Apple оснастить новий смарт-годинник нереально потужним процесором

Уперше за останні три роки Apple Watch отримають істотний приріст продуктивності та енергоефективності.

Напередодні швидкої презентації масштабного оновлення операційної системи для годинників Apple, watchOS 10, у мережі з’явилася інформація про зміни в наступному поколінні Apple Watch.

За даними журналіста Bloomberg Марка Гурмана, Apple Watch Series 9 отримають новий процесор на базі чипсету A15 Bionic, який, до речі, встановлений в iPhone 14 і iPhone 13. Для контексту: Apple A15 Bionic – 6-ядерний процесор з 16-ядерним нейронним движком.

Попередні три покоління Apple Watch по суті використовували один і той самий 64-бітний двоядерний процесор, але з різними назвами. Уперше він з’явився в Series 6 під назвою S6, у Series 7 його перейменували на S7, а минулої осені він перетворився на S8 для Apple Watch Ultra і Series 8. При цьому Apple навіть не згадувала про будь-яке поліпшення продуктивності нового годинника порівняно з торішньою серією.

Тепер Apple запланувала серйозний апгрейд Apple Watch Series 9. Поки незрозуміло, наскільки чіп для годинника відрізнятиметься від процесора для iPhone, на якому він заснований. Найімовірніше, настільки висока продуктивність знадобиться для нових функцій, які будуть ексклюзивними для 9-ї серії розумних годинників.

Очікується, що Apple представить нові Apple Watch разом із модельним рядом iPhone 15 у вересні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.