Обираємо зовнішній жорсткий диск – 5 моделей за доступними цінами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так уже повелося, що фронтальна камера на телефоні, як правило, гірша за основну. Це цілком зрозуміло, адже більшість власників мобільних пристроїв звертаються до неї в дуже рідкісних випадках. Водночас є й ті, для кого фотки на фронталку – головне хобі, а запис відео для TikTok – справжнє ремесло. Невже виробники смартфонів не думають про цю аудиторію? Думають, але далеко не всі. Отже, усім тіктокерам, відеоблогерам і егоїстам у хорошому сенсі цього слова присвячується – ТОП-5 смартфонів з найкращою селфі-камерою, які можна купити у 2023 році.

Зовнішній жорсткий диск – найкращий спосіб зберігати дані в довгостроковій перспективі. Або ж такий накопичувач можна використовувати для роботи “тут і зараз”, коли на комп’ютері не вистачає пам’яті. У першому випадку потрібен HDD-диск, а в другому – SSD. Спеціально для читачів проекту “Блог системного адміністратора” (підписуйтесь, хто не підписаний) підібрав 5 моделей зовнішніх накопичувачів.

3Q Iris Portable HDD External 500 ГБ

Найпростіший зовнішній HDD-накопичувач на 500 гігабайт із доволі пристойною (порівняно з іншими моделями) кількістю позитивних відгуків. Жорсткий диск формату 2.5″ поміститься в кишеню – зручно носити з собою. Доступний у трьох кольорах: білий, сірий і синій. Обсягу в 500 гігабайт вистачить для зберігання фотографій, відео, документів і потрібних файлів для однієї людини. На сім’ю такий диск не підійде – об’єм занадто малий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

HDD Seagate One Touch, USB 3.2 Gen 1 – 1 ТБ

Серйозніша модель – HDD-накопичувач ємністю 1 ТБ і від відомого бренду Seagate. Форм-фактор такий самий, як у попереднього накопичувача – 2.5″. Працює накопичувач за більш сучасним стандартом USB 3.2 Gen 1. Підійде для зберігання сімейного архіву – фото, відео. Практика показує, що обсягу в 1 ТБ може вистачити на кілька років. Швидкість обертання – 5400 об/хв. На вибір дається кілька кольорів: блакитний, червоний, рожевий, сріблястий, чорний.

HDD Seagate One Touch, USB 3.2 Gen 1 – 4 ТБ

Накопичувачі великого об’єму слід обирати тільки від відомих брендів. Серед них – вищезгаданий бренд Seagate, який давно зарекомендував себе в цій сфері з позитивного боку. Дана модель йде вже на 4 ТБ – вистачить для всієї родини. Всі параметри рівні вищевказаним, різниця тільки в ємності накопичувача.

SSD HP P600 500GB (3XJ07AA)

SSD-накопичувач працює в кілька разів швидше, ніж HDD, але більш примхливий – ресурс у HDD, можна сказати, практично вічний, а в SSD визначається кількістю циклів перезапису. Представляю найдешевшу модель SSD на 500 Гб від HP. Форм-фактор – 2.5″. Швидкість запису – 490 Мб/сек, а швидкість читання 560 Мб/сек. Працює накопичувач за сучасним стандартом USB 3.2 Gen 2 через порт Type-C. Дана модель від перевіреного бренду HP і має велику кількість позитивних відгуків.

Sandisk Portable SDSSDE30-1T00-G25

Дуже невеликий за розміром SSD-накопичувач (1.8″) з об’ємом в 1 Тб і з хорошими відгуками на Маркеті. Вага цієї моделі всього 40 грам в ударостійкому корпусі! Швидкість запису – 480 Мб/сек, швидкість читання – 520 Мб/сек. Ідеальний в ролі мобільного диска, якщо у вашого ноутбука малий обсяг пам’яті. Підключення здійснюється за стандартом USB 3.2 Gen 2 з портом Type-C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.