Топ-5 найкращих фітнес-браслетів до 2000 гривень у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вітання! Вибір фітнес-браслетів (вони смарт-браслети) зараз просто величезний. Вибрати вдалу модель, не витративши кілька годин на вивчення оглядів та відгуків не так просто. Щоб вам було простіше, склав невелику добірку, в якій зібрав найцікавіші варіанти з ціною до 2000 гривень на лютий 2023 року. Частиною з них я користувався сам, з рештою знаком детального вивчення оглядів колег та відгуків користувачів на різних майданчиках. Отже, ось моя версія найкращих недорогих фітнес-браслетів на початок 2023 року.

Xiaomi Smart Band 7

  • Екран: AMOLED, 1,62”, 192×490, AoD
  • Розміри: 46,5×20,7×12,3 мм
  • Маса: 13,5 г
  • Батарея та автономність: 180 мАг, до 14 днів.
  • Можливості: Більше 110 типів тренувань, моніторинг сну, пульсу та рівня кисню в крові, аналіз витрачених калорій, підрахунок відновлення часу, відображення повідомлень з можливістю відповіді шаблонами і т.д.

Якщо потрібний найкращий вибір за свої гроші, з адекватною якістю, актуальними характеристиками та гідним набором можливостей – це Xiaomi. Правило є актуальним як для смартфонів, так і для багатьох інших гаджетів, включаючи фітнес-браслети.

Зовні Smart Band 7 мало відрізняється від попередніх поколінь – все та ж невелика капсула, яка не заважатиме у звичайному житті або при заняттях спортом. Відмінності криються у деталях. Екран і розміри самої капсули стали трохи більшими, дисплею також додали яскравості та дозволу. Тепер дані добре читаються навіть у сонячний день на вулиці, а читати тексти повідомлення стало помітно зручніше, ніж раніше. Крім того, додали функцію Always on Display – можливість відображати інформацію при вимкненому дисплеї без необхідності робити жести рукою або торкатися екрана.

За функціями є все, що можна чекати від фітнес-трекера: моніторинг пульсу, сну та рівня кисню в крові, крокомір та моніторинг активності. Є вологозахист до 5 атмосфер і підтримка видів спорту – серед інших 110 з гаком, які підтримує ця модель. Загалом найочевидніший варіант.

Xiaomi Mi Smart Band 6

  • Екран: AMOLED, 1,56”, 152×486
  • Розміри: 47,4×18,6×12,7 мм
  • Маса: 12,8 г
  • Батарея та автономність: 125 мАг, до 14 днів.
  • Можливості: 30 типів тренувань, моніторинг сну, пульсу та рівня кисню в крові, аналіз витрачених калорій, відображення повідомлень із можливістю відповіді шаблонами тощо.

Якщо хочеться щось на зразок Smart Band 7, але ще дешевше, то варто звернути увагу на попереднє покоління — Xiaomi Mi Smart Band 6. За дизайном та зовнішнім виглядом помітити різницю між ними можна тільки якщо покласти поруч. Браслет шостого покоління трохи менше, за рахунок меншої діагоналі екрану та менш ємної батареї.

За основними можливостями він повторює більш свіжу версію, хоча, зрозуміло, дещо поступається. Наприклад, тут немає підтримки Alwayn, а кількість доступних тренувань лише 30 — майже втричі менша. З іншого боку, це не буде недоліком для більшості, тому Mi Smart Band буде чудовою альтернативою для повсякденних завдань, на кшталт моніторингу пульсу та перегляду повідомлень за доступнішу ціну.

Huawei Band 7

  • Екран: AMOLED, 1,47”, 194×368
  • Розміри: 44,4×26×10 мм
  • Маса: 16 г
  • Батарея та автономність: до 14 днів.
  • Можливості: 96 типів тренувань, моніторинг сну, пульсу та рівня кисню в крові, аналіз витрачених калорій, відображення повідомлень із можливістю відповіді шаблонами тощо.

Один із головних конкурентів Xiaomi – Huawei випускає і власну лінійку фітнес-браслетів. Актуальна модель – Huawei Band 7 . Головна відмінність у формі екрану. Він ширший, через що сам браслет нагадує смарт-годинник.

Набір функцій загалом збігається з таким у Smart Band 7 від Xiaomi. Кількість тренувань трохи менша — всього 96, але навряд чи багато хто займається настільки екзотичним спортом, що його не знайдеться в цьому числі.

Для дисплея доступно більше 4000 різних циферблатів, а також є підтримка Always On. Крім того, як і у випадку Xiaomi Smart Band 7, повідомлення у месенджерах та SMS можна не тільки читати, а й відповідати на них заздалегідь заготовленими шаблонами.

Honor Band 6

  • Екран: AMOLED, 1,47”, 194×368
  • Розміри: 44,4×26×10 мм
  • Маса: 16 г
  • Батарея та автономність: до 14 днів.
  • Можливості: 96 типів тренувань, моніторинг сну, пульсу та рівня кисню в крові, аналіз витрачених калорій, відображення повідомлень із можливістю відповіді шаблонами тощо.

Honor Band 6 не найсвіжіша модель – у продаж вона потрапила ще в 2021 році, але все ще продається. Вона також отримала більш широкий ніж у тих же Xiaomi дисплей, але, при цьому, коштує дешевше ніж Huawei Band 7.

Незважаючи на те, що це не найсвіжіша модель у добірці, набір можливостей не виглядає мізерно. Тут є можливість цілодобового моніторингу пульсу та насиченості крові киснем, змінні циферблати, моніторинг якості сну 95 видів різноманітних тренувань та активностей. І це не рахуючи таких звичних умінь як крокомір, відображення повідомлень, будильники, секундоміри, управління відтворенням музики на смартфоні та багато іншого.

Якщо шукаєте браслет з великим дисплеєм і не хочете переплачувати «новизну», то Honor Band 6 цілком гідний варіант.

Amazfit Band 7

  • Екран: AMOLED, 1,47”, 198×368
  • Розміри: 42,3×24,4×12,2 мм
  • Маса: 28 г
  • Батарея та автономність: 232 мАг, до 14 днів.
  • Можливості: 120 типів тренувань, моніторинг сну, пульсу та рівня кисню в крові, аналіз витрачених калорій, відображення повідомлень із можливістю відповіді шаблонами тощо.

І, нарешті, Amazfit Band 7. Дуже цікава модель, в якій поєднуються плюси до цього розглянутих. Велика кількість доступних тренувань як у Xiaomi Smart Band 7 поряд із великим широким екраном, з якого легко та зручно зчитується інформація. Крім того, є підтримка Always On – можна швидко дізнатися час або число, без необхідності торкатися екрана або ворушити рукою, щоб він увімкнувся.

Звичайно, підтримуються і всі обов’язкові для сучасного фітнес-браслету функції. Серед них цілодобовий моніторинг пульсу, сатурації та рівня стресу, відстеження якості сну та вбудований рейтинг фізичної активності. Всі інші стандартні функції також на місці. Що позитивно виділяє цю модель на тлі інших – час роботи Amazfit Band 7 помітно вище, ніж у Xiaomi Band 7 або його конкурента з Huawei. Відмінний варіант для тих, хто хоче заряджати свій пристрій якомога рідше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.