ТОП-10 найкращих ноутбуків 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При покупці комп’ютера користувачі все частіше вибирають ноутбуки – мобільні пристрої, які дозволяють виконувати необхідні завдання без прив’язки до певного місця. Вибір ноутбука – нелегке завдання. Заплутатися в його характеристиках простіше. Одні моделі підходять для офісної роботи та мультимедійних завдань, інші призначені для встановлення ігор та складних графічних програм.

Ми підібрали для вас 10 топових моделей 2023 року. У добірку включені моделі різного цінового сегмента і для різних цільових потреб, тому кожен зможе підібрати пристрій собі за можливостями.

1. Apple MacBook Pro 16

Потужний портативний комп’ютер Apple обладнаний високоякісним дисплеєм з контрастністю 1 000 000:1 та піковою яскравістю 1600 ніт. Можливе відображення 1 млрд кольорів, а частота оновлення досягає 120 Гц. Заявлений час автономної роботи на одній зарядці акумуляторної батареї – до 21 години.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З мінусів моделі, мабуть, можна відзначити лише ціну, від якої деякі користувачі захоплюють дух. Але повірте, це грамотна “інвестиція” у свій іміджевий та робочий інструмент.

2. Huawei MateBook X Pro

Лептоп отримав елегантний металевий корпус, безрамковий 3,1 К-екран з діагоналлю 14,2 дюйми та сертифікатом TÜV Eye Comfort 3.0, а також акумулятор ємністю 60 Вт·год. Товщина складає 15,6 мм, вага починається з 1,26 кг. Два вентилятори Shark Fin та тривимірна конструкція повітрозабірника у комбінації з високопродуктивними модулями випарної камери покривають більше областей розсіювання тепла, що покращує продуктивність усієї системи.

Крім того, виробник обіцяє у комплектації: операційну систему – Windows 11, дисплей –14,2 дюйма, 3120×2080 пікселів та оперативну пам’ять – 16 ГБ.

3. Xiaomi RedmiBook 14 II

Ця модель оснащена 14-дюймовим екраном, який має лише тонку кромку знизу. За рахунок цього робочий простір дисплея збільшено до 90,6% лицьової частини пристрою. Висока роздільна здатність екрану (1920х1080 пікселів) дозволяє відмінно розглянути дрібні деталі зображення.

Відеокарти NVIDIA GeForce MX350 достатньо не тільки для вирішення стандартних офісних завдань – її потужності вистачить, щоб грати на максимальних налаштуваннях графіки у FIFA 2019 або на середніх налаштуваннях графіки у Dirt Rally 2.0 із частотою близько 30 fps.

Незважаючи на 14-дюймовий екран, ноутбук важить лише 1,3 кг, але при цьому в ньому вбудована батарея високої ємності (40 Вт-год), яка забезпечує близько 10 годин роботи пристрою без підзарядки. Зарядити ноутбук, відновивши заряд батареї наполовину, можна лише за 28 хвилин завдяки технології 1С.

4. ASUS FX506IC-HN025

Модель, яка підходить не тільки для різнопланових завдань з роботи та навчання, але й для комфортного геймінгу, 3D-моделювання та роботи у складних графічних редакторах. Високу продуктивність пристрою забезпечує восьмиядерний процесор AMD Ryzen 7 4800H та відеокарта NVIDIA GeForce RTX 3050.

Діагональ екрану стандартна – 15,6 дюйма, роздільна здатність – 1920 х 1080 пікселів. Зображення завдяки IPS-матриці насичене, не спотворюється під кутом. У тимчасову пам’ять міститься 8 Гб інформації, але її обсяг можна розширити до 32 Гб, оскільки є два вільні слоти. Місткість SSD-накопичувача – 512 Гб. Акумулятора вистачає на 5 годин роботи. Є вбудований мікрофон та веб-камера з роздільною здатністю 1 Мп.

5. Lenovo ideaPad 14

Компактна модель з діагоналлю 14 дюймів та роздільною здатністю Full HD. Ноутбуки Lenovo із серії ideaPad відносяться до категорії домашніх чи повсякденних лептопів. Вони чудово підходять для перегляду серіалів, офісної роботи та навчання. Модель має високі показники продуктивності завдяки шестиядерному процесору AMD Ryzen 5 та оперативної пам’яті об’ємом 8 Гб, яку можна розширити до 16 Гб. Місткість твердотільного накопичувача – 512 Гб.

