Ґаджети

Xiaomi обігнала Apple і представила окуляри змішаної реальності – фото

Share

Xiaomi представила окуляри змішаної реальності зі складною назвою Wireless AR Glass Discovery Edition. Це конкурент майбутнім очкам з Купертіно.

Функції

Компанія показала ролик, у якому розповіли про можливості аксесуарів. Окуляри можна синхронізувати зі смартфоном простим торканням по дужці (технологія NFC). Потім перед очима користувача з’являється віртуальний робочий стіл із додатками. Зібрали все, що можна робити за допомогою Wireless AR Glass:

Погортати стрічки соцмереж;Дивитись фільми на віртуальному екрані;Працювати у браузері;Працювати з додатками у форматі вікон;Керувати розумним будинком – панель управління з’являтиметься, коли ви подивіться на девайс, наприклад, на розумну лампу;Виводити «швидку» інформацію (погода) час, навігатор); Вести зйомку – є вбудовані камери; Змінювати прозорість лінз (з прозорих до сонцезахисних); Перемикатися між віртуальним та реальним світами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представляємо наш останній прорив у технології доповненої реальності – Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition! Завдяки бездротовому з’єднанню з малою затримкою, дисплею рівня сітківки ока для окулярів доповненої реальності та управління жестами доповненої реальності Xiaomi ера бездротової доповненої реальності починається прямо зараз. Лей Цзюнь

Що про них відомо

Окуляри виготовлені з вуглецевого волокна та магнієво-літієвого сплаву. Окуляри отримали три камери: дві з боків та одну посередині. На дужках пристрою є сенсорні панелі для керування. Уточнимо, управління додатками всередині VR відбувається за рахунок жестів рук.

Під склом розташовані мініатюрні OLED-екрани з проекційним механізмом. За словами виробника, яскравість дисплеїв становить 1200 ніт. Неясно, чи така яскравість якось впливатиме на зір людини. За опублікованими фото та відео зрозуміло, що окуляри не дуже компактні та виглядають громіздко. Можливо, це стане ключовим мінусом аксесуару під час старту продажів. Другий недолік: окуляри не можна скласти.

Перший огляд гаджета вже з’явився на YouTube:

Xiaomi поки тримає в секреті ціну та характеристики Wireless AR Glass Discovery Edition. Можливо, вони почнуть продаватися раніше за «яблучний» аналог, вихід якого очікують влітку 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024