Microsoft готова до життя без Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кінці березня 2018 року Microsoft представила план реорганізації компанії. Корпорація Білла Гейтса робить ставку на хмарні сервіси і штучний інтелект. Про це повідомляє The Verge.

Прийдешня реорганізація стане четвертою великий перестановкою всередині корпорації за останні п’ять років.

Відділ, який відповідає за розробку операційної системи Windows, буквально розберуть по шматочках. Нинішній глава відділення Террі Майерсон залишає компанію після 21 років роботи. Основна частина співробітників займеться розвитком хмарних сервісів і штучного інтелекту. Керівництво компанії розглядає операційну систему як щось більше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На частку Android щомісяця доводиться два мільярди активних пристроїв, число постійно використовуваних iOS-гаджетів більше одного мільярда. Microsoft стверджує, що Windows користується приблизно півтора мільярда людей, але це число постійно знижується.

Windows 10 встановлено на 600 мільйонів пристроїв, включаючи персональні комп’ютери, планшети, ігрові консолі Xbox One, гарнітури HoloLens і телефони Surface Hub. У листопаді 2017 року Windows була встановлена ​​на 45% планшетів і комп’ютерів. Згідно з прогнозами аналітиків, число активних користувачів операційної системи незабаром знизиться до 1,33 млрд.

Незважаючи на те, що 600 мільйонів пристроїв – це дуже значна цифра, такий стан справ не влаштовує керівництво Microsoft. До 2018 року компанія хотіла довести число активних користувачів в цьому сегменті до одного мільярда. Однак невдача з Windows Phone внесла серйозні корективи в плани компанії.

У відсутності мобільного сегменту, Microsoft залишається тільки розширювати можливості використання різних пристроїв.

Windows не вмерла, але це більше не важливо

У новій організаційній структурі операційній системі відводиться далеко не провідна роль. Microsoft потрібно надавати більше крос-платформних хмарних сервісів. Успіх Office 365 і мобільних додатків на зразок Outlook дозволяє сподіватися, що хоча б дві третини користувачів продовжать користуватися хмарними сервісами і в наступному році.

Керівництво компанії зацікавились в глибокій інтеграції операційної системи зі службами Microsoft 365, щоб клієнти могли отримувати переваги всіх продуктів, набуваючи одну підписку.

Windows втратила свою цінність для користувачів. Сумісність з цією системою не є ключовим фактором при виборі того чи іншого продукту. Єдиний виняток становлять комп’ютерні ігри, але і тут перевага Microsoft досить хитко – сама компанія давно не представляла нічого цікавого, а конкуренти активно розвивають альтернативні платформи і незабаром будуть готові запропонувати розробникам набагато більше можливостей.

Свого часу Білл Гейтс домігся того, щоб комп’ютери з Windows з’явилися в кожному будинку. Тепер компанії доведеться розширити горизонти і стати незамінною в хмарному сегменті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.