Categories: Ґаджети

Абсолютно всі власники Sony PlayStation 3 можуть просто так отримати велику суму грошей

Share
Час читання: 2 хв.

Ігрова консоль Sony PlayStation 3 зараз, в 2018 році, є однією з найпоширеніших у всьому світі. Звичайно, вона вже порядком застаріла, однак для неї за багато років було випущено безліч різних відеоігор, в яких можна добре провести час. Проте, як нам вдалося з’ясувати, зараз абсолютно всі власники цієї консолі можуть просто так отримати велику суму грошей, скориставшись законним способом зробити це.

У 2010 році компанія Sony прибрала з консолі PlayStation 3 можливість запускати операційну систему Linux. Оскільки з самого старту продажів вона позиціонувала ігрову приставку в якості такого собі комп’ютера, який може частково замінити комп’ютер, але у неї виникли великі проблеми. Група з десятка власників PS3 подала на японську корпорацію в суд, використавши груповий позов. Після декількох років судових тяжб їм вдалося добитися перемоги.

У підсумку, компанія Sony виплатила кожному з них по $3500, а решта $3,75 млн доларів вона зарезервувала на те, щоб повернути кошти за ігрову приставку PS3 всім іншим людям, які захочуть це зробити. Все це означає, що кожен власник Sony PlayStation 3 першого покоління, якщо вона була куплена в період з 1 листопада 2006 року по 1 квітня 2010 року, може розраховувати на отримання великої суми в розмірі $75.

Щоб просто так отримати ці гроші необхідно заповнити спеціальну форму на сайті, вказавши в ній серійний номер ігрової приставки PS3 і дані про обліковий запис PlayStation Network. Також буде потрібно дати підтвердження того, що спочатку консоль купувалася для використання в якості комп’ютера на Linux. Дати таку згоду потрібно під страхом покарання за неправдиві свідчення, тобто коли людина навмисно бреше для отримання вигоди.

Судячи з усього, розраховувати на грошову компенсацію можуть тільки жителі США, де і велася судова справа, проте українці також можуть спробувати, раптом пощастить.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названо 16 виробників смартфонів за часом оновлення ОС

    Найдовше випускають свіже програмне забезпечення Samsung і Google, а найкоротша підтримка у ASUS і HMD.…

    02.10.2024

    Собівартість iPhone 16 Pro Max становить менше $500 за ціною $1200

    Агентство з дослідження ринку TD Cowen підрахувало вартість комплектуючих для iPhone 16 Pro Max, яка…

    02.10.2024

    NIST пропонує змінити вимоги до паролів

    Національний інститут стандартів і технологій США (The National Institute of Standards and Technology, NIST), федеральна…

    02.10.2024

    Apple може поєднати в iPhone 17 Pro клавіші гучності та дії в одній кнопці

    Інформатор Majin Bu повідомляє, що йому стало відомо про зміни в моделі iPhone 17 Pro.…

    02.10.2024

    Штучний інтелект навчився діагностувати депресію через знімки очей

    Вчені з університету Стівенса (США) розробляють системи на основі штучного інтелекту (ШІ), які здатні виявляти…

    02.10.2024

    ChatGPT навчився прикидатися шахраєм

    Штучний інтелект (ШІ) відкриває перед нами воістину безмежні можливості. Однак не всі люди використовують цей…

    02.10.2024