Apple завершила епоху, відмовившись від легендарного девайсу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після вчорашньої невеликої презентації Apple багато хто помітив зміни в модельному ряді комп’ютерів Mac. Найзнаковішою стала відмова від колишньої версії Mac mini.

Йдеться про Mac mini із процесором Intel. Найперша модель цього комп’ютера з чіпом PowerPC побачила світ 22 січня 2005, а процесор Intel Core з’явився в модельному ряду Mac mini в лютому 2006 року.

Перший Mac mini (2005) був частково пластиковим і виглядав досить непоказно. Однак комп’ютер був вкрай практичним: тільки подивіться, скільки і різноманітність портів він пропонував.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але цей «старий добрий» Mac mini в алюмінієвому unibody-корпусі був представлений у червні 2010 року. З цього моменту комп’ютер зовсім не змінювався зовні і з року в рік отримував тільки сучасніше «залізо». Втім, навряд хтось зможе назвати дизайн алюмінієвого Mac mini застарілим навіть у 2023 році. Єдина візуальна зміна девайса – непомітне скасування слота для CD-дисків.

З виходом Mac mini на M2 Pro версія з процесором Intel зникла із сайту Apple. Оскільки в 2020 році компанія заявляла, що збирається повністю перевести Mac на власні чіпи Silicon, можна впевнено сказати, що Mac mini на Intel ми більше не побачимо.

Станом на січень 2023 року Mac Pro (2019) у знаменитому дизайні “терки” залишився останнім “яблучним” комп’ютером на процесорі Intel.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.