Вийшли перші огляди Apple Watch Ultra. Багато плюсів, але Garmin не замінять

Вони зазначили, що годинник не може зрівнятися з Garmin, Polar та іншими. Проте їм є чим привернути увагу покупців.

Розбираємось.

1. The Verge

Це годинник не для професіоналів, але для тих, хто хоче ними стати

Одними з перших стали журналісти The Verge . Далі йде витяг із тексту.

Apple Watch Ultra не виглядає набагато більше, ніж Series 8 45мм. Це одна з тих речей, які важко передати одними картинками. На фотографіях Apple Watch Ultra затьмарюють моє зап’ястя. Наживо вони здаються менше ніж деякі з протестованих круглих годин діаметром від 45 до 47 мм.

Великий екран чудово підходить для читання. У мене поганий зір, а великий екран означає, що я можу збільшити розмір шрифту, щоб його було легше читати. Це також значно спрощує надсилання текстових повідомлень за допомогою зап’ястя. Якщо вам важливі ці функції або вам подобається зовнішній вигляд годинника великого розміру, то Ultra ідеально вам підійдуть.

Моя проблема з великим розумним годинником завжди полягала в комфорті. Багато хто з них просто занадто важкі, тому, коли я отримав Ultra після презентації Apple, то був приємно здивований, наскільки вони легкі.

Як і Series 8, Ultra встановлено чіп S8, датчики температури, новий акселерометр і поліпшений гіроскоп для виявлення зіткнень. Ultra роблять ще один крок вперед, додаючи датчик температури води для плавців і дайверів і збільшуючи максимальну яскравість постійно включеного дисплея до 2000 нит для кращої видимості під прямим сонячним промінням.

Вони не замінять дайверський годинник для серйозних дайверів, але Ultra мають водонепроникність WR100 і сертифікацію EN13319, тому ви можете займатися підводним плаванням (до 40 метрів, рекомендованих Apple) і брати участь у високошвидкісних водних видах спорту. Акумулятор на 76% більше, ніж у Series 8 45мм і розрахований на 36 годин нормального використання без підзарядки. Якщо ви не берете участь у тріатлоні, ви, ймовірно, наблизитесь до 48 годин автономності. І це без увімкненого режиму енергозбереження.

Ось кілька реальних прикладів роботи у звичайному режимі:

Минулими вихідними я зарядив годинник до 100%. Потім я пішов пішки дві години та 15 хвилин, часто використовував компас та GPS та відстежував свій сон уночі. Наступного ранку я прокинувся з 50%. Другого дня я провів 30-хвилинну пробіжку з GPS і ще 20-хвилинну тренування з веслування. Я також зробив короткий дзвінок щогодини і закінчив день з 84%.

Нілаю, нашому головному редактору вдалося пропрацювати 56 годин без підзарядки, і в нього ще залишалося 14%. В основному він залишався вдома, тому не використовував стільникові дані або GPS.

Digital Crown більше, з більш глибокими канавками, що полегшують повороти під час тренування, та піднятим захисним кожухом для запобігання випадковим натисканням. Годинник має додатковий фізичний елемент управління у вигляді кнопки «Дія», що настроюється. На відміну від будь-яких інших Apple Watch, екран Ultra повністю плоский, що знижує ймовірність того, що він подряпається, якщо ви вдарите його про щось.

Кнопка “Дія” – велика фізична кнопка на протилежному боці від Digital Crown. Фізичні кнопки надійніші, вони несприйнятливі до спітнілих пальців і рукавичок. Apple має поставити його на всі Apple Watch, а не лише на Ultra.

Доступні такі параметри: «Тренування», «Секундомір», «Точка маршруту», «Зворотний шлях», «Занурення», «Ліхтарик» та «Команди».

Залежно від того, який з них ви виберете, ви відкриєте відповідний додаток, або побачите список жестів. Наприклад, якщо ви встановите «Тренування», ви можете вирішити, чи буде одне натискання відкривати програму «Тренування» або активувати функцію миттєвого запуску. Останній розпочне тренування на ваш вибір без традиційного зворотного відліку 3-2-1.

Утримування кнопки “Дія” протягом п’яти секунд також включає сирену. Але що мені дійсно подобається, так це те, що вона дає більш інтуїтивно зрозумілий спосіб зупиняти тренування за допомогою фізичних елементів керування.

2. CNET

Apple Watch Ultra можуть не відповідати спортивним та картографічним функціям Garmin, Coros або Polar, але тісна інтеграція з iPhone для вас може виявитися вигіднішою.

У CNET оцінили новинку з переваг.

Apple Watch Ultra поставляється з одним ексклюзивним циферблатом під назвою Wayfinder. У ньому є місце для восьми віджетів, тому ви можете тонко налаштувати зовнішній вигляд цього циферблату відповідно до будь-якої діяльності, яку оберете.

Apple Watch Ultra можуть відстежувати ті ж типи тренувань, що і будь-який інший пристрій з watchOS 9, і можуть автоматично виявити дії, на кшталт ходьби, бігу та їзди на велосипеді. Пізніше цього року автоматичне виявлення треків також з’явиться у Ultra. Коли годинник виявляє, що ви знаходитесь на 400-метровій трасі, вони дозволяють вибрати смугу руху , по якій ви біжите, щоб отримати більш точні результати темпу та дистанції.

Для кардіотренувань від води точність датчика серцевого ритму Apple Watch Ultra чудова в порівнянні з нагрудним ремінцем. Результати варіюються залежно від того, як годинник сидить на зап’ясті і який відбувається рух руками.

Мені сподобалося використовувати компас у поході, коли я був без мережі, щоб повернутись до своєї машини. І мені було легко слідувати шляхом, показаним на екрані. Але хотілося б, щоб ви могли накласти цей шлях на карту, скажімо, в Apple Maps.

Apple Watch Ultra використовують два GPS-діапазони, L1 і L5. Ми використовуємо смугу L1 протягом багатьох років, але вона має обмеження, особливо коли ви оточені високими будівлями або навіть деревами, які можуть блокувати сигнал. Я протестував Ultra у самому центрі Сан-Франциско і порівняв їх із Series 7.

Ultra точніше відстежували мій шлях, коли я йшов під естакадою, тоді як Series 7 перерахували мою загальну відстань приблизно на 100 м наприкінці тренування.

Мені подобаються додаткові мікрофони на Apple Watch Ultra. Він допомагає ізолювати ваш голос і зменшити шум вітру завдяки новим алгоритмам. Я використовував годинник, щоб зателефонувати колезі під час вітру зі швидкістю 18 миль на годину, а співрозмовник помітив, як мало вітру він чує.

Наразі важко судити про корисність датчика температури. Apple каже, що всі дані про здоров’я, зібрані годинами, шифруються у вашому обліковому записі та в iCloud, тому, якщо включена двофакторна автентифікація, ніхто інший не зможе отримати доступ до неї.

Мені хотілося б, щоб Apple Watch краще стежили за змінами організму. Garmin має датчик для тіла, який дає вам гарне уявлення про те, як ваше тіло справляється з тренувальним навантаженням, в той час як Polar має датчик для кардіо- та м’язового навантаження.

В цілому, Apple Watch Ultra – це чудовий годинник. Але вони мають ще довгий шлях, щоб стати дійсно бажаними для професіоналів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.