Чому Apple Watch SE 2 – найкращий годинник Apple просто зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року, крім Apple Watch Series 8 і Apple Watch Ultra, компанія з Купертіно вперше оновила Apple Watch SE, випустивши друге покоління. Годинник отримав такий самий впізнаваний дизайн, як у першій версії та інших моделей Apple Watch, сумісність з усіма ремінцями, продуктивний процесор і всі основні можливості Apple Watch: тренування, вимірювання пульсу і кроків, контроль за станом здоров’я і відображення всіх повідомлень з айфона. А якщо подивитися на їхню вартість, то я можу назвати Apple Watch SE 2 – найкращим годинником Apple просто зараз.

Щоб не бути голослівним, зібрав спеціально для вас п’ять причин, чому це дійсно так. Вивчіть їх як слід і самі зрозумієте, що переплачувати за навороти в Apple Watch Series 8 немає абсолютно ніякого сенсу і краще зупинити вибір на Apple Watch SE 2.

Розміри Apple Watch SE 2

Перше, що впадає в око під час купівлі будь-якого пристрою – це його дизайн і зовнішній вигляд. З цим справи в Apple Watch SE 2 йдуть відмінно. Насправді, якщо взяти всі годинники від Apple, що вийшли, починаючи з Series 4, в одному кольорі і покласти поруч один з одним, то ви не зможете їх відрізнити. Навіть з урахуванням того, що в Series 7 дисплей став ще на 1 мм більшим. Тож можна говорити, що Apple Watch SE 2 отримали такий самий сучасний дизайн, як і в інших моделях годинників. Принципово зовнішній вигляд відрізнятиметься тільки від дорогих Apple Watch Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для Apple Watch SE 2 є дві версії, що стали вже звичними, – на 40 і 44 мм. Я б вам радив дивитися на більшу, оскільки це відразу дає вам збільшений акумулятор і більший час роботи. До речі, навіть дівчатам версія на 44 мм підійде відмінно. Моя дружина носила саме такі, коли користувалася годинником. Зате і шрифти великі, і в кнопки можна легко потрапляти.

Apple Watch SE 2022 – екран

Про екран годинника від Apple слід сказати окремо. Я кілька років користувався Apple Watch Series 4, в яких встановлено абсолютно такий самий дисплей. Так ось, кути огляду у нього чудові, а читабельність на сонці вища за всякі похвали. До того ж роздільна здатність висока, і навіть тонкі та дрібні шрифти або малюнки чіткі та не мають помітних для ока драбинок. Можна відзначити лише один мінус – відсутність Always On Display.

Але давайте згадаємо, що час роботи під навантаженням для будь-якої моделі Apple Watch, за винятком Ultra – це повний світловий день. Якщо додати до SE 2 ще й постійно ввімкнений екран, то він ще скоротиться. На тлі часу роботи конкурентів це дуже слабо. Тому будь-які технології, що зайвий раз розряджають екран, тут ні до чого. Тим паче що при піднятті зап’ястя він загоряється миттєво, не змушуючи вас чекати.

Функції Apple Watch SE 2

Apple Watch Series 4 були першою моделлю годинників, за допомогою яких можна було знімати ЕКГ. Знаєте, скільки разів я скористався цією можливістю? Від сили п’ять. Коли перевіряв, як вона працює, а потім показував друзям: дивіться, яка штука є. Практичної користі особисто для себе не відчув. Теж саме можу сказати і про пульсоксиметр у поточних Amazfit. Простіше скористатися медичним. В Apple Watch SE 2 жодного з цих датчиків немає, а отже, вам не доведеться переплачувати за те, чим ви від початку не будете користуватися. Просто подумайте: ви реально плануєте записувати ЕКГ на годиннику? Ось і я думаю, що ні.

Усі інші можливості годинника Apple тут на місці: вимір частоти серцевих скорочень, моніторинг сну, відображення сповіщень і можливість швидких відповідей, відтворення музики на бездротові навушники з пам’яті годинника, запис голосових повідомлень і нотаток, дзвінки телефоном, фіксація тренувань. Тобто все, що необхідно в будь-якому розумному годиннику, тут є. Без якихось надмірностей.

Який процесор в Apple Watch SE 2022

Ну а щоб уся ця радість працювала швидко і без гальм, у ньому встановлено продуктивний процесор S8. Це практично такий самий чипсет, як в оригінальних Apple Watch SE. Але домогтися якихось підгальмовувань на них неможливо навіть через майже три роки після виходу. Що вже тут говорити, якщо оптимізація системи дійшла до такого стану, що навіть старі Apple Watch Series 4 працюють відмінно навіть через майже п’ять років після релізу.

Тому можете не переживати, що Apple Watch SE 2 не вистачить потужності, щоб переварити watchOS. Годинник, навпаки, пропрацює кілька років без будь-яких проблем і підгальмовувань. Який сенс переплачувати за Apple Watch Series 8, якщо SE 2 працюють швидко і якісно.

Аксесуари для Apple Watch

Подивіться, як відразу змінюється зовнішній вигляд годинника при зміні ремінця
Можна як завгодно ставитися до пристроїв Apple, але треба визнати той факт, що найбільша кількість аксесуарів виробляється саме для них. Просто подивіться, скільки різних ремінців, захисних стекол і зарядок можна знайти для Apple Watch. Причому ціни часто настільки смішні, що можна міняти їх хоч щодня. А з урахуванням того, що кріплення і розмір у Apple Watch SE 2 залишилися стандартними, то весь цей асортимент буде для вас доступний.

Якщо ви не хочете самі шукати, то можете подивитися на нашу добірку крутих аксесуарів для Apple Watch. Там ви точно зможете собі що-небудь підібрати. До речі, раджу всім наклеїти захисне скло, щоб не пошкодити екран. Яким би крутим у Купертіно його не робили, але подряпати його все одно відносно легко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.