Топ-4 недоліки нових Pixel Watch, на які варто звернути увагу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google представила перше покоління Pixel Watch, яке сподобалося багатьом: годинник і справді досить симпатичні, компактні і працюють на спритній Wear OS. Але це лише на перший погляд: після численних тестів у нового гаджета були виявлені недоробки, частину яких ще можна якось зрозуміти, але на інші — просто неможливо заплющувати очі. Розумний годинник Google вже з’явився у продажу в Україні, і хтось із наших читачів напевно задумався про їх купівлю, але поспішати не варто: для початку прочитайте нашу статтю, в якій ми розповімо про істотні недоліки Pixel Watch .

Автономність Pixel Watch

Коли говорять про погану автономність смарт-годин, завжди мають на увазі Apple Watch. Щоправда, смарт-годинник Apple можна оптимізувати, тому озвучений купертинівцями час роботи о 16 годині — занижений показник, оскільки пристрій може працювати і довше — до 36 годин, якщо користуватися ними не так активно. А ось творці Pixel Watch, навпаки, заявили цілих 24 години, але насправді все виявилося набагато гіршим.

За повідомленнями The Verge , годинник від Google не доживає навіть до вечора при не найактивнішому використанні. Навіть якщо цього вдається домогтися, то до ранку ви можете виявити, що гаджет розрядився: система вимагає щонайменше 30% заряду для відстеження, тому треба мати близько 40%, щоб вони ще працювали до ранку. Через годинну пробіжку з увімкненим GPS Pixel Watch розряджаються на 25%, а якщо до цього додати ще й Always On Display і включити музику – всі 30%! Загалом, якщо хочете, щоб Pixel Watch пропрацювали добу , доведеться вимкнути практично всі важливі функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Циферблати Pixel Watch

Розробники постаралися на славу і випустили Pixel Watch досить непогані стокові циферблати. Правда, користуватися ними не так просто: виявляється , що не всі з них сумісні з Always On Display! Проблема полягає в тому, що постійно включений екран Pixel Watch відключається через 15 хвилин, а для його активації знадобиться підняти руку, якщо жест підняття увімкнено, або доторкнутися до дисплея.

Уявляєте, як це, коли руки зайняті? З’ясувалося, що це зроблено задля економії енергії, щоправда, подібний підхід суперечить концепції AoD загалом. Чи спеціально в Google вдалися до цього, щоб збільшити автономність Pixel Watch, чи це недоробка авторів циферблатів — поки що питання відкрите, але власники вже чекають вирішення проблеми.

Вигоряння екрану Pixel Watch

Деякі власники гаджетів дуже люблять бачити сам екран пристрою: приємно ще раз торкнутися його і вивести з режиму очікування, щоб насолодитися класним циферблатом. А ось власники Pixel Watch, ймовірно, засмутяться: справа в тому, що у годинника Google вигоряє екран . Точніше, є щось, що нагадує цей ефект. Один користувач поскаржився на те, що після використання Always On Display на дисплеї з’явилося залишкове зображення, тобто начебто віддрукувався слід попереднього екрану AoD.

Про це заявили в Google, зазначивши, що це лише тимчасовий ефект, а зображення з часом приходить в норму. У компанії також звернули увагу на те, що в годиннику використовується спеціальний алгоритм, який віддаляє настання цього ефекту та знижує його тривалість. Схоже, проблема масова: той же користувач обміняв годинник на новий і у них виявився той самий баг.

Продуктивність Pixel Watch

Pixel Watch можуть здатися досить спритними, але тільки до моменту порівняння з іншими годинниками. Наприклад, з не найновішими Apple Watch 5: на каналі Rozetked нещодавно показали огляд смарт-годин Google, за результатами якого виявилося, що не такі вже вони і швидкі. Інтерфейс серйозно підлагує і при торканні екрана, і при натисканні на бічну клавішу, і при запуску програм. Подивіться самі!

Це говорить про те, що на даний момент програма оптимізована дуже погано. Будемо чесні, залізо Pixel Watch теж залишає бажати кращого: всередині встановлений посередній Samsung Exynos 9110, випущений аж у 2018 році, хоча він можна порівняти з тим же S5 з Apple Watch Series 5. Отже, спочатку купівлю краще відкласти, якщо ви недолюблюєте підлагування інтерфейсу.

Таке відчуття, ніби Pixel Watch збирали у якомусь підвалі

Ну, і насамкінець цікаве спостереження. Ось так виглядають Pixel Watch зсередини. Нагадує дешевий смарт-годинник з АліЕкспрес, чи не так? Google безперечно має налагодити не тільки роботу софтверної частини, але й попрацювати над іншими характеристиками Pixel Watch, включаючи складання. На даний момент, купівлю цього годинника можна здійснювати тільки на свій страх і ризик, не більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.