Чому не варто розбирати нові Apple Watch Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Годинник Apple Watch Ultra тільки почав надходити в руки покупців, і, на відміну від попередніх моделей Apple Watch, вони мають чотири відкриті головки гвинтів на нижній частині пристрою. Наші колеги з 9to5mac вирішили розібрати та розповісти про цей досвід.

У нижній частині Apple Watch є чотири гвинти P5 pentalobe. Це ті ж гвинти, які кріплять днище MacBook. Після того як автор вийняв ці чотири гвинти, виникла перша складність – навколо кожного гвинта знаходиться дуже маленьке кільце ущільнювача. Це, безсумнівно, частина екстремального рейтингу водонепроникності висококласного смарт-годинника Apple. Виявилося практично неможливо затягнути їх без того, щоб кільце ущільнювача частково не зіскочило зі свого місця.

Коли гвинти були викручені, єдиним способом продовжити роботу було відокремити керамічну задню кришку годинника від титанового корпусу за допомогою лопатки та тонких шайб. Вона була добре запечатана, і в той момент, коли відійшла, тонка водонепроникність була зруйнована. Крім того, є два тонкі стрічкові кабелі, що з’єднують задню кришку годинника і всі їх датчики здоров’я з батареєю, екраном, процесором і корпусом годинника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли задня панель годинника була знята, годинник не видавав жодних негайних помилок. Було ще три гвинти – цього разу трикрилі – і невеликі металеві пластини, що утримують цей чорний компонент, але як тільки автор зняв їх і почав піднімати годинник, стало зрозуміло, що це дуже складне завдання. Схоже, що з іншого боку до нього підключено безліч стрічкових кабелів, і зі зворотного боку годинника, схоже, не було хорошого способу їх від’єднати. Щоб дістатися до них, ймовірно, потрібно зняти дисплей, розм’якшивши клей, а потім відокремити його за допомогою підколупки. Саме таким чином можна було отримати доступ до внутрішнього годинника на попередніх моделях Apple Watch, але у шва дисплея на Ultra не виявилося хорошого способу відкрити його, який, як я був впевнений, можна було б зробити, не розбивши дисплей. Дисплей Apple Watch Ultra виконаний із сапфіру, який, хоч і більш стійкий до подряпин, потенційно більш схильний до розтріскування.

У цей момент він зібрав усе назад так добре, як міг. Виявилося досить складно знову підключити два стрічкові кабелі, з’єднані з нижньою частиною пристрою. Кнопки для зняття ремінця годинника, тепер позбавлені мізерних пружинок, деренчать від тактильних відчуттів годинника. Оскільки кільця ущільнювачів не на місці, а клейке ущільнення порушено, водонепроникність годинника, звичайно, вже не відповідає заводським стандартам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.