Categories: Ґаджети

Смартфони на Android 9.0 P можна буде використовувати так, як власникам iPhone і не снилося

Share

Операційна система Android 9.0 P буде представлена публіці в травні нинішнього року, тоді як її перша тестова збірка для розробників вийде вже в середині цього місяця , тобто приблизно в кінці наступного тижня. Завдяки Open Source Android Project (AOSP) розробникам вдається оперативно дізнаватися про всі нововведення та зміни, які Google планує реалізувати в новій операційній системі. Як вдалося дізнатися 6 березня, тобто сьогодні, всі смартфони на базі новітньої ОС можна буде використовувати так, як власникам iPhone і не снилося.

З кожним роком електронна техніка, в тому числі телевізори та телеприставки, стають все більш «розумними». Виробники додають в них різного роду голосові помічники і багато інших функцій, проте Google вирішила піти далі всіх, додавши в Android 9.0 P прямо «з коробки» підтримку унікальної за своєю суттю функції. Йдеться про нативну підтримку технології Bluetooth HID, яка дозволить перетворювати мобільні пристрої в бездротові клавіатури і мишки.

В даний час операційна система Android будь-якої версії не має підтримки профілю Bluetooth HID, а тому використовувати смартфони, планшети та інші гаджети під її управлінням в якості чогось на кшталт пульта дистанційного керування безпосередньо не можна. Деякі окремі виробники, начебто Samsung, обійшли це обмеження. Крім того, будь-який бажаючий може самостійно наділити свій телефон сумісністю з цією технологією, але для цього потрібні root-права суперкористувача і додаток Bluetooth +.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іншими словами, все дуже складно, тому лише одиниці стануть морочитися з усіма цими діями лише заради того, щоб перетворити свій смартфон в пристрій для введення будь-якої інформації. З релізом Android 9.0 P все зміниться, тому як підтримка Bluetooth HID з’явиться на рівні операційної системи, а значить використовувати її зможуть усі бажаючі буквально в пару натискань.

За рахунок підтримки Bluetooth HID користувачі, власники смартфонів на Android 9.0 P, зможуть без будь-яких складнощів бездротовим шляхом управляти з мобільного пристрою телевізором, телеприставкою, комп’ютером або яким-небудь іншим гаджетом, в якому є підтримка технології Bluetooth і можливість її використання для підключення пристроїв введення інформації. Простіше кажучи, з релізом нової ОС власники Android-телелефонів зможуть перетворювати телефони в бездротові клавіатури і мишки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Фахівці TechRadar назвали 9 найкращих смартфонів на весну 2024 року

    TechRadar вважає, що Samsung Galaxy S24 Ultra не має конкурентів. Цей смартфон може замінити одразу…

    09.05.2024

    Названий можливий наступник Тіма Кука на посаді глави Apple

    Керівник відділу розробки апаратного забезпечення Джон Тарнас може замінити Тіма Кука на посаді генерального директора…

    09.05.2024

    У пацієнта з чіпом Neuralink виникли перші проблеми

    У березні 2024 року компанія Ілона Маска Neuralink показала свого першого пацієнта з чіпом. Ним…

    09.05.2024

    Тест Geekbench показав, наскільки новий iPad Pro швидший за попередника

    У базі даних бенчмарку зазначено, що iPad Pro з M4 показав результат у 3767 балів…

    09.05.2024

    Android 15 обіцяє покращити режим сну

    В Android 15 додано новий API ZenDeviceEffects, який дозволяє стороннім додаткам змінювати налаштування екрану під…

    09.05.2024

    Sharp випустила камерофон Aquos R9 з незвичайним дизайном та доступний Aquos wish4

    Sharp Aquos R9 працює на базі чипсета Snapdragon 7+ Gen 3, має 12 ГБ оперативної…

    09.05.2024