Офіційно. Apple представила два iPad Pro на чіпах М2 та базовий iPad без кнопки Home

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple на сайті без масштабної презентації офіційно анонсувала трійку оновлених планшетів. Дві моделі належать Pro-лінійці, ще одна – базова модифікація. Найбільший інтерес за рахунок зміни дизайну та відмови від фізичної клавіші Home викликає остання.

iPad Pro

Основна особливість обох модифікацій (11 та 12,9 дюйма) – процесор M2, який запозичили у останніх ноутбуків виробника. Чіп включає 8 ядер CPU, 10 ядер GPU, а також має 16 ядр Neural Engine (для роботи з ШІ). Процесорна потужність зросла до 15%, графічна – до 35%, стверджують у компанії.

Оперативної пам’яті в модифікаціях планшетів зі сховищем на 128/256/512 ГБ – 8 ГБ, моделі зі сховищем на 1 та 2 ТБ – 16 ГБ. І ще: матриця Mini-LED, що забезпечує пікову яскравість до 1600 нит, все ще залишається ексклюзивом для планшета на 12,9 дюйми. В 11-дюймовому варіанті зупинилися на звичайній IPS-панелі з яскравістю до 600 ніт. Технологія, що забезпечує частоту оновлення дисплеїв до 120 Гц, на місці обох апаратів.

Компанія також запевняє, що, коли «перо» Pencil наводиться на дисплей, сигнали, що випромінюються його кінчиком, виявляються панелями на відстані до 12 міліметрів. Процесор М2 допомагає швидше інтерпретувати ці сигнали та визначити становище «пенсила» у трьох вимірах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ще слід знати: загальний дизайн гаджетів лишився практично незмінним. Вирізу на кшталт Dynamic Island для роботи системи розпізнавання облич Face ID, як у недавніх iPhone 14 Pro, не з’явилося. Усі датчики ховаються у бічній рамці дисплеїв. Задні камери складаються з двох модулів, по 12 Мп та 10 Мп («ширик»). Поруч – сенсор LiDAR. Фронтальні датчики – на 12 Мп, з функцією Center Stage. Для зарядки та передачі використовуються порти Thunderbolt 4, стереодинаміки (по чотири з кожної зі сторін) – зберегли.

Apple додає: модель зі слотом під SIM-карти (так, тут фізичний слот зберегли) так само здатна працювати в 5G-мережах. Крім того, планшети тепер обладнані Wi-Fi 6E.

У США 11-дюймовий планшет пропонується від $799 до $2099 (залежно від обсягу пам’яті та SIM-картки), 12,9-дюймовий – від $1099 до $2399. Старт продажів заплановано на 26 жовтня.

Базовий iPad на 10,9 дюйми

Пристрій отримав «зовнішність» від дорожчої моделі (Air) і позбавився фізичної клавіші Home. Тепер планшет виконаний в однаковому дизайн-коді з усією лінійкою апаратів компанії, на вибір пропонується чотири кольори корпусу – сріблястий, блакитний, рожевий та жовтий. І так: Face ID в девайс початкового рівня вирішили не вбудовувати, обмежившись сканером відбитків Touch ID в кнопці живлення.

Що ще цікаво, фронтальна камера (12 Мп, є Center Stage) розташована на бічній грані, а не на верхній. Тобто, якщо тримати планшет горизонтально, фотодатчик опиниться по центру, а не ліворуч (на відміну від Pro-версій). А ще обіцяють підтримку оновленої клавіатури Magic Keyboard Folio.

Розмір IPS-екрана – 10,9 дюйма, роздільна здатність – 2360 на 1640 пікселів (264 ppi), яскравість – до 500 ніт. Є підтримка Apple Pencil, але лише першого покоління. Апаратною платформою виступає A14 Bionic – чіп 2020 року, що використовується також у серії смартфонів iPhone 12. Постійної пам’яті буває 64 ГБ або 256 ГБ. В активі також модулі Wi-Fi 6 та 5G-модем. Крім того, заряджання йде через USB-C.

Apple TV 4K

Також анонсували і оновлену ТВ-приставку Apple TV 4K, з чіпом А15 Bionic усередині та підтримкою формату HDR10+. Ціна знизилася – $129 у США. Доступні версії з Wi-Fi та Wi-Fi + Ethernet. У продажу – з 4 листопада.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.