Бездротові навушники для телефону – які вибрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гайд на вибір бездротових навушників TWS. Головне, що потрібно врахувати перед покупкою. Бездротові навушники (TWS) зараз у тренді. Зручні дорогою на роботу та для занять спортом. Виявіть обережність під час вибору моделі. Уникайте навушників, які погано звучать або швидко розряджаються.

Які кодеки потрібні для Android чи iPhone

Перед покупкою уточнюйте, які кодеки підтримують навушники. Найпростіші моделі працюватимуть лише з SBC – кодеком, який не підтримує музику у високій якості. Часто звучить трохи «плоско» через обмежену швидкість передачі.

Користувачам Apple рекомендую перевірити, чи підтримують навушники AAC. Пристрої Apple підтримують лише SBC та AAC. Тому покупка пари навушників, що підтримують лише SBC, aptX чи LDAC, — марна трата грошей. У користувачів Android вибір кодеків ширший. Останні версії Android підтримують більшість аудіокодеків Bluetooth, у тому числі Hi-Res aptX HD з ефектним звучанням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибирайте амбушури за розміром

Силіконові вушні вкладиші, які надто малі чи надто неглибокі, не щільно прилягатимуть до вушного каналу. Ви не отримаєте хорошого звуку. Напружуватимуть зовнішні шуми, які заважають насолоджуватися музикою. Відсутність щільного прилягання – основний мінус AirPods від Apple. Існують амбушури із матеріалу з ефектом пам’яті. Розширюються від тепла вух користувача. Забезпечують щільну герметизацію. Переконайтеся, що в комплект поставки навушників входять вушні вкладки потрібного розміру.

Батарея

Більшість бездротових навушників вказують час відтворення від трьох до п’яти годин. У реальних умовах на вас часто чекає зниження зазначеної цифри приблизно на 20%.

Уточніть або обчисліть реальну автономність навушників

Коли заряд витрачено, для поповнення запасу енергії потрібно помістити навушники у зарядний футляр. Зарядний кейс оснащений акумулятором, ємність якого розрахована на три-чотири зарядки вух. Зверніть увагу, що деякі виробники бездротових навушників вказують загальний час відтворення від трьох або чотирьох зарядок. Час відтворення від однієї зарядки залишається “за кадром”. Наприклад, вказано автономність 12-15 годин. Йдеться про сумарну. Необхідно ділити на три чи чотири.

Дешеві навушники рідко бувають довгограючими

На ринку є чимало дешевих моделей. Більшість їх краще уникати. Хороші бездротові навушники не продаються за низькими цінами. Адже необхідний якісний чіп Bluetooth та ємна батарея. Деякі навушники не протримаються довше за годину без підзарядки.

Елементи керування дозволяють не тягтися до телефону

Преміальні моделі TWS оснащені панелями керування або кнопками, розташованими на навушниках. За допомогою натискань можна збільшити або зменшити гучність, пропустити трек, активувати голосові команди або прийняти телефонний дзвінок. Дешеві моделі найчастіше позбавлені будь-яких елементів управління. Користувачеві потрібно тримати смартфон під рукою, щоб регулювати гучність або пропускати треки. Деякі моделі можуть навіть автоматично призупиняти відтворення музики в той момент, коли ви витягуєте навушник з вуха.

Шумопридушення відсікає відволікаючі звуки

Деякі бездротові навушники підтримують шумопоглинання. Зменшують гул авіаційних двигунів, стукіт коліс поїзда та інші навколишні шуми. Приклад – нещодавно протестовані HONOR Earbuds 2 Lite:

Насолоджуюся музикою. Чітко чую співрозмовника, не втрачаю «нитку» розмови через фонові шуми. Сторонні звуки не відволікають. Включаю активний «шумодав» за потребою. Адже коли опцію активовано, зростає енергоспоживання. Відповідно, скорочується час автономної роботи.

Оцініть міцність зарядного чохла

Віддавайте перевагу моделям у міцних кейсах. Адже футляр застосовується не тільки для заряджання, а й для зберігання та перенесення навушників. Особливо актуальним є для користувачів, які багато подорожують. Перевірте, чи міцна петля зарядного чохла.

Перевірте гучність навушників у магазині

Перевірте, чи комфортний вам рівень гучності. Деякі навушники потрібно викрутити на максимальну гучність. Інші відтворюють достатній звук при гучності 50%. Якщо ви порівнюєте моделі в магазині, перевірте рівні гучності. Пам’ятайте, що гучність вища за максимальну від бездротових навушників ви не отримаєте. На відміну від провідних — підключимо через підсилювач, звучатимуть голосніше.

Бездротові навушники універсальні. Легко підключаються до будь-якого пристрою з підтримкою Bluetooth — смартфона, планшета, ноутбука, настільного ПК і навіть «кнопочника»:

TWS вуха чудово підходять для занять спортом. Кабелі не стискають руху. Не заважає і проводок між двома вухами. Оптимальні для користувачів, які слухають музику на ходу, займаються спортом та фітнесом. Недолік – необхідність ставити на зарядку.

Які у вас навушники? Напишіть у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.