Через відеокарту AMD Radeon Graphics 2 Гб можуть погано працювати навіть найпростіші ігри. Проте слід враховувати, що це основне завдання цієї моделі. Єдиний мінус Lenovo ideaPad 14 – TN-матриця. Для комфортної роботи екран потрібно тримати рівно, інакше картинка спотворюватиметься. За іншими показниками цей ноутбук один із найкращих на ринку за поєднанням ціни та якості.

6. HP DreamTim 15s-eq1138ur

Доведений факт – зносостійкість HP немає рівних. І ця модель не є винятком.
Тонкий та легкий ноутбук з діагоналлю екрана 15,6 дюйма. Він важить лише два кілограми, а тому його зручно носити із собою. За продуктивністю ця модель не поступається настільним комп’ютерам завдяки ОЗУ об’ємом 16 Гб, SSD ємністю 1000 Гб та частотою процесора 1,2 ГГц. Пристрій може працювати в режимі багатозадачності, підходить для 3D-ігор.

Роздільна здатність екрану становить 1920 х 1080 пікселів, тому пікселів не видно. Також монітор захищений від відблисків при яскравому освітленні. Однак, через TN-матриці зображення під кутом може спотворюватися. Час роботи моделі при невеликому навантаженні сягає 7 годин. Є вбудований мікрофон та камера з роздільною здатністю 0,3 Мп.

7. Acer Swift 3

Бюджетний ультрабук має процесор AMD Ryzen 3 5300U та відеокарту AMD Radeon Graphics, тому чудово справляється з офісними завданнями, повсякденними домашніми переглядами стрічки новин та відео. Стане компактним девайсом у будь-яких поїздках через легку вагу (1,19 кг) та товщину корпусу (15,92 мм). ОЗУ містить 8 ГБ, а внутрішній накопичувач SSD – 512 ГБ.

Час автономної роботи, як запевняє виробник, становить 12,5 години. Дисплей має розмір 14 дюймів та Full HD якість завдяки матриці IPS. Розгортка екрану складає 130 градусів – при роботі за столом цього цілком достатньо, а от якщо використовувати девайс лежачи, то може бути не так зручно.

8. HONOR MagicBook 15

Стильний ноутбук із металевим корпусом від надійного китайського бренду. Magicbook X 15 – компактна та легка модель з високою продуктивністю за прийнятну ціну. У пристрою тонка рамка, екран з IPS-матрицею та діагоналлю 15,6 дюйма. Є сканер відбитків пальців, веб-камера з роздільною здатністю 1 Мп. Підтримується безшовне підключення до смартфонів на базі Android.

За заявою виробника, заряду вистачає на 11 годин за мінімального навантаження.
Висока продуктивність забезпечується чотириядерним процесором Intel Core i5. Об’єм тимчасової пам’яті пристрою – 8 Гб, постійної – 512 Гб.

Є і мінус – не найсильніша відеокарта пристрою не дозволить запустити деякі сучасні ігри. Так що, якщо ви затятий геймер, вам варто звернутися до іншої моделі з нашого рейтингу.

9. ASUS Zenbook 14

Потужний ультрабук підійде як для домашнього користування, так для роботи та далеких поїздок. За допомогою процесора Intel Core i7 1165G7 та відеокарти Intel Iris Xe Graphics девайс швидко і легко справляється з повсякденними завданнями (перегляд відео, стрічок новин). Оперативна пам’ять становить 16 ГБ, а об’єм накопичувача SSD дорівнює 1 ТБ. Охолодна турбіна працює практично безшумно і дозволяє розганяти процесор до 4,7 ГГц.

14-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1920×1080 має 3 мм рамки з боків і покриття антивідблиску. Кут розгортки екрану сягає 150 градусів. Час автономності, за відгуками користувачів, становить 10 годин у режимі офісної роботи (програми Word, Excel).

10. Azerty AZ-1506-256

Найбільш бюджетний ноутбук з нашого рейтингу із суворим та лаконічним дизайном. Модель компактна – легко вміщується в рюкзак, важить 1,9 кілограма. Діагональ IPS-екрана – 15,6 дюйма, роздільна здатність – 1920 х 1080 пікселів. У лептоп вбудована 1,3-мегапіксельна веб-камера.

Azerty AZ-1506-256 має хороші показники продуктивності завдяки чотириядерному процесору від Intel і тимчасовій пам’яті об’ємом 8 Гб. Місткість SSD-диска – 256 Гб. У процесор вбудована відеокарта Intel HD Graphics 600. Ноутбук справляється з офісними програмами та мультимедійними завданнями, підходить для серфінгу в інтернеті.

Як бачите, гідних моделей ноутбуків для різних потреб більш ніж достатньо. Достатньо лише визначитися зі своїми бажаннями і чітко сформулювати критерії, за якими підбиратимете собі новий гаджет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.