Чим Xiaomi Mi Band 8 відрізняється від Mi Band 7. Чи варто оновлюватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Xiaomi презентувала новий фітнес-браслет Mi Band 8. Дехто стверджує, що це зовсім мінорний апдейт порівняно з попередником, а інші вже замовили новинку на зміну неактуальній “сімці”. Хто ж має рацію? Вивчили характеристики і готові дати відповідь.

Косметичний апгрейд

У Mi Band 8 компанія серйозно змінила форм-фактор пристрою: тепер це не капсула, що вставляється в браслет, а конструкція з двома ремінцями, які приєднуються зверху і знизу. Щоб відстебнути ремінець, потрібно натиснути на засувку, розташовану на задній частині корпусу.

З новим форм-фактором приходять і нові аксесуари. За допомогою спеціального кейса “вісімку” можна причепити до взуття – завдяки цьому апарат краще відстежує кількість кроків і вимірює їхню довжину, а також силу удару ноги об землю. Жінки можуть використовувати “бенд” як підвіску, просто прикріпивши гаджет до ланцюжка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновили і матеріал рамки – тепер вона металева, а не пластикова, тому девайс відчувається не таким бюджетним, як попередники.

Для любителів повбивати час

У Mi Band 8 з’явилася офіційна підтримка ігор – від 2048 до простеньких платформерів. Поки що їх тільки 4, але з часом кількість підтримуваних аппів буде збільшуватися. Звичайно, іграшки можна було запустити і на “сімці”, але лише милицевими способами.

Дрібні поліпшення і недоліки

Завдяки новому чипсету екран працює в 60-герцовому режимі – у 2 рази плавніше, ніж попередникЗбільшений зі 180 до 190 mAh акумулятор дає змогу “бенду” працювати аж до 16 днів. Ліміт попереднього покоління – 14 днів. Щоправда, ми трохи сумніваємося в правдивості цього твердження – все ж підвищена частота оновлення повинна набагато сильніше витрачати зарядЗ’явилися нові спортивні режими – наприклад, боксПовне заряджання тепер займає лише годинуПоясна зарядка тепер займає лише годинуЗ якихось причин у “вісімки” Bluetooth 5.1, хоча у “сімки” був BT 5.2. Незначне погіршення, але дуже незрозуміле.

Вердикт

Mi Band 8 однозначно зайде тим, кого завжди дратував зовнішній вигляд хітових смарт-браслетів. Власникам попереднього покоління можна не оновлюватися, але якщо досі носите на руці “шістку” або “п’ятірку”, час би замовити новинку. А якщо просто зараз обираєте між “сімкою” і “вісімкою”, хапайте саме новачка. Але якщо економите кожну копійку або не хочете купувати трекер у Китаї, можете взяти і попередника. Усі потрібні лінки залишимо нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.