Чим відрізняється новий iPad від попередніх моделей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після кожної презентації Apple нового пристрою потрібно вирішувати, чи слід оновлювати його до останньої моделі або продовжувати використовувати старий пристрій. Apple Insider вирішив порівняти всі недавно вийшовші iPad, щоб перевірити подібні роздуми.

Головне нововведення iPad 2018 року – поява підтримки Apple Pencil. Можливо, таке нововведення вже саме по собі може виправдати покупку планшета. Але, якщо відкинути цю функцію на задній план, то виявляється, що є й інші нововведення.

На перший погляд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку все виглядає не дуже вражаюче: між останніми iPad не так вже й багато відмінностей, хоча і вони є. За п’ять років, в основному, змінювалися лише розміри і корпусу планшетів. За винятком iPad Air 2, Apple продовжує випускати iPad товщиною 7,5 міліметрів – це значить, що майже всі старі чохли підійдуть для iPad 2018 року.

9,7-дюймовий дисплей в новому iPad залишається незмінним за розміром, з тою же роздільною здатністю 1536 на 2048 і щільністю 264 пікселя. Навіть загальний розмір 9,45 на 6,67 дюйма аналогічний попередніх версій.

Батарея в новітній моделі трохи менша, ніж у iPad Air і версії 2017 року і має ємність 32,9 Вт проти 32,4 Вт. На відміну від 27,3-ватної версії в більш тонкому iPad Air 2, це скорочення досить незначно, а Apple продовжує стверджувати, що планшет пропрацює ті ж 10 годин.

Поліпшення модуля Wi-Fi до 802.11ac в iPad Air 2 залишається незмінним в iPad 2018 року, також нікуди не подівся Touch ID. Задня камера як і раніше використовує 8-мегапіксельний сенсор, що з’явився в iPad Air 2, тому навіть це не є основною причиною переходу на нову модель.

Що всередині?

Найбільшу різницю, при переході на iPad 2018 року, користувачі відчують в продуктивності. Пристрій оснащений новітнім чіпом серії A, що сильно підвищило його потужність. Торішнє порівняння iPad 2017 року з двома Air-моделями показало, що у першого вищі показники в Geekbench 4. Те ж відбулося і в цей раз.

Початкові тести iPad 2018 у Geekbench 4 видають 3254 бали для одноядерних процесорів і 5857 для багатоядерних. Це схоже на результати iPhone 7 з 3387 і 5694 для одно- і багатоядерних тестів відповідно: iPhone використовує той же процесор і має таку саму кількість оперативної пам’яті.

В даний час неясно, які дисплеї використовуються в iPad 2018 року, але додавання підтримки Pencil означає, що вони схожі на ті, що використовуються в iPad Pro. Це може збільшити вартість ремонту. Що стосується інших компонентів, то, ймовірно, вони повинні залишитися такими ж, як і в iPad 2017 року.

Підсумок

Судячи з усіх змін, оновлюватися має сенс тільки власникам iPad Air і iPad Air 2. Саме зростання продуктивності повинно стати причиною покупки iPad 2018 року, а підтримка Apple Pencil лише приємним бонусом. Що стосується користувачів iPad 2017 року, придбання новітнього планшета не варто того.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.