Чим відрізняється китайська версія Mi Band від глобальної і чи варто її купувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давно відомо, що Xiaomi випускає багато гаджетів у двох версіях: для внутрішнього китайського ринку та глобальну – для всіх інших. Одним з таких пристроїв є фірмовий фітнес-браслет, який, напевно, хотів би отримати кожен. І все б нічого, ось тільки користувачів хвилює нюанс: чим відрізняється китайська Mi Band від глобального і чому він коштує дешевше? Напевно, ви теж звертали на це увагу, тому що в інтернет-магазинах є браслети з позначкою «CN» і «Global». При цьому різниця в ціні часом становить близько 1000 грн, що досить багато. Давайте подивимося, у чому полягають відмінності китайської версії Mi Band від глобальної і чи варто її купувати.

Перше, що впадає у вічі — написи на коробці. Насправді, вони не відіграють тут жодної ролі: всі вони китайською мовою. На коробці з глобальною версією Mi Band є написи англійською мовою, але переплачувати за це не варто. Але чи це відбивається на начинці?

Як включити українську мову на Mi Band 7

Основною причиною, чому користувачі не ризикують купувати Mi Band, призначений для Китаю, – це відсутність української мови. Частка правди в цьому є: після розпакування та підключення до зарядки фітнес-браслет реально працює китайською мовою і навіть пропонує щось натиснути. Щоправда, користувача це лякає, а дарма: потрібно лише підключити Mi Band до смартфона, після чого вибрати українську мову. Робиться це дуже просто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Китайський Mi Band 7 можна підключити до смартфону лише через Zepp Life
  • Завантажуєте на смартфон додаток Zepp Life.
  • Натискаєте «Додати» у верхньому правому кутку.
  • Потім вибираєте «Браслет» та натискаєте «Браслет має QR-код».
  • Скануєте смартфоном код на браслеті, після чого слідуєте підказкам системи. У процесі вам буде запропоновано вибрати мову.

Цікавий факт: китайська Mi Band підключається до смартфона через програму через Mi Fitness, тільки якщо встановити Китай як основний регіон. Його, до речі, можна використовувати як штатний додаток Здоров’я на смартфоні .

Як бачите, зараз не потрібно танцювати з бубном навколо гаджета або перепрошувати його на підтримку мови: подібні випадки траплялися лише в першому чи другому поколінні та й дуже рідко. Щоправда, у китайській версії мов все-таки менше, але російська або українська точно є.

Чи варто купувати Mi Band з NFC

Цього року Xiaomi також випустила версію Mi Band 7 із NFC: у минулі роки браслет для китайського ринку не підтримував платежів в Україні. Отже, якщо раптом ви побачили фітнес-браслет із цією функцією, то купувати його не варто — тільки дарма викинете гроші. Якщо хочете наручний аксесуар із підтримкою безконтактних платежів, то краще придивіться до цих смарт-годин.

А якщо купити китайську версію фітнес-браслета, то в ній буде лише Alipay і WeChat Pay — китайські платіжні системи, орієнтовані в основному на туристів з Піднебесної. Отже, майте на увазі, що цей ярлик в меню буде вам траплятися, але його можна приховати в налаштуваннях фітнес-браслету. Знову немає сенсу переплачувати.

Відмінності китайської версії Mi Band від глобальної

Якщо заглянути всередину, то ви побачите різні опції спостереження за здоров’ям: це і вимірювання пульсу, ЕКГ, датчик стресу, а також моніторинг сну. Розкрию секрет – функції китайського Mi Band та глобальної версії однакові.

Майже: у браслеті для китайського ринку є голосовий помічник Xiao Ai та мікрофон у моделі з NFC. За допомогою нього можна навіть керувати розумним будинком, але відповідати на дзвінки — не можна! Правда, в Україні від нього користі мало, як і в Google Alexa з глобальної версії Mi Band 7 Pro.

Як бачите, різниця у версіях Mi Band 7 справді є, але сенсу переплачувати за глобальну безглуздо. На старті продажів різниця в ціні взагалі може досягати біля тисячі гривень, але згодом вона починає знижуватися. Так що, не переплачуйте дарма і сміливо беріть ту, що дешевше, а на заощаджені гроші прикупіть з десяток різних ремінців, щоб міняти їх щодня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.