Яким буде новий iPad mini 7. Тут усе, що потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприкінці 2021 року Apple представила iPad mini 6: найкомпактніший купертинівський планшет зазнав серйозних змін, ставши братом-близнюком iPad Pro. Відтоді інші пристрої теж видозмінилися, і тепер лінійка iPad має вигляд у єдиному стилі. Тим часом iPad mini у 2022 році виповнилося 10 років, але на честь ювілею нову версію випускати не стали, за чутками, перенісши на реліз 2023 року. Тим часом уже відомо, що нового в iPad mini 7 нас чекає і яким він буде. Зібрали для вас усю інформацію про оновлення компактного планшета від Apple: розповідаємо, як зміниться Айпад міні, які поліпшення на нас чекають і коли вийде.

Багато хто чекає виходу iPad mini через його невеликі розміри та потужне залізо. Чи стане новий компактний планшет від Apple більшим і яку начинку отримає? Зібрали всі інсайди в нашому матеріалі.

iPad mini 7 – характеристики

Айпад міні завжди відрізнявся від інших планшетів Apple не тільки своїми габаритами, але і продуктивністю. Купертинівці ніколи не вважали його другосортним пристроєм і завжди вбудовували в планшет найсвіжіше залізо. Очікується, що в 2023 році процесор в Айпад міні 7 буде у вигляді чіпа A16 Bionic – це вже підтвердив аналітик Мінг-Чі Куо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, традиція порушена через те, що тепер Apple комплектує топовими процесорами тільки Pro-версії айфонів, а новий iPad mini 2023 не потребує такої продуктивності. Тим більше, що iPad mini 6, як і раніше, справляється з усіма завданнями за рахунок A15 Bionic. Тож купертинівці зроблять наголос на часі роботи планшета – 4-нанометровий чип якраз дає змогу збільшити автономність пристроїв.

Чутки про потужність A17 Bionic – нісенітниця. Яким буде процесор в iPhone 15 насправді

Це поліпшення напрошувалося дуже давно: незважаючи на тривалий час роботи від акумулятора, навіть iPad Air розряджається доволі швидко при активному використанні. Таким чином, Айпад міні 7, як і раніше, буде потужнішим за iPad 10 і підбереться до iPad Air 2022, але не перевершить його й актуальні моделі iPad Pro з M1 і M2.

Наразі одним із недоліків iPad mini 2021 є мінімальний обсяг пам’яті – пристрій має лише 64 Гб сховища. З огляду на те, що планшет Айпад міні багатьом замінює ноутбук, напрошується збільшення пам’яті до 128 Гб у стартовій версії і до 512 Гб – у максимальній.

Що нового в iPad mini 7

Коли мова заходить про апгрейд пристрою, насамперед виникає асоціація зі зміною дизайну. Поспішаю вас засмутити: iPad mini 2023 року залишиться колишнім. Незважаючи на те, що діагональ iPhone повільними кроками наближається до розмірів екрана iPad, цього року змін не буде – планшет залишиться 8,3-дюймовим. Однак є всі шанси, що Apple змінить кольори iPad mini 7: у всякому разі, відтінки будуть іншими.

Очікується, що дисплей iPad mini 7 отримає частоту оновлення 120 Гц, відповідно, і технологію ProMotion, яка є поки у iPad Pro. Це дасть змогу виправити желейний екран iPad mini, що виникає через низьку частоту оновлення, на який скаржилися користувачі. Схожа проблема виникала навіть у власників Apple Watch Ultra.

А ось складаний Айпад міні 7 – поки що фікція. Чекати такого форм-фактора точно не варто, оскільки його ціна буде дуже високою. Відповідно, такий апгрейд недоцільний, а в самому звіті Apple фігурує інформація про 20-дюймовий складаний екран. Зате на нас чекають інші приємні нововведення.

  • Оновлення камери на iPad mini: вперше з’явиться Photonic Engine на iPad, а разом з ним – запис відео в ProRes і стереозвук.
  • З’явиться Bluetooth 5.3 для швидкого підключення аксесуарів.
  • Підтримка Wi-Fi 6E – нового протоколу бездротового інтернету, який зараз є тільки в iPad Pro.
  • Функція Apple Pencil Hover – наведення олівця над екраном як в iPad Pro M2.
  • Можливо, буде розширено підтримку Stage Manager, але навіщо функція потрібна такому маленькому пристрою – неясно.

Як бачите, серйозних нововведень чекати не варто: iPad mini 2023 буде мінорним оновленням. У цьому немає сумнівів, оскільки в новому iPad Pro практично не було серйозних поліпшень, не рахуючи нового процесора.

Коли вийде iPad mini 7

Попередні три покоління iPad mini виходили виключно у вересні – різнилися лише дати. Тож, новий Айпад міні 7 з’явиться вже цієї осені – можна не сумніватися. Але новинка може затриматися: наприкінці 2022 року аналітик Мінг-Чі Куо зазначив, що реліз iPad mini 7 може відбутися у 2023 або на початку 2024-го. Жодних уточнень не було, тому рекомендуємо очікувати виходу планшета вже цієї осені.

Ціна Айпад міні 7, найімовірніше, залишиться колишньою – 499 доларів. З огляду на те, що попереднє покоління подорожчало відразу на 100 доларів, а нове не отримає кардинальних змін, це дійсно схоже на правду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.