Найкращі TWS-навушники 2023 року: топ-10 моделей

Зробили актуальний топ TWS-навушників, щоб ви могли вибрати найкращу модель, яка радуватиме гарним звуком щодня. До нашого рейтингу увійшли навушники з різних цінових категорій: від демократичного Xiaomi до топових Sony.

Повністю бездротові навушники (TWS) – тренд нашого часу. Вони компактні та зручні в експлуатації, а моделі останніх двох років мають відмінну автономність. Ми вибрали 10 пристроїв, які варті уваги.

HUAWEI FreeBuds Pro 2

  • Час роботи від кейсу: до 30 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

До рейтингу TWS-навушників 2023 року увійшли HUAWEI FreeBuds Pro 2 – ми навіть тестували їх у нашій редакції. Зовні гарнітура схожа на модель минулого покоління: має невеликі ніжки та силіконові амбушури. Існує захист від води за стандартом IP54.

У навушниках була покращена акустична система: тепер вони підтримують діапазон частот 14 Гц – 48 кГц, тобто відтворюють глибші баси та чисті високі частоти. Також зазначимо, що модель підтримує кодек LDAC.

Наявна підтримка активного шумоподавлення та режиму прозорості. Для цього гарнітура TWS оснащена трьома мікрофонами в кожному навушнику. Навушники самі розпізнають рівень навколишнього шуму та вибирають один із трьох режимів шумоподавлення.

Керувати навушниками можна за допомогою сенсорних кнопок на корпусі. А налаштувати звучання – в еквалайзері у фірмовому мобільному додатку AI Life. Без ANC на одному заряді HUAWEI FreeBuds Pro пропрацюють приблизно 6.5 години, а від кейсу – близько 30 годин.

Samsung Galaxy Buds2

  • Час роботи від кейсу: до 29 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

Samsung давно не випускала новинки, але найкращі TWS-навушники бренду, на наш погляд, це Galaxy Buds2. Вони ж і найкрасивіші. Моделі виконані в незвичайному забарвленні: зовні всі футляри – білі, а самі навушники – зелені, бузкові, чорні або теж білі.

Кожен навушник оснащений двома мікрофонами, які забезпечують роботу активного шумоподавлення. Також підтримується прозорість (звукового фону). Як і колишня модель Samsung Galaxy Buds Pro, Buds2 оснащені двома динаміками: твітером та вуфером. Вони трохи менше, ніж у проверсії, але також забезпечують відмінний звук. Також можна настроїти звучання у програмі Galaxy Wearable.

Без шумодава навушники пропрацюють до 7 годин (29 годин від кейсу), а з включеним ANC – до 5 годин (20 годин з кейсом). Є швидка зарядка: лише 10 хвилин у розетки вистачить для 150 хвилин роботи.

realme Buds Air 3

  • Час роботи від кейсу: до 30 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

Навушники realme Buds Air 3 – недорога модель з шумом придушення, яку ми теж встигли протестувати. Зовні модель мало змінилася: це вакуумні навушники у прямокутному, досить великому футлярі. Для заряджання використовується USB Type-C, а для індикації рівня заряду на кейсі є спеціальний світлодіод.

Якщо не використовувати ANC, навушники протриматися без підзарядки близько 5.5 годин, а з футляром – до 30 годин. При включенні шумодава вони пропрацюють близько 4 годин, що також непогано.

Налаштування навушників відбувається через мобільний додаток realme Link – в ньому можна задати функції сенсорних кнопок, увімкнути шумопридушення/режим прозорості та відрегулювати еквалайзер.

OPPO Enco Buds2

  • Час роботи від кейсу: до 28 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

Наприкінці 2022 року вийшли навушники OPPO Enco Buds2. Вони оснащені титановими динаміками діаметром 10 мм і підтримують шумозаглушення під час розмов. Система на основі технологій штучного інтелекту відстежує людський голос у режимі реального часу та відокремлює від нього всі фонові шуми.

Модель видає потужні баси та чисті високі частоти, що напевно оцінять любителі важкої та електронної музики. Для індивідуального налаштування звуку можна використовувати пресети Enco Live. Передбачені варіанти для різних музичних жанрів, наприклад Bass Boost для року і Clear Vocals – для поп-музики.

Окремо відзначимо, що навушники дуже легкі – кожен важить лише 4 г. Також вони мають захист від води за стандартом IPX4, тобто їх можна використовувати під час пробіжок та під дощем.

При зарядці від футляра гарнітура пропрацює до 28 годин, але в одному заряді – близько 7 годин. Усього 10 хвилин швидкої зарядки забезпечують цілу годину відтворення.

Xiaomi Redmi AirDots 3

  • Час роботи від кейсу: до 30 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

У 2022-2023 рр все ще актуальна модель Xiaomi Redmi AirDots 3, яку можна купити за 2000 гривень. За ці гроші ви отримуєте навушники, здатні пропрацювати до 7 годин без підзарядки (а з кейсом до 30 год) і Bluetooth 5.2, що працюють. Також вони мають датчик, який дає команду зупинити відтворення, коли ви витягуєте навушник із вуха. При цьому гарнітура чудово сидить у вухах і навіть придатна для пробіжок, оскільки має захист від води по IPX4 (від дощу та поту).

