Розкрито обмеження AR/VR-шолома Apple через використання фірмового процесора M2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Декілька останніх років по Мережі активно ходять різні чутки про першу гарнітуру віртуальної та змішаної реальності від Apple.

За цей час стала відома потенційна назва девайсу – Reality Pro. Є також інформація про те, який процесор використовуватиметься в шоломі. Імовірно, їм виявиться ARM-чіп Apple M2, який використовується в останньому поколінні MacBook Air.

Тепер, завдяки Марку Гурману з Bloomberg, ми знаємо, що гарнітура не вимагатиме присутності iPhone під час первинного налаштування або для виконання складних завдань, як це реалізовано в тих же годинах Apple Watch.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розповів Гурман і про обмеження, які приніс чіп M2. Через нього, наприклад, Reality Pro не отримає достатньо потужної графіки, щоб забезпечити реалістичні VR-зображення у групових чатах FaceTime.

Точніше, такі зображення з’явиться, але лише двом співрозмовникам — більша кількість M2 просто «не витягне». Правда, Apple планує додати потужніші M3 і M4 в майбутню версію гарнітури, що дозволить компанії реалізувати початковий задум.

Нагадаємо, що, за останніми даними, анонс першого AR/VR-шолому яблучної корпорації відбудеться вже влітку 2023 року, в рамках щорічної конференції WWDC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.