Незабаром Apple презентує 15-дюймовий MacBook Air. Що про нього відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про роботу над 15-дюймовою версією ноутбука MacBook Air ходять як мінімум із минулого року. За останньою інформацією, модель представлять на початку квітня. І примітна вона не лише збільшеним дисплеєм.

15,5 дюйма

За даними експерта дисплейної індустрії Росса Янга, майбутній MacBook Air отримає 15,5-дюймову панель, якщо враховувати місце праворуч і ліворуч від вирізу під веб-камерою.

Сюрпризів щодо матриці чекати не варто: швидше за все, ноутбук оснастять LCD-екраном Liquid Retina. Тим не менш, той самий Янг раніше повідомляв про розробку MacBook Air з дисплеєм OLED. Але цю модель випустять не раніше 2024-го.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор Apple M2

Наступне покоління процесора Apple Silicon вийде не раніше кінця 2023 року. А MacBook Air 15,5” залишиться з торішнім Apple M2. Якщо порівнювати з M1, він на 18% швидше в частині CPU, а також оснащений більш спритними графічним процесором (+35% до потужності) та нейронним двигуном (+40%).

Проте минулого літа аналітик Мінґ-Чі Куо повідомляв , що в першій половині 2023-го варто очікувати 15-дюймовий MacBook із чіпами Apple M2 та M2 Pro. За його словами, модель може надійти у продаж у рамках окремої серії макбуків. У Купертіно вже є такий досвід із ультрапортативним 12-дюймовим лептопом.

Покращена автономність

Збільшений дисплей не поміститься у шасі торішнього MacBook Air 13,6”. Додатковий простір, напевно, буде зайнятий акумулятором.

Каліфорнійський IT-гігант заявляє, що 13-дюймовий MacBook Air з чіпом M2 працює до 18 години без підзарядки. Не виключено, що 15-дюймова модифікація зможе наблизитися до 20-годинної позначки.

Нові бездротові протоколи

У січні «яблучна» корпорація оновила MacBook Pro та Mac mini, серед іншого додавши підтримку бездротових протоколів Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. Перший відрізняється додатковою частотною смугою 6 ГГц, що позитивно позначається на швидкості і стабільності підключення, а другий функціонує надійніше і швидше за попередні стандарти.

Оновлення версії Bluetooth підтверджує заявку Apple , опубліковану в базі даних Bluetooth Launch Studio. Документ явно не згадує назву моделей, але в ньому є посилання на macOS. Із цього можна зробити висновок, що компанія справді готує нові ноутбуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.