Порівняння Apple Watch SE та Apple Watch SE 2: які краще купити в 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На презентації 7 вересня Apple показала нову версію свого розумного годинника Apple Watch SE другого покоління. З урахуванням того, що з продажу прибрали Apple Watch Series 3, то саме ця модель стала найдешевшим входом у світ смарт-годинника Apple. Тим більше в Купертіно ухвалили рішення ще й знизити їхню вартість на старті продажів. Перше покоління Apple Watch SE надійшло у продаж у США за ціною $279, а друге стало дешевше відразу на $30 і його вартість склала $249.

У такій ситуації багато користувачів запитують: чи варто міняти стару версію на нову і які між ними відмінності. Давайте спробуємо розібратися на відмінностях двох поколінь Apple Watch SE і визначимося, чи варто бігти в магазин за старою версією, поки вона ще є у продажу, чи краще почекати на нову.

Відмінності Apple Watch SE 2020 від Apple Watch SE 2022

Якщо ви хоч раз заходили на офіційний сайт Apple, то напевно бачили, що практично в кожному розділі, присвяченому різним пристроям, є можливість провести порівняння моделей. Причому реалізовано це досить зручно. Можна вибрати, наприклад, кілька айфонів, у тому числі й ті, які вже не продаються, і всі характеристики будуть зведені в зручну таблицю, де легко визначити, чим відрізняються різні смартфони.

У розділі, присвяченому Apple Watch, є така сама можливість . Але пряме порівняння можна провести тільки біля найновіших годинників, представлених на презентації 7 вересня. Решта моделей недоступна для вибору. Щоб переглянути їх характеристики, необхідно перейти за окремим посиланням. Але там не буде можливості зіставити картки різних пристроїв. Тільки подивитися специфікації.

Це дуже цікаве рішення компанії, тому що технічних труднощів із реалізацією нормального порівняння немає жодних. Тим більше, за умови, що подібне вже зроблено в іншому розділі. Але пояснити його можна дуже просто: відмінності годин один від одного настільки мінімальні, що в Купертіно просто не хочуть, щоб ви могли їх зіставити між собою безпосередньо. Погодьтеся, що побачивши практично повну відсутність відмінностей, ви явно не підете купувати нове покоління і залишитеся на старому, або купите попередню версію.

І якщо вам здається, що це просто слова, то зараз я постараюсь вам довести цю теорію. Під час презентації Apple Watch SE другого покоління було приділено менше часу, ніж решті моделей. І, власне, ось чому. Розмір пристрою залишився тим самим: 40 або 44 мм. Можна вибрати ту версію, яка ближча вам. Все той же алюмінієвий корпус та захисне скло Ion-X. Вбудована пам’ять 32 ГБ, Bluetooth 5.0, датчик серцебиття другого покоління, ніякого термометра та пульсоксиметра. Якщо ви думаєте, що це характеристики якоїсь однієї версії годинника, то ви помиляєтеся. В обох поколінь ці параметри абсолютно однакові. І цей перелік можна продовжувати. У Apple Watch SE і Apple Watch SE 2022 збігається абсолютно все, крім одного пункту.

У новій версії використовується процесор S8 із співпроцесором W3. Тоді як у першому поколінні задіяний чіп S5 з тим самим співпроцесором W3. Начебто новий процесор повинен дати моделі кращу продуктивність і швидкодію. Все логічно. Але є один нюанс. Процесор S8 – це той самий S7, який, у свою чергу, є чіпом S6 зі зміненою назвою, який нічим не відрізняється від S5. Цікава багатоходівка? Як на мене, то дуже. Продуктивність всіх сучасних Apple Watch знаходиться на абсолютно однаковому рівні. Ви просто не побачите жодних відмінностей між ними.

Чи варто купувати Apple Watch SE 2022

Виходить, що Apple 7 вересня просто взяла і випустила ті самі Apple Watch SE, які продавалися, просто змінивши їх назву і назву процесора. Мені здається, це єдина компанія у світі, яка може дозволити собі такі інновації.

У зв’язку з цим виникає питання: яку версію з цих двох моделей придбати. З урахуванням того, що Apple Watch SE першого покоління на 44 мм коштують біля 13 тисяч гривень, а замовлення на друге відкрили за 12 тисяч гривень за таку ж версію, то має сенс заощадити 1 тисячі гривень і просто придбати з наявності Apple Watch SE 2020. Плюс до всього, невідомо, коли буде доставлено годинник 2022 року, а старий можна купити прямо зараз.

Насправді абсолютно не має значення, яку модель з цих двох купувати. За функціональністю та зовнішнім виглядом вони брати близнюки. Можливо, що підтримка новими версіями watchOS буде трохи довше новинки. Але з урахуванням того, що сутнісно в них стоять однакові процесори, то не факт, що це буде саме так. Тому, якщо ви хочете придбати недорогі Apple Watch, то можете вибирати будь-яку з версій SE. Жодної різниці між ними фактично немає. Зараз немає сенсу купувати Apple Watch SE першого покоління в очікуванні значущих нововведень у другому. Але цього не сталося. Тому оригінальні Apple Watch SE знову стають чудовою покупкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.