Питання дня: чи варто купувати Apple Watch Series 8

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смарт-годинник Apple Watch – беззмінні лідери світового ринку носимих пристроїв. Про цей розумний годинник мріє багато хто, особливо власники iPhone, але чи вартий він своїх грошей, чи краще віддати перевагу дешевшим конкурентам від інших марок? Постараємося розібратися в цьому в нашій новій статті.

Представлений минулої осені Apple Watch Series 8 – на піку популярності, хоч це далеко не найдешевший смарт-годинник, який є на ринку. Порівняно з деякими конкурентами він коштує на кілька сотень доларів дорожче, проте це один з небагатьох багатофункціональних переносних пристроїв на ринку на сьогоднішній день.

Чи варті Apple Watch Series 8 своїх грошей?

GPS-версія Apple Watch Series 8 коштує 399 доларів, тоді як аналогічна модель, але з підтримкою LTE обійдеться вже в 449 доларів. Новий смарт-годинник Apple оснащений цілим набором датчиків – від класичного пульсометра до датчиків ЕКГ і рівня контролю кисню в крові. Також у них є температурний датчик для відстеження жіночих циклів. Крім цього Apple Watch восьмого покоління мають міцніший корпус, ніж попередня модель, а коштують стільки ж, скільки і Apple Watch Series 7 на старті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, Apple Watch Series 8 не позбавлені недоліків. Один з їхніх головних мінусів порівняно з деякими конкурентами – це автономність. Навіть з новим режимом енергозбереження, який з’явився в watchOS 9, смарт-годинник Apple все одно доводиться заряджати щодня. Крім того, Apple Watch Series 8 більше не самий топовий смарт-годинник Apple, оскільки представлений разом з ним Apple Watch Ultra перевершує його за набором функцій, розміром і ціною.

Apple Watch проти конкурентів

Порівнювати Apple Watch зі смарт-годинниками інших брендів – це те ж саме, що порівнювати яблука з апельсинами. Apple Watch – це найкращий смарт-годинник для користувачів iPhone завдяки його повній інтеграції з екосистемою iOS. Уже це робить Apple Watch гідними покупки. Але на ринку є кілька моделей, які можуть скласти конкуренцію Apple Watch.

По-перше, це Samsung Galaxy Watch 5, який має той самий набір фітнес-функцій, що й Apple Watch, включно з системою ЕКГ, моніторингом серцевого ритму і датчиком рівня кисню в крові. Також вони оснащені температурним датчиком і сенсором, здатним розраховувати склад тіла власника (співвідношення м’язів, жиру, води і кісток). І хоча Samsung Galaxy Watch 5 несумісні з iPhone, це чудова альтернатива Apple Watch для користувачів Android-пристроїв, тим паче що їхня вартість стартує з позначки 279 доларів.

Друга модель, яку можна назвати гідною заміною Apple Watch – це Garmin Venu 2 Plus, які до того ж сумісні з iPhone. Це, мабуть, найбільш багатофункціональний смарт-годинник з усіх, що представлений на ринку, особливо для тих користувачів, хто активно стежить за своїм здоров’ям і фізичною активністю. Щоправда, коштує він від 449 доларів і позбавлений датчика для зняття ЕКГ.

Завершує ТОП найкращих альтернатив Apple Watch смарт-годинник Fitbit Sense, який оснащений датчиком EDA для контролю рівня стресу, температурним датчиком і системою для запису ЕКГ. Ще одна їхня фішка – інтелектуальна система відстеження сну свого власника, але ж і Apple останнім часом домоглася значного прогресу в цій галузі. Fitbit Sense стали найдорожчою моделлю Fitbit на ринку зі стартовою ціною 299 доларів, але зараз їх можна купити дешевше за 200 доларів.

Вердикт

То чи варто купувати Apple Watch Series 8? Наша однозначна відповідь: “якщо ви власник iPhone, то так”. Восьме покоління смарт-годинників Apple надає своїм користувачам неперевершені можливості, особливо з урахуванням повної інтеграції між watchOS і iOS. Однак Apple Watch Series 7, як і раніше, служитимуть вам вірою і правдою, якщо вам не потрібен новий температурний датчик і ви задоволені їхнім поточним часом автономної роботи.

Порівняно з конкурентами в Apple Watch лише два великих недоліки. Це їхня автономність і відсутність підтримки сторонніх циферблатів. Крім того, їх не можна підключити до Android-смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.