, що зовні він буквально не відрізняється від звичайного жіночого годинника.

Найцікавіше ж, що це не йде на шкоду фітнес-можливостям моделі. Ба більше, крім звичайних можливостей вона також вміє вимірювати артеріальний тиск. Та й захист від води у неї є. Щоправда, не сказати, щоб зовсім вже просунутий, але короткочасне купання в неглибокій воді він витримає.

Fitbit Charge 5 NFC

  • Дисплей: 1,04 дюйма, OLED
  • Захист: до 50 м
  • Акумулятор: до 7 днів

Але якщо ви думаєте, що фітнес-браслет не може бути дорогим, ви сильно помиляєтеся. Професійні моделі трекерів коштують набагато більше за звичайний смарт-годинник. Наприклад, Fitbit Charge 5 NFC.

Пристрій пропонує цілий набір функцій для професійних спортсменів. Він вміє вимірювати електродермальну активність, визначаючи ваш рівень стресу і даючи поради щодо його зниження. Ну а функція визначення вашої готовності до тренувань на основі показників організму і зовсім буває просто незамінна. Не кажучи вже про визначення рівня кисню і глюкози в крові, вимірювання частоти дихання та інші “дрібниці”.

Garmin Vivosmart 5

  • Дисплей: 0,84 дюйма, OLED, 88×154 пікселів
  • Захист: плавання
  • Акумулятор: до 7 днів

До цієї ж категорії належить і фітнес-браслет Vivosmart 5 від не менш іменитої компанії Garmin. Гаджет також розрахований на професійних спортсменів, допомагаючи їм збільшити ефективність тренувань, швидше відновлюватися і, загалом, бути в курсі стану свого організму. Чого тільки варта функція Body Battery, що оцінює енергетичні запаси організму протягом дня на основі маси параметрів.

Щоправда, недосвідченого користувача Garmin Vivosmart 5 цілком можуть і відштовхнути своїм непоказним монохромним дисплеєм невеликої діагоналі і відносно невисокою серед фітнес-трекерів автономністю. Просто пам’ятайте, що це не повсякденний гаджет, і завдання у нього зовсім інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.