Топ-5 знакових нововведень, які з’явилися у свіжих MacBook Pro. Вони не такі прості, як здаються

Учора ввечері компанія Apple випустила три оновлені комп’ютери — Mac mini, а також два MacBook Pro. Всі три пристрої ніяк не змінилися зовні, але в плані продуктивності значно зросли.

Цікаво, що реліз цих ноутбуків дуже точно спрогнозував інсайдер Джон Просер, а потім він був остаточно злитий з канадської бази даних.

У цій нотатці зібрано п’ять особливостей нових MacBook Pro 2023, про які потрібно знати.

  • Моделі у кольорі Space Grey тепер комплектуються кабелем MagSafe у колір корпусу – раніше з усіма MacBook Pro 2021 йшов однаковий білий кабель. Класти провід MagSafe у колір корпусу Apple почала з MacBook Air 2022.
  • Вперше на Mac з’явилися стандарти зв’язку Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. Зрозуміло, новий модуль підвищує і без того більшу пропускну спроможність інтернет-з’єднання, але це помітять мало хто. А ось передача файлів AirDrop повинна помітно прискоритися.
  • Нові MacBook Pro отримали оновлений порт HDMI 2.1 – він підтримує зовнішні монітори з роздільною здатністю до 8К, передаючи картинку з частотою 60 Гц.
  • MacBook Pro 16” (2023) – офіційно найбільш автономний макбук в історії Apple. Компанія заявляє, що він забезпечить до 22 години роботи. Такі цифри досі не супроводжували жодного MacBook.
  • У нових «прошках» можна налаштувати оперативну (об’єднану) пам’ять до 96 Гб — у лінійці 2021 року максимумом були 64 Гб. Щоправда, такий обсяг буде доступний лише за виборі чіпа M2 Max.

Ціна на MacBook Pro 14” (2023) стартує з $1999, а на Pro 16”(2023) – з $2499.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.