Windows 10 проти Windows 7: яка версія ОС безпечніша?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Webroot, що спеціалізується на питаннях кібербезпеки, опублікувала звіт про поширення шкідливого програмного забезпечення в минулому році. Як з’ясувалося, між Windows 7 і Windows 10 існує величезна різниця, коли мова заходить про безпеку.

«Хоча в 2017 році і було виявлено менше шкідливих файлів, ніж роком раніше, цифри виглядають більш вражаюче при перегляді статистики по операційним системам. Тільки 15% від загальної кількості файлів, визначених як шкідливе ПЗ в 2017 році, були зафіксовані на комп’ютерах з Windows 10, а 63% було виявлено в Windows 7 – до цих пір найпопулярнішою ОС для бізнесу. Для Windows 10 в середньому зафіксовано 0,04 шкідливих файлу на пристрій, тоді як на Windows 7 цей показник становить 0,08 », – йдеться в звіті Webroot.

У доповіді також повідомляється, що Home-редакція Windows 10 вдвічі безпечніша в порівнянні з аналогічним виданням Windows 7. У випадку зі звичайними користувачами в 2017 році було зафіксовано 0,07 вірусу на пристрій з Windows 10, 0,16 – на Windows 7 і 0,17 – на Windows XP. Фахівці також розповіли, що вірус WannaCry, що заразив на початку минулого року близько 200 мільйонів PC більш ніж в 100 країнах, по суті минув комп’ютери з Windows 10. Абсолютна більшість пристроїв, які постраждали від цього вірусу, працювали на Windows 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.