Топ-5 моделей універсальних ноутбуків, які ми рекомендуємо у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продовжуючи тему про легкі, швидкі та недорогі ультрабуки, представляємо вашій увазі наступну п’ятірку найкращих. Це ті гаджети, які належать до категорії універсальних, оскільки можуть використовуватися і в професійній сфері, і в повсякденному житті.

ASUS ZenBook 14X OLED

Витончений, легкий, компактний ультрабук, який підійде як для роботи, так і для розваг. Новітній процесор Intel Core одинадцятого покоління, а також дискретна відеокарта NVIDIA GeForce MX450. Що може бути краще? А краще, виявляється, є. Переходимо до наступного ноуту, який не менш просунутий, судячи із заявлених характеристик і дизайну.

LG Gram 14

Уявімо ситуацію: людина вирішила відкрити невелике рекламне агентство або офіс з надання послуг. Природно, що без ноутбука або навіть декількох однозначно не обійтися. LG Gram 14 в цьому випадку стане оптимальним рішенням, оскільки він відносно недорогий, а за характеристиками схожий з ноутами категорії Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Asus ZenBook S 13 OLED

Працює на платформі AMD, за швидкістю практично такий самий, як і LG Gram 14. Єдина відмінність – у Asus ZenBook S 13 OLED повільніша відеокарта і трохи менша автономність. І зрозуміло, що для ігор він дещо поступається своєму попереднику. Придбати його можна за 35-40 тисяч гривень.

Крім того, професіонали, хто досконально розбирається в цій техніці, не рекомендують купувати ноут цієї марки на минулорічній платформі. Працює він на одинадцятому поколінні Intel, відрізняється меншою автономністю і швидкістю.

Apple MacBook Air M2

Як кажуть, це справжнє технічне диво, і знайти його на ринках комп’ютерів у Росії досить складно. Компанія LG протягом декількох років випускає серію грам, які мають дивовижний розмір екрану при дуже малій вазі. Чотирнадцятидюймова версія важить менше одного кілограма. До серії також увійшли 15, 16 і 17-тидюймові версії, причому остання має масу 1,3 кілограма. Для всіх справді загадка, як LG вдається досягати таких результатів.

Але дещо все ж відомо. По-перше, замість звичного алюмінію у виробництві цих ультрабуків використовують магнієвий сплав, який “прибирає” близько 200 грамів ваги. По-друге, застосовується особлива система охолодження, що дозволяє охолоджувати в надтонкому корпусі. Щоправда, ця система не найтихіша і менш продуктивна, тому тим, хто працює з графікою, такі ультрабуки не підійдуть.

Lenovo ThinkPad X1 Nano Nano Gen 2

Провідні блогери назвали цю модель найкращим, найлегшим, найтоншим ноутом Windows минулого року. Він має правильну конфігурацію, в ньому встановлений ryzen 6 800h, дисплей – а років сенсорний тринадцять дюймів з нереально крутою яскравістю і великим охопленням кольору. За вагою він практично такий самий, як і LG Grand, оскільки він теж має магнієвий корпус. У Росії його можна купити приблизно за 50 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.