Названо причини чому варто купити Apple Watch Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про захищені Apple Watch ходили вже не перший рік. І ось лише 7 вересня Apple показала нам результат своєї багаторічної роботи. Як і будь-який захищений пристрій, Apple Watch Ultra вийшли великими. Сказати, що це пристрій для будь-якого зап’ястя, не повернеться язик. Вони більше підійдуть чоловікам. Безумовно, є дівчата, які із задоволенням носитимуть таку махину на руці, але виглядатиме це досить дивно. Apple Watch Ultra існують у трьох конфігураціях. Різниця у них лише у кольорі комплектного ремінця: зелений, помаранчевий чи бежевий. Окремо слід зазначити ціну нового пристрою. Коштують всі варіанти однаково – $ 799.

Коли віддаєш таку суму за подібний гаджет, потрібно точно розуміти, за що платиш. Зібрали спеціально для вас шість причин для покупки Apple Watch Ultra та одну причину проти. Адже не може все бути ідеально.

Розмір екрана Apple Watch Ultra

Розмір значно більше звичних нам класичних Series 8 та SE.

Великий розмір годинника має не тільки недоліки, описані вище, але й переваги. І головним із них є діагональ екрану. Apple Watch Ultra отримали найбільший екран серед усіх Apple Watch – 49 мм. З урахуванням того, що корпус годинника з діагоналлю 42, 44 і 45 мм абсолютно ідентичний, всі власники цих моделей можуть уявити, наскільки більше стала новинка.

Навіть щодо 45 мм екрану зростання діагоналі буде дуже помітним. Такий розмір дозволяє вивести на екран більше інформації про стан здоров’я та дані про тренування. Професійні спортсмени можуть лише порадіти такій можливості.

Apple Watch Ultra — програми

На презентації Apple розповідала, що в новому годиннику можна займатися дайвінгом. І ось, як тільки перші моделі стали досягати своїх покупців, у магазині додатків з’явилося два додатки для годинника – “Сірена” і “Глибина”. Перше відповідає за те, щоб можна було привернути увагу до вашого місцезнаходження. Завдяки прокачаному динаміку годинник видає унікальний звук гучністю 86 децибел, який можна почути на відстані до 180 метрів.

Додаток “Глибина” дозволить коректніше контролювати глибину занурення та час, проведений під водою. Плюс до всього, вбудований термометр оцінює температуру води за допомогою стороннього софту. На жаль, ці програми не вдасться встановити на інші моделі годинника. Вони будуть ексклюзивом версії Ультра. Тому на милість Apple можна навіть не розраховувати. А в App Store вони з’явилися для випадків, якщо хтось із користувачів вирішить видалити один із них зі свого годинника.

Apple Watch Ultra – час роботи

Але великий розмір – це не лише екран, а й акумулятор. Так, Apple Watch Ultra отримали найємнішу батарею з усіх раніше існували Apple Watch. У звичайному режимі годинник може працювати до 36 годин без підзарядки. А якщо увімкнути режим енергозбереження , який з’явився у watchOS 9, то можна продовжити час автономної роботи до 60 годин.

Багато хто скаже, що годинник від Apple далеко до Гармінів або якогось Амазфіта. Це дійсно так. Але у світі Apple Watch – це велика подія, і можна навіть сказати про невелику революцію. Тепер не треба замислюватися над тим, чи вистачить заряду годин до вечора чи ні.

Apple Watch Ultra – корпус

Пил та вода цьому корпусу не страшні.

Але найголовніше, заради чого багато екстремалів і спортсменів зважаться на покупку саме цієї моделі – це захищений корпус. Він виготовлений з Титану і відповідає стандарту MIL-STD-810. Щоб вам це не було звичайним набором літер і цифр, зазначу, що без сертифікації за цим стандартом жодна компанія в Америці не має права брати участь у замовленнях на постачання техніки та обладнання до збройних сил. Тобто такий захист означає тестування у досить жорстких умовах.

З цієї ж причини у Apple Watch Ultra екран не має жодних заокруглень. Він абсолютно плаский. Такий, як на Айфонах, починаючи з iPhone 12. Завдяки цьому його значно важче буде розбити, а наклейка захисного скла стане справою техніки. Окремо слід зазначити і можливість занурюватись у них на глибину до 100 метрів. Разом із пилозахисту за стандартом IP6X все це робить Apple Watch Ultra реально повністю захищеними.

Apple Watch Ultra – ремінці

Окремо слід виділити той факт, що до Apple Watch Ultra підійдуть усі ремінці, які були зроблені для моделей з екранами 42, 44 та 45 мм. Навіть сильно збільшивши діагональ екрану та розмір корпусу, виробник зміг зберегти сумісність зі старими ремінцями. Якщо ви користувалися Apple Watch у будь-якій із зазначених вище діагоналей, то ваші ремінці спокійно підійдуть і до новинки. Не доведеться закуповуватися наново.

Як увімкнути тренування на Apple Watch Ultra

Слід зазначити, що Apple позиціонує Apple Watch Ultra як модель для екстремалів і професійних спортсменів, то в них з’явилася додаткова кнопка на протилежній стороні від коліщатка Digital Crown. На її натискання можна запрограмувати запуск наступних програм та дій:

  • Тренування.
  • Секундомір.
  • Поставити крапку на карті.
  • Шлях назад.
  • Занурення.
  • Ліхтарик.
  • Швидкі команди.

Якщо ви не плануєте користуватися цією кнопкою, яка отримала назву Action, її взагалі можна відключити. При цьому сторонні програми теж мають доступ до неї, і це створює воістину необмежений потенціал для її використання.

Дизайн Apple Watch Ultra

Як я казав на самому початку, не може все бути ідеально біля пристрою такого класу. У мене була надія, що Apple зможе переосмислити зовнішній вигляд захищеного пристрою та зробити його елегантнішим, ніж це виходить у інших виробників. Але, на жаль і ах, дива не сталося. Виглядають Apple Watch Ultra як звичайний захищений гаджет. Величезні, навіть можна сказати, монструозні, товсті та з дивною опуклістю із корпусу для захисту Digital Crown. Зрозуміло, що без цього елемента не обійтися, але виглядає він, звичайно, безглуздо.

На захист Apple можна сказати, що у них вийшло все ж таки краще. Пристрій щонайменше не чорний і має свій відомий силует. Це вже перемога. Сподіватимемося, що в майбутньому технології дозволять створювати захищені пристрої без подібних компромісів. А поки що маємо те, що маємо – страшненькі Apple Watch Ultra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.