У Apple Watch та iPhone з’являться ультраяскраві екрани MicroLED

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2024 році Apple може почати використовувати у своїх продуктах дисплеї власної розробки, пише Bloomberg . У крайньому випадку це відбудеться 2025 року.

Йдеться про екрани на основі технології MicroLED, і в першу чергу вони мають з’явитися у годиннику Apple Watch. Однак це тільки початок: Apple розраховує задіяти цю технологію і в iPhone, замінивши нею звичні OLED-екрани.

Дисплеї, виконані за технологією MicroLED, демонструють більш яскраве та насичене зображення. Ті, хто вже бачив ці екрани на власні очі, кажуть, що картинка на них виглядає ніби намальованою поверх скла. Крім того, вона краще помітна під кутом, ніж зображення на матрицях OLED.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання Bloomberg вперше повідомило про зусилля Apple щодо розробки власного дисплея у 2018 році. Зважаючи на все, компанія спочатку планувала представити технологію в 2020 році, але цьому завадили різноманітні технічні проблеми, з якими зіткнулася команда Тіма Кука. З цієї ж причини в Apple вирішили спочатку поекспериментувати з невеликими форматами, а саме з Apple Watch, і лише потім задіяти нову технологію у своєму ключовому продукті – iPhone.

Підкреслюється, що MicroLED є одним із найважливіших для Apple проектів за останні кілька років. На нього вже витрачено кілька мільярдів доларів.

У перспективі технологія знизить залежність Apple від виробників дисплеїв, чиї рішення сьогодні задіяні в Apple Watch та iPhone, зокрема Samsung і LG (а вони, у свою чергу, можуть втратити дуже багатого і вигідного клієнта).

В даний час Apple тестує MicroLED-екран у прототипах смарт-годин Apple Watch Ultra наступного покоління, які поки не представлені офіційно.

Компанія також запустила пробне виробництво екранів на своєму підприємстві у Санта-Кларі, штат Каліфорнія. Хоча зрештою Apple може передати масове виробництво таких дисплеїв на аутсорсинг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.