Потужні ноутбуки – що купити для ігор та роботи в 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є думка, що ноутбуки слабкі, а для серйозної роботи потрібні стаціонарні комп’ютери. Це не так. Сучасні ноутбуки справляються із запуском:

  • останніх ігор на високих та максимальних налаштуваннях. Вони можуть забезпечити плавний та природний рух персонажів, гру без лагів та підвисань, картинку у високій роздільній здатності;
  • ресурсомістких програм. Це софт для 3D-рендерінгу, графічні та відеоредактори, аудіоредактори, системи автоматизованого проектування (для інженерів) тощо.

У цій добірці зібрали потужні ноутбуки до 100 тисяч гривень та дорожче. Кожен пристрій має свої переваги, а хто з них краще вирішувати читачам. Чи вважаєте, що якась модель залишилася незаслужено забутою? Розкажіть про неї у коментарях.

Що має бути у потужному ноутбуці

1. Топовий процесор (наприклад: Core i7, i9, Ryzen 7, 9).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Багато ОЗП. Краще від 32 Гб, але частини завдань може вистачити 16 Гб. Наприклад, якщо ви працюєте тільки з Photoshop або Android Studio (у них 8 Гб мінімальні вимоги, 16 Гб рекомендовані).

3. Гарна відеокарта. Наприклад: NVIDIA GeForce RTX 3080, 3070, NVIDIA RTX A5500. Якщо вас цікавить конкретна модель, краще подивитися її огляд. Так ви зможете оцінити, наскільки встановлена ​​відеокарта відповідає вашим запитам.

Бюджетні моделі

З кожним роком все важче відбирати потужні пристрої у цій категорії. Оскільки одні ноутбуки (наприклад, DELL Vostro 7500) вже не знайти у продажу, а ціни на інші істотно зростають.

Топове устаткування вже вийшло межі бюджету в 50–70 000 гривень. Але поки що у цій категорії можна знайти недорогі ігрові ноутбуки. На них піде більшість старих та сучасних ігор, але не всі на максимальних налаштуваннях. У цій категорії також є потужні моделі для навчання, розваг. Наприклад, можна знайти хороший ультрабук для роботи з графічними та відеоредакторами.

У цій добірці зібрали моделі із ОЗП 16 Гб. Такого обсягу малоймовірно вистачить для ідеальної роботи з великоваговими проектами без підгальмовування Autodesk Alias ​​або 3ds Max з плагіном візуалізації Corona Renderer. Але з Photoshop, Audacity, FL Studio та подібними можна успішно працювати.

Lenovo K14 Gen 1

Починає нашу вибірку мініатюрна модель від Lenovo. Діагональ цього маленького ультрабука всього 14 дюймів, а вага 1,5 кг. Найменша модель цього топу. Але це не позначилося на продуктивності.

У невеликому корпусі встановлений потужний процесор Core i7 1165G7, 16 Гб ОЗП (можна розширити до 32 Гб). А це означає, що ця модель повністю підійде як офісний, домашній і навіть середній ігровий комп’ютер. Якщо діагональ екрана для вас занадто маленька, можна з’єднати пристрій з телевізором або додатковим монітором через HDMI.

MSI GF63 Thin 11UC-225XRU

Тонкий (2 см заввишки), легкий (1,86 кг) та стильний ноутбук з металу. Модель класичного чорного кольору із червоним драконом на кришці. Об’єм оперативної пам’яті 16 Гб, вбудованої – 512 Гб. Процесор 8-ядерний Core i7 11800H.

Це означає, що модель легко впорається із запуском більшості ігор на високих налаштуваннях. Також на ньому можна працювати з аудіо-, відео, фоторедакторами. Це бюджетний варіант від найпопулярнішого бренду MSI. У моделі поєднуються відмінні характеристики та демократична ціна.

Xiaomi RedmiBook Pro 15″ Ryzen Edition 2022

Ноутбуки Сяомі мають велику популярність. Вони мають хороші характеристики при не дуже високій ціні. Ця модель – новинка минулого року на 8-ядерному процесорі Ryzen 6800H. Варто відзначити яскравий дисплей з високою роздільною здатністю (3200х2000). На ньому видно всі деталі, що важливо при ретушуванні фото, малюванні з нуля. Тому така модель підійде авторам візуального контенту.

