Ґаджети

Чим Xiaomi Mi Band 7 кращий за твої Apple Watch

Share

Ось уже 8 років Apple щорічно показує нове покоління свого смарт-годинника, розповідаючи про те, якими крутими можливостями володіє гаджет американської компанії. У той же час навіть найкручені Apple Watch Ultra продовжують використовуватися власниками виключно як аксесуар для відображення часу. Постає питання, навіщо платити більше, якщо є Xiaomi? Китайські фітнес-браслети дешевше в кілька разів, а в деяких аспектах навіть краще за Apple Watch Series 8. Не вірите? Тоді давайте проведемо невелике порівняння Mi Band або Apple Watch, щоб зрозуміти, чому переплачувати за дорогий аксесуар Apple – безглузде рішення.

Скільки коштує Apple Watch

Перша та найбільш очевидна причина купити Mi Band замість Apple Watch – ціна. Останнє покоління Xiaomi Smart Band 7 коштує всього 1 799 грн, тоді як за найдешевші Apple Watch 2022 року (SE 2) вам доведеться викласти щонайменше 12 000 грн. І це я не кажу про те, скільки коштують Apple Watch Ultra.

Різниця 10-кратна. А якщо вам просто не подобається дизайн Mi Band з маленьким екраном, можна взяти Xiaomi Smart Band 7 Pro з GPS-датчиком і голосовим асистентом Alexa за 3 500 грн. Ще більш схожі на Apple Watch моделі смарт-годин Xiaomi представлені в нашому рейтингу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зручний годинник

З ціною можна закінчити і більше до неї не повертатися, адже Mi Band і Apple Watch – 2 принципово різних пристрої. Зрозуміло, що гаджет Xiaomi буде дешевшим, оскільки він фізично менший. І у цьому, до речі, його черговий плюс.

Минулого місяця я проводив порівняння Apple Watch 2022 і особливу увагу приділив вазі пристроїв. Найлегшими виявилися Apple Watch SE 2 у корпусі 40 мм. Без ремінця вони важать 27 грамів. Вага Apple Watch Ultra – 61 грам. Словом, годинник відчувається на руці і може завдавати певних незручностей. Особливо, якщо ви хочете лягти спати з аксесуаром, щоб зранку отримати детальну інформацію про якість сну.

А що з Mi Band? Без ремінця сьоме покоління важить всього 13,5 грамів (рівно в 2 рази менше від компактної версії Apple Watch SE 2). Якщо ви вирішите купити Mi Band 7 Pro , то теж не зазнаєте дискомфорту: 20,5 грамів без ремінця. Яка б версія не була обрана, фітнес-браслет Xiaomi виявиться зручнішим. А якщо і Mi Band і Apple Watch показують час, то навіщо переплачувати в 10 разів?

Час роботи смарт-годинника

Автономність Apple Watch – головна проблема смарт-годин американської компанії. Їх доводиться заряджати щодня. Навіть сам виробник, який любить часом перебільшити свої заслуги, говорить про 18 годин роботи при помірному використанні. У 2022 році Apple спробувала виправити становище, представивши «революційний» режим енергозбереження Apple Watch . Він дозволяє досягти 36 годин роботи (півтора дня) за рахунок відключення багатьох корисних функцій:

  • Always On Display;
  • повідомлення про високий або низький пульс;
  • вимірювання пульсу у фоновому режимі;
  • постійний вимір рівня кисню у крові;
  • нагадування про початок тренування.

Дивлячись на все це, власник Mi Band 7, який купив фітнес-браслет за 1 799 грн. і взяв на здачу змінні ремінці, засміється так, що його почує навіть фанат Apple, що включив активний шум на своїх AirPods Pro. Як повідомляє Xiaomi, Mi Band 7 працює 14 днів при помірному використанні. А у відгуках ви можете дізнатися, що при активації всіх функцій смарт-браслет стабільно видає 5-7 днів.

Думаєте, такий результат можливий тому, що Xiaomi Smart Band 7 нічого не вміє? Ох, як ви помиляєтеся… Він може вимірювати пульс хоч щохвилини, повідомляючи про надто високі чи низькі показники, цілодобово стежити за рівнем сатурації, показувати всі необхідні повідомлення, та перемикатися на Always On Display. Для цього фітнес-браслет Xiaomi не потрібен режим енергозбереження.

Тренування Mi Band

А ще фітнес-браслет Mi Band 7-го покоління – набагато найкращий аксесуар для тих, хто займається спортом. Ось лише кілька режимів тренувань , які підтримує цей гаджет:

  • BMX;
  • синхронне плавання;
  • риболовля;
  • скелелазіння;
  • паркур;
  • кардіо-комбат;
  • танець живота;
  • тайський бокс;
  • вибивали;
  • керлінг;
  • шахи, чорт забирай.

Усього їх налічується близько 120 штук, і я спеціально не називаю такі звичні тренування, як біг, плавання або спортивна ходьба, які теж підтримує Mi Band 7. Банальщина – це доля власників Apple Watch, чий годинник пропонує 10 видів активності. І так, фітнес-трекер Xiaomi теж вміє відстежувати активність користувача, автоматично запускаючи одне з кількох тренувань.

Циферблати для Mi Band

Згадайте, про що я говорив на самому початку. Що Mi Band, Apple Watch здебільшого використовуються виключно як аксесуар, що показує годину. Ви завжди можете поміняти циферблат на будь-якому з цих двох пристроїв, але на фітнес-браслеті Xiaomi вибір набагато ширший. За замовчуванням доступно більше сотні циферблатів, що настроюються, і список постійно зростає. Думаю, навіть не варто запитувати, що з обличчям у Apple, що пропонує лише 50 варіантів у WatchOS 9.

Як і у випадку з Apple Watch, ви можете встановити фото на Mi Band. Так, екран годинника Apple більше, але далекозорістю страждає точно не кожен власник «вотчів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024