Передбачено підтримку кодека aptХ, що теж є рідкістю для бюджетних моделей. Словом, чудовий набір характеристик для невисокої ціни.

З мінусів – хоч як це дивно, але відсутність в асортименті навушників чорного кольору. Є синє, рожеве та біле забарвлення. Також немає можливості перемикати треки. Подвійне торкання по правому навушнику ставить відтворення на паузу і запускає музику знову, лівим – активує голосовий помічник.

Jabra Elite 4 Active

  • Час роботи від кейсу: до 28 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

Ще одні навушники, які ми тестували у 2022 році – Jabra Elite 4 Active. Це чудова модель “на кожен день”, яка підходить для спорту та активного способу життя. Гарнітура має просунутий захист від води та пилу за стандартом IP57 – вона навіть витримує короткочасне занурення у воду.

Кожен навушник оснащений динаміком 6 мм (частотний діапазон – 20-20 000 Гц). Також гарнітура підтримує активне шумозаглушення та фірмовий режим прозорого звучання HearThrough, причому інтенсивність кожного режиму можна налаштувати у програмі Jabra Sound+. У ньому ж є еквалайзер з готовими пресетами. Також зазначимо, що модель працює із кодеками кодеки aptX та SBC.

На одному заряді навушники протримаються до 7 години, а від кейсу – до 28 години. Є швидка зарядка: 10 хвилин вистачить для години прослуховування музики.

JBL Live Pro 2

  • Час роботи від кейсу: до 30 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

Вибираючи, які TWS-навушники краще у JBL, ми вирішили взяти в рейтинг модель JBL Live Pro 2 – вони мають відмінне співвідношення ціни і якості і підтримують всі сучасні функції. Так, гарнітура забезпечує відмінний звук (динаміки 11 мм), оснащена сенсорними кнопками для управління відтворенням та викликами, має захист від води IPX5.

Модель підтримує адаптивне активне шумозаглушення, тобто навушники самі розпізнають рівень шуму та відсікають усі зайві звуки. Для роботи ANC та передачі голосу під час дзвінків служить система із шести мікрофонів.

Модель пропрацює на одному заряді до 10 години, а від кейсу – ще 30 годин. Швидка зарядка дозволить слухати музику цілих 4 години після 15 хвилин біля розетки.

Apple AirPods Pro 2

  • Час роботи від кейсу: до 30 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.3

У рейтингу бездротових навушників 2023 не можна забути про Apple AirPods Pro 2. Мабуть, це одні з найкращих навушників для iPhone та iPad – та й створені вони спеціально для мобільних гаджетів Apple.

На відміну від звичайних AirPods, Pro-версія має конструкцію внутрішньоканальних вкладишів із силіконовими амбушюрами. Вона забезпечує найкраще пасивне шумозаглушення. Також модель підтримує активне шумозаглушення та режим прозорості.

Новий чіп Apple H2 та покращені акустичні алгоритми, що використовуються в навушниках, забезпечує більш високу якість звуку, ніж у минулому поколінні. На одному заряді навушники пропрацюють до 6 годин, від кейсу – до 30 годин. Для заряджання використовується кабель Lightning.

Sony WF-1000XM4

  • Час роботи від кейсу: до 16 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.2

Навушники Sony вважаються одними з найкращих за якістю звучання, тому ми не могли не включити їх до нашого рейтингу. Нещодавно ми тестували модель Sony WF-1000XM4, тому для рейтингу найкращих TWS-навушників 2023 року вибрали саме її. Гарнітура підтримує кодеки SBC, AAC, LDAC та технологію об’ємного звучання 360 Reality Audio, яка працює з деякими стрімінговими сервісами.

Крім того, навушники вміють автоматично налаштовувати активне шумозаглушення залежно від ситуації: у метро, ​​в офісі, у спортзалі. А ось автономність у Sony не вражаюча: до 16 годин при зарядці від футляра. З увімкненим ANC одного заряду вистачить на 5-6 годин відтворення, а без шумодава – приблизно на 8 годин.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

  • Час роботи від кейсу: до 28 годин
  • Підключення: Bluetooth 5.1

Якщо ви шукаєте компактні навушники з чудовою якістю звуку, придивіться до моделі від Sennheiser. Сьогодні це одна з найпопулярніших TWS гарнітур серед меломанів, хоча вже вийшла третя версія Sennheiser Momentum True Wireless.

Навушники оснащені сенсорними кнопками, які можна налаштувати у програмі Sennheiser Smart Control. Є підтримка голосових помічників Google Assistant і Siri, а також функція Smart Pause – розумна пауза, коли відтворення зупиняється, якщо ви знімаєте навушники.

Пристрій сертифікований IPX4 – це базовий захист від бризок, яка дозволяє використовувати навушники в дощ. Для підключення гарнітура використовує Bluetooth 5.1, є підтримка кодеків AAC та aptX.

На одній батареї навушники можуть працювати до 7 годин, а від футляра – до 28 годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.