Якщо екрану в 15 дюймів для роботи недостатньо, можна звернути увагу на подібну модель Xiaomi Redmi G Pro. У неї так само 512 Гб вбудованої пам’яті та 16 Гб оперативної. Але трохи більше екран (16 дюймів) та інша роздільна здатність (2560×1600). Працювати з таким дисплеєм буде комфортніше, якщо ви звикли до більшого розміру.

HP VICTUS 16

Ця модель є універсальною. Вона задовольнить потреби не найвибагливішого геймера, творчої людини, креатора. Моделі VICTUS позиціонуються середній сегмент. І за 50 тисяч гривень ви отримаєте гаджет з:

  • великим екраном (16 дюймів) із частотою оновлення 144 Гц, що важливо для плавного руху персонажів у грі;
  • потужним 8-ядерним процесором Ryzen 7 5800H;
  • об’ємом внутрішньої пам’яті 1 Тб.

Ноутбук зроблений з матового пластику білого або синього (залежно від версії) кольору з дзеркальною літерою V. У екрана є покриття антивідблиску, а максимальна яскравість більше 330 нит. Працювати з ним буде зручно і у темній кімнаті, і на природі (з яскравим сонцем).

Зібрали важливу інформацію про потужні бюджетні ноутбуки в таблиці.

  • Дисплей : 40,9 см (16,1 дюйма) IPS-дисплей Full HD з антибліковим покриттям, 144 Гц, 300 ніт
  • Роздільна здатність: 1920 x 1080 пікселів (Full HD)
  • Процесор: AMD Ryzen™ 7 5800H (8 x 3,8 ГГц, TurboBoost 4,4 ГГц, 16 МБ кешу)
  • Відеокарта:  NVIDIA® GeForce® RTX 3050 Ti (4GB GDDR6 VRAM)
  • Оперативна пам’ять : 16 ГБ DDR4 (3200 МГц, 2x 8 ГБ, SDRAM)
  • Жорсткий диск: 1x 512 ГБ PCIe® NVMe™ M.2 SSD
  • Card Reader: SD-кардрідер для носіїв різних форматів
  • Підключення:
    • Вбудована локальна мережа 10/100/1000 Gigabit Ethernet
    • Realtek 802.11 b/g/n/ac (2×2)
    • Bluetooth® 5.2 (підтримка гігабітної швидкості передачі даних)
  • Підключення:
    • 1x USB 3.1 Type-C (DisplayPort™ 1.4, HP Sleep and Charge)
    • 3x USB 3.1 Type-A
    • 1 x HDMI 2.1
    • 1x RJ-45
    • 1 комбінований роз’єм для навушників/мікрофона
  • Пристрої введення:
    • Повнорозмірна клавіатура з білим підсвічуванням і анти-ореолом
    • Сенсорна панель із підтримкою мультисенсорних жестів
  • Веб-камера: HD-камера HP Wide Vision 720p із подвійним цифровим мікрофоном
  • Звук: Bang & Olufsen, два динаміки, HP Audio Boost
  • Розміри: (Ш x Г x В) 37 x 26 x 2,35 см
  • Вага: приблизно 2,46 кг
  • Акумулятор: Li-Ion акумулятор (4 елемента, 70 Вт·год), до 8,75 годин (інформація виробника)
  • Операційна система: Windows 11

Ноутбуки від 100 000 гривень

Моделі, зібрані в цій добірці, можна віднести до одного з найпотужніших ноутбуків. Вони мають сучасні процесори, обсяг ОЗП 32–64 Гб, обсяг вбудованої пам’яті від 1 Тб. Ці пристрої можуть повноцінно замінити потужні стаціонарні ПК та повністю впоратися з будь-якими завданнями.

Gigabyte Aero 16

Виробник позиціонує модель оптимальне рішення для творців цифрового контенту. 14-ядерний процесор Core i7 12700H з 32 Гб ОЗП забезпечує швидку роботу без підгальмовування навіть при запуску важких програм. Також є комплектація з процесором Core i9-12900H та 64 Гб оперативної пам’яті.

