Названо найкращі ігрові ноутбуки 2022 року

Ігрові ноутбуки бувають різних форм і габаритів. Коштують вони теж по-різному: серед них є дешеві і дорогі варіанти. Експерти видання Tom's Hardware обрали дев'ять геймерських лептопів, які варто придбати цього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, якщо ви збираєтеся придбати якісний ігровий ноутбук, зверніть увагу на кілька параметрів. Перше – відеокарта. Потужний графічний прискорювач дозволить грати в новітні проекти протягом декількох років. Другий пункт – можливість апгрейду: обов’язково дізнайтеся, чи можна у вашому лептопі замінити оперативну пам’ять та сховище. Третє – автономність, яка, швидше за все, буде не дуже гарною. Тому варто купити потужний блок живлення.

А ось геймерські ноутбуки, до яких вам точно варто придивитися.

Найкращий ігровий ноутбук в цілому

MSI GE76 Raider

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Працює цей ноутбук на процесорі Intel Core i9-12900HK із відеокартою Nvidia GeForce RTX 3080 Ti. Його потужність буквально можна порівняти з потужністю настільного комп’ютера. З плюсів лептопа – відмінна продуктивність відеокарти та процесора, велика кількість різноманітних портів, RGB-підсвічування. У той же час вам потрібно бути готовим до більш тьмяного, ніж у попередньої версії, дисплею, гучній роботі вентиляторів та високій ціні.

Найкращий тонкий та легкий ігровий ноутбук

Razer Blade 15 (2022)

Встановлений на ноутбуці процесор Intel Core i7-12800H у зв’язці з відеокартою Nvidia GeForce RTX 3070 Ti. Завдяки такому рішенню ви отримаєте гарну ігрову продуктивність, якісну збірку, непогану веб-камеру і велику кількість портів (у тому числі Thunderbolt 4, USB Type-C, Type-A, кард-рідер). З недоліків пристрою – його вартість, не дуже якісний екран, порівняно з конкурентами.

Найкращий 17-дюймовий ігровий ноутбук

Alienware x17 R2

Цей пристрій працює на процесорі Intel Core i9-12900HK. Відеокарта тут стоїть Nvidia GeForce RTX 3080 Ti, тому про продуктивність в іграх ви точно можете не турбуватися. Не можна не відзначити і топовий дизайн моделі. При цьому коштує лептоп досить дорого, у нього не така хороша автономність і загалом він важчий (3,09 кг) і більше, ніж інші подібні моделі на ринку.

Найкращий бюджетний ігровий ноутбук

Acer Nitro 5

Завдяки цьому ноутбуку ви зможете отримати гідну продуктивність за прийнятну ціну. Стоїть на Nitro 5 процесор Intel Core i5-12500H разом із відеокартою Nvidia GeForce RTX 3050 Ti. Також вам, напевно, сподобається дизайн цієї моделі. За потреби надалі ви зможете поставити на лептоп 2,5-дюймовий жорсткий диск або твердотільний накопичувач. Значним недоліком цієї моделі є велика кількість встановлених виробником програм. Крім того, будьте готові до того, що дисплей може здатися не дуже чітким.

Ще один хороший недорогий варіант

HP Victus 15

Цей ігровий лептоп працює на процесорі Intel Core i5-12450H з відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650. Більшість ігор запустяться на ньому як мінімум на середніх налаштуваннях графіки та продуктивність у цих проектах буде досить непоганою. Також на вас чекає екран з роздільною здатністю 1080p і частотою оновлення 144 Гц. З мінусів ноутбука експерти виділяють велику кількість встановлених програм і не такі хороші веб-камера та дисплей, якими вони могли б бути за цю ціну.

Тонкий ігровий ноутбук All-AMD

Asus ROG Zephyrus G14

Цей тонкий ігровий лептоп, що працює на базі процесора AMD Ryzen 9 6900HS з відеокартою AMD Radeon RX 6800S, сподобається точно геймерам. Він має відмінну автономність (може «прожити» більше 10,5 годин без підзарядки), елегантний компактний дизайн, є веб-камера і хороші динаміки. Проте вартує така модель дорого. До того ж, у деяких місцях клавіатура при навантаженнях сильно нагрівається.

Топовий ігровий ноутбук для кіберспорту

Asus ROG Strix Scar 17 SE (G733)

Якщо вам потрібна чудова продуктивність у кіберспортивних іграх, то ROG Strix Scar 17 SE (G733) стане непоганим вибором. Ціна у нього, звичайно, висока, але з Intel Core i9-12950HX і Nvidia GeForce RTX 3080 Ti це варте того. Також завдяки дисплею з роздільною здатністю 2560 x 1440 та частотою оновлення 240 Гц ви зможете запускати ігри у високій роздільній здатності та/або з високою частотою кадрів. З інших плюсів – наявність багатьох портів, у тому числі Thunderbolt 4, кілька USB Type-A, USB Type-C, HDMI 2.1, а також роз’єм Ethernet. Щоправда, тут, на жаль, немає веб-камери.

16-дюймовий ігровий ноутбук для кіберспортивних дисциплін

Lenovo Legion 5i Pro (Gen 7)

Ця модель пропонує відмінну продуктивність за рахунок екрану з частотою оновлення 165 Гц, який дозволяє легко перемикатися між кіберспортивними іграми і звичайними, але з високою роздільною здатністю. Час роботи у ноутбука теж добрий: ним можна користуватися протягом 7,5 годин. Щоправда, при цьому звук тут слабкий та багато встановлених непотрібних програм. Працює лептоп на базі процесора Intel Core i7-12700H із графічним прискорювачем Nvidia GeForce RTX 3070 Ti.

Найкращий ігровий ноутбук з двома екранами

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE GX551

В останній ігровій моделі Asus ROG Zephyrus Duo 15 GX551 SE використовується потужний процесор MD Ryzen 9 5900HX у зв’язці з Nvidia GeForce RTX 3080. Тому ви в будь-якому випадку отримаєте чудові показники ігрової продуктивності. Обидва дисплеї у ноутбука – яскраві та барвисті, а «прожити» ігровий ноутбук здатний близько п’яти годин, що непогано. При цьому клавіатура та тачпад розташовані у нього дуже незручно. Також тут нема веб-камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.