Названо 5 причин купити iPad у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший iPad побачив світ ще в 2010 році, і тоді багато користувачів не могли зрозуміти, навіщо він потрібний. По суті, перед нами був збільшений iPod Touch з практично тими самими можливостями, за винятком зручності читання. За дванадцять років планшети Apple пройшли великий шлях і вже не асоціюються ні зі збільшеним плеєром, ні зі збільшеним смартфоном. Це абсолютно самостійні пристрої, які легко можна використовувати у відриві від інших пристроїв компанії.

Тим не менш, багато користувачів iPhone знаходяться в роздумах, чи варто купувати iPad на додаток до смартфону. З одного боку, річ потрібна, а з іншого — чи знайдеться застосування. Якщо ви серед тих, хто сумнівається, то спеціально для вас ми зібрали п’ять причин купити iPad в 2022 році.

Як зберегти батарею на iPhone

Знаєте, який найефективніший спосіб зберегти заряд на смартфоні? Чи не користуватися ним. Не важливо, Айфон це чи щось інше. Але саме так можна дуже заощадити акумулятор. Однак у багатьох робота та життя нерозривно пов’язана з месенджерами, соціальними мережами чи банальним серфінгом через Інтернет. Саме для такої ситуації найкраще підійде iPad.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цілком перенісши всю активність на нього, ви збережете заряд на смартфоні і значно знизите знос акумулятора. Якщо при звичній вам діяльності Айфон доводилося заряджати щонайменше один раз протягом дня і вночі, завдяки використанню планшета в деяких сценаріях заряду iPhone може вистачити і на пару днів.

Втомлюються очі від екрану

Apple багато років завзято заперечувала тенденцію до зростання екранів, залишаючи Айфон у звичних розмірах. Однак згодом залишатися осторонь стало неможливо, і iPhone отримав свої великі екрани. Наприклад, найбільший iPhone 14 Pro Max оснащений дисплеєм діагоналлю 6,7 дюйми. Але якою б вона не була, це все одно менше, ніж будь-який iPad.

А як ви знаєте, при використанні невеликих екранів втомлюються очі, і загалом це досить негативно впливає на зір. Якщо замінити Айфон для якихось робочих та повсякденних справ на iPad з великим екраном, то ваші очі вам тільки подякують. Як мінімум, можна використовувати великі шрифти і не перегортати сторінки постійно. Яким би крутим не був екран Айфона, він все одно обмежений своїм розміром. Щодо Айпаду простір для маневру, а значить, і користі, значно більше.

Клавіатура iPad

Останнім часом багато робочих активностей перемістилися в різні месенджери. Зокрема, в телеграмі. Це пов’язано з тим, що частина працівників так і залишилася на відстані, а спілкуватися в подібних програмах значно зручніше, ніж телефонувати або писати на електронну пошту. У цій ситуації швидкість та якість введення тексту відіграє далеко не останню роль.

Якою б зручною для вас не була клавіатура iPhone, вона все одно залишається маленькою через розмір екрану. iPad у цьому плані надасть вам зовсім інші можливості. Мало того, що клавіатуру можна відкріплювати і спокійно рухати по екрану, так ще й розділити на дві частини і вводити текст практично на ходу. Apple дала користувачам планшетів велику кількість налаштувань, щоб залишатися по-справжньому мобільними і при цьому спокійно користуватися iPad.

iPad — Перегляд відео

Але великий екран – це не тільки турбота про очі і зручність введення тексту. Дивитися відео на такому дисплеї приємніше, ніж на iPhone. Плюс до всього, в екрані iPad немає жодних вирізів і Dynamic Island, які відволікають увагу від того, що відбувається на екрані, або банально від’їдають корисну площу.

Навіть якщо ви наважитеся на покупку iPad mini, то користуватися ним для перегляду різних роликів буде набагато зручніше, ніж iPhone. Єдина претензія, яка особисто у мене є до iPad в частині перегляду відео – це не така зручна програма YouTube . Чомусь рекомендацій у смартфонній версії значно більше, і вони найчастіше потрапляють у крапку. На планшеті з цим якось сумно. Із чим це пов’язано, до кінця незрозуміло. Можливо, зроблено спеціально, а може, я щось не налаштував.

Відео з iPad на телевізор

Однак одним із найцікавіших сценаріїв для використання планшета є мультимедійний центр будинку. iPad можна підключити до кількох телевізорів, колонок або просто до системи розумного будинку та керувати всім з одного екрану. Плюс до всього не доведеться шукати щось на приставці або телевізорі, адже голосовий пошук не завжди працює ідеально. Просто знайдіть цікавий фільм на Айпаді і відправте його на ТБ.

Все це працює без дротів. Вам досить просто тримати планшет під рукою у потрібній кімнаті. Мій iPad зараз виступає саме таким пристроєм. Дуже зручно керувати музикою або фільмами. А якщо просто хочеться подивитись кіно перед сном і при цьому не розбудити весь будинок яскравим малюнком, то можна просто взяти його з собою, підключити до нього AirPods Pro, і рівень комфорту буде на межі фантастики.

Якщо ви все ще сумніваєтеся в доцільності покупки планшета, то спробуйте застосувати один із описаних вище сценаріїв. Швидше за все, після цього iPad ідеально доповнить ваш iPhone, і обидва пристрої подарують вам чудовий досвід використання екосистеми Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.