Легкий тонкий білий ноутбук з великим (16 дюймів), практично безрамковим екраном виглядає стильно. На одному заряді пристрій працює до 6 годин у режимі відтворення відео.

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE

У бренду Asus багато моделей у бюджетному та середньому сегменті, з яких можна вибрати хороший ноутбук для роботи чи навчання. Але сьогодні поговоримо про їхню особливу потужну модель з 2 екранами. Це нестандартне рішення – чудова знахідка для художників, дизайнерів, геймерів.

Додатковий екран ROG ScreenPad Plus можна використовувати для розширення робочого поля. Наприклад, на нього можна винести вікно чату, елементи керування стрімінгом, частину інструментів під час малювання або моделювання.

Legion 7i (7 покоління, 16, Intel)

Вражаючу продуктивність цієї моделі забезпечує процесор Core i9 12 покоління у поєднанні з відеокартою NVIDIA GeForce RTX (3080 або 3070 у різних збірках).

Лінійка Legion адаптована для геймерів. І все в ній зроблено, щоб користувач міг насолодитися яскравою, барвистою та плавною картинкою на високих та максимальних налаштуваннях. Навіть при пікових навантаженнях пристрій зберігає швидкодію та високу частоту оновлення кадрів завдяки технології Intel Turbo Boost.

Крім цього, модель відрізняється практично безшумною роботою та якісним охолодженням завдяки системі Legion Coldfront 4.0. Потужність вентиляторів підвищена на 20%, а лопаті максимально тонкі.

MSI Raider GE77HX

Ноутбуки від MSI – ігрові, потужні, зі стильним дизайном та гарними характеристиками. У різних цінових категоріях цього виробника можна знайти відповідне рішення для геймінгу. Сьогодні розповімо про шалено потужне і красиве MSI Raider. Модель темно-сірого кольору, з великим екраном (17,3 дюйма), роздільною здатністю 2560х1440. Зображення чітке, яскраве, деталізоване, що особливо важливо для дизайнера чи художника.

Вбудованої пам’яті в цьому ноутбуці 2 Тб – цього вистачить для зберігання важливих файлів. За продуктивність відповідає 8-ядерний процесор Core i7 12800HX із 32 Гб оперативної пам’яті. Цього достатньо для запуску ресурсомістких ігор та додатків (за винятком тих, де все-таки потрібно 64 Гб ОЗП).

Якщо для роботи (наприклад, з системами автоматизованого проектування) потрібно більше ОЗУ і хочеться швидше процесор, можна звернути увагу на MSI CreatorPro X17 A12UMS-205RU . Великий екран (17,3 дюйми), стильний металевий корпус, 2 Тб пам’яті – все як у Raider GE77HX. Але краще процесор (Core i9 12900HX) та більше ОЗП (64 Гб).

Acer Concept D7

Завершує наш топ модель білого кольору з незвичайним дизайном та особливим екраном. У цьому гаджеті реалізовано технологію Spatial Labs Experience Center. У ноутбуці є не лише 2D, а й 3D екран, що дозволяє бачити тривимірні зображення без використання спеціальних окулярів.

Технологія може працювати з програмами Maya, Blender, Unreal Engine та іншими. Вона допоможе спростити процес моделювання рахунок поліпшених можливостей візуалізації. Тому такий ноутбук можна сміливо рекомендувати всім, хто займається проектуванням, 3D-моделюванням.

Intel Core i7 11800H разом із NVIDIA GeForce RTX 3080, 64 Гб оперативної пам’яті дозволяють досягти топової продуктивності при виконанні будь-яких завдань.

Пропонуємо ознайомитись з основними характеристиками згаданих моделей.

  1. Дисплей: 15,6″ IPS, матовий (3840 x 2160)
  2. Процесор: Intel Core i7-11800H / 2.3GHz / Octa Core
  3. Відеокарта: NVIDIA GeForce RTX 3080 – 8GB 8GB
  4. Жорсткі диски: 1 ТБ SSD / 1 ТБ SSD
  5. Пам’ять: 64 ГБ RAM
  6. Термін служби батареї: 8 годин
  7. Вага: 2,5 кг
  8. Операційна система: Microsoft Windows 11 Professional (64-bit)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.