Втоплена в океані фотокамера працює навіть після трьох років мандрівки під водою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
На узбережжі Тайваню школярі знайшли фотокамеру, яка мандрувала під водою майже три роки. Виявилося, що техніка – в робочому стані.

У вересні 2015 року японка Серіна Цубакіхара загубила свою фотокамеру Canon G12, яка була захищена водонепроникним футляром, під час підводного плавання біля острова Ісіґакі, поблизу Окінави, повідомляє Daily Mail.

Океан викинув фотоапарат Серіни аж за 250 кілометрів від того місця, де вона його впустила, намагаючись допомогти одному з друзів, – на узбережжі Тайваню.

Техніку, вкриту різними морськими організмами, знайшов 11-річний школяр під час прибирання пляжу разом із однокласниками. Коли захисний футляр відкрили, то неушкоджена камера навіть мала невеликий заряд акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрій школярі показали своєму вчителю. Він написав у соцмережі пост китайською та японською мовами й додав кілька фотографій з камери. І вже за 30 годин після опублікування допису, який поширили 100 тисяч разів, власницю Canon вдалося знайти.

“Я ще не можу повірити, що це відбувається. Але єдине, що хочу сказати – це велике спасибі кожній окремій людині, яка була пов’язана з цим”, – прокоментувала Серіна.

Цубатіхара вирішила, що в червні відвідає Тайвань та зустрінеться з вчителем і його учнями, щоб подякувати особисто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.