Apple Watch Series 8 проти Apple Watch SE 2: чи варто переплачувати за дорогу модель

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулої осені Apple випустила три нові моделі Apple Watch. Компанію Apple Watch Series 8 склали недорогі Apple Watch SE другого покоління і топові Apple Watch Ultra. Але далеко не всі готові витратити 1000 доларів на переносний пристрій, тому найчастіше покупці обирають між Apple Watch Series 8 і Apple Watch SE 2 і не завжди вибір здається очевидним. Якщо ви теж не можете визначитися, яку модель Apple Watch придбати, наша нова стаття, де ми порівняли Apple Watch Series 8 і Apple Watch SE 2, має полегшити муки вибору.

Дизайн

Почати порівняння пропонуємо з дизайну. Apple Watch SE другого покоління є найдоступнішим смарт-годинником в асортименті Apple на сьогоднішній день і успадкували корпус оригінальної моделі з невеликими змінами. Зокрема, задня частина корпусу смарт-годинника виконана з нового композитного матеріалу, що дає змогу знизити вагу смарт-годинника. Водночас Apple Watch Series 8 випускається в корпусі з нержавіючої сталі або анодованого алюмінію залежно від обраної версії.

Якщо ви шукаєте найкомпактнішу модель Apple Watch, то варто зупинити свій вибір на Apple Watch SE 2, який пропонується у двох розмірах корпусу: 40 і 44 мм, тоді як Apple Watch Series 8 випускається в 41- і 45-міліметровому виконаннях. Але, вибираючи Apple Watch SE другого покоління, потрібно бути готовим до компромісів. По-перше, корпус SE-версії менш міцний і не має захисту екрана із сапфрирового скла, на відміну від Apple Watch Ultra і Series 8 з нержавіючої сталі. По-друге, у бюджетної моделі менш вражаючий OLED-екран з нижчою роздільною здатністю і відсутністю функції Always-on Display.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому з точки зору естетики Apple Watch Series 8 і Watch SE 2 складно відрізнити один від одного. Обидва мають цифрову голівку, так звану Digital Crown, і кнопку живлення на правому боці, але позбавлені додаткової кнопки як у Apple Watch Ultra.

Загалом обидві моделі зберегли класичну форму, і завдяки незначним відмінностям стороннім буде складно визначити, який саме годинник одягнуто на вашу руку, навіть якщо ви виберете дешевший Apple Watch SE 2.

Апаратне та програмне забезпечення

І Apple Watch Series 8, і Apple Watch SE 2 базуються на одному і тому ж новітньому чипсеті S8, тому різниці з точки зору продуктивності між ними немає. Це чудова новина для покупців Apple Watch SE 2, які просто хочуть, щоб їхній годинник міг запускати будь-які додатки без проблем із продуктивністю. Також обидві моделі здатні пропрацювати без підзарядки до 18 годин, а при активації режиму зниженого енергоспоживання автономність годинника збільшується вдвічі. Якщо вам цього здасться мало, то розгляньте до покупки дорожчу Ultra-версію. По суті, єдине, що тут вигідно відрізняє Apple Watch Series 8 від Watch SE 2 – це швидкість зарядки. Так, перша модель здатна зарядитися від 0 до 80% всього за 45 хвилин, тоді як у другого годинника це ж займає не менше 90 хвилин.

Apple Watch SE 2 і Series 8 мають базовий набір датчиків для контролю за фізичною активністю і станом здоров’я свого користувача. Вони здатні відстежувати частоту серцевих скорочень, моніторити сон і жіночі цикли, а також виявляти падіння і аварії. Проте, Apple Watch Series 8 – це більш просунута модель, оскільки має функцію ЕКГ, новий датчик температури тіла і датчик визначення рівня кисню в крові. Також у Apple Watch Series SE 2 відсутня підтримка бездротового підключення UWB, функції, яка знадобиться, якщо у вас є мітки Apple AirTag.

Ціни та забарвлення

Вартість Apple Watch SE другого покоління стартує з позначки 249 доларів, тоді як ціни на Apple Watch Series 8 починаються з позначки 399 доларів залежно від розміру корпусу, ремінця і наявності підтримки 4G. Apple Watch Series 8 з алюмінієвим корпусом пропонуються в чотирьох кольорах, а модель у корпусі з нержавіючої сталі має три відтінки. Що ж стосується Apple Watch SE 2, то вони доступні в трьох кольорах.

Що купити?

Apple Watch SE 2 стане чудовим пристроєм для тих, хто тільки починає своє знайомство з екосистемою Apple. Вони забезпечують той самий рівень продуктивності, що й старша модель, але позбавлені кількох інструментів на кшталт температурного датчика і функції моніторингу SpO2 та ЕКГ. Це найкращий варіант для покупців з обмеженим бюджетом, але під час їхньої купівлі доведеться змиритися з тим, що це менш корисний пристрій з погляду відстеження стану здоров’я.

А ось Apple Watch Series 8 – очевидний вибір, якщо ви хочете стежити за станом свого серця, трохи уважніше відстежувати менструальний цикл або хочете більший і довговічніший переносний пристрій. Але заради цього потрібно бути готовим витратити на 150 доларів більше.

А яку модель Apple Watch обрали ви? Діліться думкою в коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.